Decemberben és ezzel ebben a naptári évben is utolsó hazai bajnokiját játszotta felnőtt csapatunk.

 

 

A kilátogató nézőket forralt borral és punccsal vendégelte meg klubunk, tekintettel arra, hogy újjáalakult csapatunk hazai meccseit nagy figyelem kísérte a teljes őszi szezonban.

 

A csapatba visszatért Hangyel Norbi is, tehát mindenképpen pozitív előjelekkel és jó hangulatban várhattuk a kezdő sípszót. Ezen a meccsen azonban kisebb hullámvölgy érte el a csapatot, nem ültek a figurák, túl sok egyéni játékot vállaltunk, ez pedig elég is volt arra a kecskeméti csapatnak, hogy megingassa a mieinket és előnnyel mehessen a szünetre.

A második félidőben aztán Zelei Botond vezérletével kapaszkodott a csapat, el is mentünk 2 góllal, azonban a végjátékban a Kecskemét nagy csatában kiegyenlített és 1 ponttal gazdabban térhettek haza Ocsovai Zsolt tanítványai. Összességében igazságosnak kell mondanunk a döntetlent, a második félidei feltámadásunk pedig mindenképpen dícséretet érdemel. Most nem volt igazán extra teljesítmény a csapatban, talán csak Zelei Botond emelkedett ki, így végül meg kellett elégednünk a döntetlennel.

 

MKC – KTE-automatika.hu  25:25  (12:15)

Vezette: Juhász, Szilágyi 

 

MKC: Tóth – Jancsó 2 (1), Zelei 5, Sándor 1, Jóga 3, Kovács 5, Menyhárt 4   Csere: Bartók (kapus), Fábián, Vojinovic, Rozmán, Padla 4 (3), Horváth, Hangyel 1, Dohány   Szakvezető: Drizner Péter

KTE-automatika.hu: Zaklajda – Füstös 4, Burik, Horváth 5, Miss 3, Mazák, Petrik  Csere: Balogh (kapus), Bujdosó 6 (1), Tass 1, Kátai 6, Berkes, Szrnka, Gyárfás, Szamosi, Talmácsi   Szakvezető: Ocsovai Zsolt

Kiállítások: 8, illetve 6 perc

Büntetők: 5/4, illetve 2/1 

 

Képgaléria IDE KATTINTVA érhető el! 

A friss tabella itt található: TABELLA 

 

Ocsovai Zsolt így látta a meccset: / a hanganyagért köszönet a Mezőkövesd Online csapatának! /   HANGANYAG

 

Döntetlennel zárult a meccs. Kérlek, értékeld a látottakat! 

Gratulálok mind a két csapatnak, mind a saját fiaimnak, mind a Mezőkövesdnek. Gratulálok a kövesdi közönségnek is, mert azért az nb1/b-ben ez nem megszokott. Az, hogy minden héten kilátogatnak és ilyen szurkolótábora van a csapatnak, azt gondolom le a kalappal. A mérkőzésre visszatérve: úgy vélem, kívülről is egy látványos, színvonalas mérkőzés volt. Szerintem megérdemeltük az egy pontot és gratulálok még egyszer a fiúknak.

Mivel készültetek a mai meccsre? Láthatóan nagy koncentrációval és óriási akarással játszott a csapat.

Mi minden héten/hétre így készülünk. Sajnos a bajnokság elején volt néhány olyan vereség, ami nem volt bekalkulálva, de 3-5 fordulóval ezelőtt volt egy átfordulásunk és onnantól kezdve jönni kezdtek az eredmények. Ültek a játékaink, összeállt a védekezésünk. Nyilván sok új játékosunk van, mint a Kövesdnek is, nekik is idő kellett ahhoz, hogy összeálljanak. Nekünk ez egy picit tovább tartott. Hála Istennek az utóbbi néhány fordulóban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Azért is fontos ez, mert szeretnénk versenyben maradni a dobogóért. A mai egy pont a végelszámolásnál nagyon sokat fog érni. 

Milyen benyomás tett rád a Mezőkövesd csapata?

Ismerem majdnem mindegyik játékost személyesen, Padla Józsival Franciaországban együtt is játszottunk. Minden csapatot alapból tisztelek, nincs ez másként Mezőkövesd kapcsán sem. Látni kell, hogy nekik is volt pár olyan meccsük az elején, ahol pontokat hullajtottak, ez persze majd a végelszámolásban hiányozni fog. Fiatal, hajtós csapat és van egy Sándor Ákosuk, aki a rutint képviseli. 

 

 

Zelei Botond 5 gólt lőtt, a meccs után állt a mikrofon elé: HANGANYAG

 

Döntetlen lett a meccs. Hogy láttad belülről?

Ahogy készültünk, az be is igazolódott: kemény, harcos találkozó volt. Várható volt, hogy nem tudjuk azt, amit eddig hazai pályán, hogy felőröljük az ellenfeleinket. Talán a végére sikerült ez, de olyan buta hibákat követtünk el, ami korábban nem volt jellemző ránk. Nagyon jó kapusteljesítmény párosult ehhez a kecskeméti oldalon, illetve az látszott, hogy nagyon jól felkészültek belőlünk, kivideózták a legfőbb erősségeinket: ez sajnos a meccs elején megzavart minket.

5 gól lőttél, kívülről úgy láttam, hogy ez egy kiemelkedően jó meccsed az őszi szezonban. Belülről is így érezted?

Úgy éreztem, hogy összejöttek azok a dolgok, amiket akkor éppen elképzeltem, elterveztem. Hála Istennek, hogy így sikerült, de nyilván a 2 pontnak sokkal jobban tudnék örülni. 

Mi kellett volna, hogy a magunk javára tudjuk fordítani a mérkőzést?

Azt gondolom, kicsit több higgadtság. Nagyon fiatal csapat vagyunk, nincs még meg az a rutin, ami ilyenkor szükséges. Ha fejben kicsit jobban ott vagyunk, jobban koncentrálunk a végén, meg lehetett volna a meccs. 

Mire számítasz a jövő heti ózdi mérkőzésen? Közel lesz az összecsapás, nagyjából hazai pályát tudnak teremteni az odalátogató kövesdi szurkolók. 

Ózdon soha nem könnyű senkinek, meg fogják tölteni a lelátót az ózdi nézők is. Egy percre sem engedhetjük el őket. Harcos mérkőzésre számítok. Sok jó játékosuk van, nyilván felkészülnek belőlünk, de mi is ezt fogjuk tenni.  

 

 

Drizner Péter értékelése: HANGANYAG

 

Az utolsó őszi, hazai bajnokin 25-25 arányú döntetlen született. Kérlek, értékeld a látottakat.

Mintha az őszi első mérkőzésen lettünk volna /Mizse KC – a szerk/. Annyi különbséggel, hogy most nem ideges volt a kezdés, hanem nem pörögtünk, sétálgattunk, álldogáltunk a pályán, nem oda mentünk, ahova kellett volna. Olyan volt, mintha azt hittük volna, hogy majd magától lehozzuk ezt a mérkőzést: egész héten erről beszéltünk, hogy ez az egy, ami nem fog megtörténni. Ehhez képest nagyon rosszul kezdtünk, aztán egy 5-0-ás rohammal átvettük a vezetést a félidő közepére. Innentől azonban serdülő szintű fegyelmezetlenségeket követtünk el: mindenki azt hitte magáról, hogy átlövő például, kivéve az átlövőt, mert ő meg elfelejt lőni. Teljesen agyament dolgok történtek, azonnal meg is fordította a meccset a Kecskemét. Innentől kezdve nagyon nehéz volt a második félidő. Óriási energiát mozgósított a csapat, hogy utolérje az ellenfelet, az sikerült is, sőt a vezetést is átvettük, azonban teljesen hasonló forgatókönyvvel alakult a meccs vége, mint a Mizse KC ellen: az utolsó részében a meccsnek az az 1 gól, ami eldönthette volna nem akart megszületni. Megérdemelte a Kecskemét a döntetlent, utólag megnézve nekünk sem olyan rossz eredmény ez az x. Ennyi rossz döntéssel, ilyen szintű fegyelmezetlenséggel kisebbfajta csoda, hogy nem kaptunk ki: ezt általában vereséggel szokták büntetni. Hogy mennyit ér az 1 pont, majd jövőhéten kiderül: lehet nem sokat, ugyanakkor egy ózdi esetleg győzelem felértékeli ennek az 1 pontnak a jelentőségét. Azért fogunk dolgozni a jövő héten, hogy Ózdról győztesen térjünk haza.

Kapuban egy picit talán elmaradt a klasszis teljesítménnyel, ennek is köszönhető a pontvesztés? Nem szeretném senki nyakába varrni persze a pontvesztést, csak eddig el voltunk kényeztetve a jó kapusteljesítménnyel.

Igen, ok-okozat: ha jó a védelem, jobb a kapus teljesítmény is. Ha rossz a védekezés, nehezebb a dolga. Zelei Botondon kívül átlagon felüli teljesítmény nem volt ma a csapatban. Közepes teljesítmények sokasága, picit jobb vagy éppen rosszabb ettől. Nagyon gyengén nem játszott senki, ezt nem állítanám persze. A kapusposztra visszatérve: kézilabdában kimagaslóan fontos posztról beszélünk – egyedül képesek megnyerni és elbukni is egy meccset tulajdonképpen. Azt gondolom: közösen nyerünk, közösen is vesztünk. Ezt a döntetlent is együtt értük el, a csapat és a stáb együtt; próbálunk belőle tanulni, mert győzni azért jobban szeretünk.

Milyen meccsre számítasz Ózdon?

Ki-ki. Megyei rangadó, borsodi rangadó. 10-12 évvel ezelőtt még igencsak Ózd-fóbiánk volt idegenben MKC-ként. Sosem sikerült ott nyerni, egyetlen alkalommal csak, amikor az nb1-es éránk közben 1 évet a másodosztályban töltött a csapat – először a klub történetében, bajnoki mérkőzésen. Nagyon nehéz lesz, kettőzött erővel készül minden csapat. Sok nézőre számítok, amennyire én tudom, kövesdről is nagyszámú szurkolú sereg kísér el minket (most is sokat jelentett, hogy végig a csapat mögött álltak). Hasonló lesz, mint ez a Kecskemét: apróságokon fog múlni. A mostani meccs végén volt egy értékelés, ahol néhány mondatban azt próbáltam elmondani a fiúknak, hogy nem szabad, hogy a szív az ész fölé nőjön. Mind a kettő nagyon fontos, de a szív nem mehet a gondolkodás rovására. Ezen a meccsen az volt a probléma, hogy nem gondolkodtunk, csak mentünk előre, mert jót akartunk csinálni. Küzdeni kell, harcolni kell, hajtani kell, de párhuzamosan gondolkodni is, mert ez egy észjáték is. Az lehet jó, akinek vagy sok a sütnivalója vagy klasszis játékos. Nos, ez utóbbit felejtsük el a magyar másodosztályban. Aki klasszis, az máshol pattogtat. Ha fejben az Ózd fölé tudunk kerekedni, akkor nyerni fogunk. 

 

A forduló egyéb mérkőzéseinek eredményei: 

2017. december 9. szombat
18:00   DEAC NK KFT   – ÓAM-Ózdi KC   24 23
18:00   Békés-Drén KC   – Mizse KC   30 23
18:00   Törökszentmiklósi Székács   – Törökszentmiklósi KE   28 28
18:00   Balmazújvárosi KK   – MOL-Pick Szeged U20   35 25
 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?