Újabb döntetlent ért el a csapat, ezúttal idegenben!

 

 

Nagyon jól kezdődött a mérkőzés mezőkövesdi szempontból, villámrajtot vett a csapat. A 6. percben már 0-4-et mutatott az eredményjelző, minden okunk megvolt a bizakodásra. Nyoma sem volt a Mizse KC elleni kicsit görcsös játéknak, felszabadultan, nagy kedvvel játszottak a srácok a szépszámú kövesdi szurkoló előtt. Hamar 5 gólosra hízott az előny, aztán felváltva estek a gólok és a szünetben 10-15 állt a kijelzőn. Megnyugtató előnnyel vonult az MKC az öltözőbe. A második félidő aztán ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: gólpárbaj, majd a 40. perc környékén már 6 gól volt a kövesdi előny. Itt aztán megtört valami és elkezdte a felzárkózást a TKE. Hiába volt a buzdítás a nézőtérről, sajnos nem ültek a figuráink, elbizonytalanodtak az addig biztos kezek és nemsokára 15-21 után 22-22 állt a táblán. 

 

Egy helytelen csere aztán a döntő pillanatban eredményezett emberhátrányt (a második félidőben egyébként is volt 6 perc, amikor végig emberhátrányban voltunk, akadt, amikor kettősben is…) és -bár a TKE nem vette át a vezetést- végül meg kellett elégednünk az 1 ponttal.

 

Törökszentmiklósi KE – MKC  24:24 (10:15)

Törökszentmiklósi KE: Vikor, Kovács – Zsigmond 8, Gál, Müller, Dancs, Mogyorósi 4, Forgács 2, Nyeső, Vujovic, Dúzsi 5 (3), Farkas 1, Piroska, Kovács R., Nagy, Szerencsés, Kovács I. 4 (2)   Szakvezető: Dankó Ervin

MKC: Tóth, Bartók – Jancsó, Kovács B. 10, Sándor 4, Fábián, Vojinovic, Rozmán, Padla 1, Horváth, Zelei 3, Jóga 4, Hangyel 1, Dohány, Menyhárt 1    Szakvezető: Drizner Péter

Kiállítások: 4, illetve 16 perc

Büntetők: 6/5, illetve 3/0

 

Dankó Ervin értékelése a meccs után: értékelés

“Ha az egész meccset nézem, akkor a mi részünkről ez egy szerzett pont. Nem erre készültünk, megmondom őszintén: az első félidő meghatározta a játék képét. Nem olyan tűzzel jöttünk ki az öltözőből, ahogy azt elvárnám, ahogy azt a srácok maguktól is elvárnák, a Mezőkövesd viszont igen: harcosak voltak, két perceket kaptak. Örülnünk kell az 1 pontnak, mert nem a vetélytársunk lesz a Mezőkövesd, nem vele fogunk harcolni.

Rettenetesen jó volt a hangulat, nem is emlékszem, hogy valahol volt-e ilyen. A pályán is lehetett ezt érezni, lehet, hogy ez is egy picit befolyásolta a saját játékosaimat, de nem akartam erre hivatkozni, mert az nem lenne korrekt, hogy esetleg ettől mi gyengébben játszottunk.

Nehéz megítélni a végő pozíciónkat a bajnokságban. A két nb1-es csapat minőséget hozott a bajnokságba. A saját helyzetünket elemezve: nem az első 5-ben képzelem el magunkat, inkább az utána következő régióba. Rettentően szoros lesz ez a bajnokság, rengeteg ilyen mérkőzés lesz, hogy X, meg 1 gól ide vagy oda. A 6-9 hely közé raknám a csapatot, tudva azt, hogy a szoros mezőny miatt egy győzelem akár 2-3 pozíciós ugrást is eredményezhet.” 

 

Drizner Péter így látta a mérkőzést: értékelés 

“Egy pontot Törökszentmiklóson hagytunk. Teljesen egyértelműen kezünkben volt a mérkőzés a 40. percig simán, ott volt egy 5-0-ás sorozata az ellenfélnek. Nem is feltétlenül játékban, de ott teljesen fonalat vesztett a csapat: kimaradt 2 hétméteres, illetve 6 percet voltunk emberhátrányban folyamatosan. Nagyon csalódott vagyok, mert a második félidőben megtört a csapategység, ami vitte előre a fiúkat abba az irányba, hogy 40 percen keresztül lenulláztuk az ellenfelet és ez azonnal megbosszulta magát. 40 percig nem a döntetlent érdemeltük, más kérdés, hogy az utolsó 20 percben egy pontot sem. Fogunk az esetből tanulni /ti. csapatként kellett szenvedni az utolsó 20 percben/ és az Algyő ellen már egy jobb teljesítményt kívánunk nyújtani.

Vojiinovic és Padla kihagyta a felkészülés jó részét, így nem volt más lehetőségünk, mint a két beállós játékra való átállást játszani (Jógával és Sándor Ákossal), amit csináltunk. Most az a feladatunk, hogy ezt a két lövőt vissza kell építeni a csapatba, mert amit nélkülünk játszottunk, az velük működésképtelen. Sándor Ákos és Jóga is gyorsan összeszedett két perceket, így jó volt, hogy Vojinovicot tudtuk használni védekezésben, Padlát már sokkal többet tudtuk pályán tartani támadásban (bár még messze van a csúcsformájától, bár már közelebb, mint a Mizse KC ellen). Az Algyő ellen, ha nem lesz sérülés a héten, akkor Vojinovicot támadásban is fogjuk használni. Más lesz a csapat, ha őket is be tudjuk építeni. Hosszú út áll még előttünk, rögös: a következő két meccsen 4 pont kell.”

 

Galéria a meccsen készült képekből: GALÉRIA 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

26 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?