A bajnokság őszi szakaszának utols fordulójában nehéz feladat várt a fiúkra Ózdon.

Ez volt a bajnokság azon meccse, amikor nem jött össze semmi. Picit rossz volt az időzítés, hogy pont a legutolsó bajnoki jött ez ki, de inkább most, mint a végén majd a sorozatnak. Nem érheti kritika a srácokat, mert dolgoztunk azért, hogy Ózdról is elhozzuk a pontokat, azonban a hazaiak végig tűzben égtek és nem volt kétséges a meccs kimenetele.

ÓAM-Ózdi KC – MKC   30:27  (15:11)

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity (kapus) – Nyeste 6, Kóródi 2, Szabó T. 8 (2), Lestál 7, Szűcs 3 (2)  Csere: Mátrai, Losonczi (kapusok), Koós, Csépányi, Stáb 1, Kocsis 3, Scitovszky, Kerekes, Bárdos, Nyitrai   Szakvezető: Szakál György

MKC: Tóth (kapus) – Jancsó 2, Kovács 4, Sándor 2, Zelei 1, Menyhárt 7, Jóga 3  Csere: Bartók (kapus), Fábián, Vojinovic 3, Rozmán, Padla 4, Horváth, Hangyel 1, Dohány   Szakvezető: Drizner Péter

Kiállítások: 6, illetve 6 perc

Büntetők: 4/3, illetve 0/0

Képgaléria a LINKre kattintva érhető el!

Szakál György így látta a meccset: HANGANYAG 

“Mind a két csapat nagyon jól felkészült egymásból. Úgy gondolom, hogy az 5. perctől azért domináltuk ezt a mérkőzést, hiszen a 4-5 gólos vezetés talán egyszer olvadt 3-ra. Bejöttek azok a támadási és védekezési variációink, amiket gyakoroltunk egész héten. Pontosan tudtuk a Mezőkövesd erősségeit, azt próbáltuk kizárni, kontrázni. Én azt hiszem, hogy a mai estén talán kicsit jobban akartuk a győzelmet, összeszedettebbek voltunk. Megérkezett hozzánk a kapusteljesítmény is végre. A végén kicsit szorossá tettük a mérkőzést, de biztos vagyok benne, hogy megérdemelten tartottuk itthon a két pontot.

Milyen volt a hangulat?

A hangulat minidg jó egy borsodi rangadón. A Fekete Sereg ide is elkísérte a Mezőkövesdet, sportszerűen bíztatták a csapatukat, gratulálok nekik ehhez. Ennek a mérkőzésnek mindig van egy külön atmoszférája. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Mezőkövesd a végén oda fog érni az 1-2. helyre és szívemből kívánom, hogy jövőre az első osztályban folytassátok.”

Drizner Péter értékelése: HANGANYAG 

“A múlt héten már beszéltünk róla, hogy a Mezőkövesd mumusa az Ózd. Hogy láttad a mérkőzést?

“gy pllanatig nem volt esélyünk, utólag azt kell mondani. Sok hibával játszottunk, fegyelmezetlenek voltunk, könnyű gólokat kaptunk. Ezeket a bajnokság során, egészen múlt hétig jól meg tudtuk szűrni. Van ilyen is sajnos, reméljük minél kevesebb lesz belőle tavasszal, mert cél a dobogó. 

Olyan meccs volt, amire számítottál?

Olyan volt, amilyennek egy megyei rangadónak lennie kell. Nem olyan egyszerű idegenben, ilyen környezetben nyerni, ezt tudom. Ilyenkor nehezebb lehívni a teljesítménynek bizonyos százalékát, nekünk ez most nem is sikerült. A meccs képére áttérve azért nem ilyenre gondoltam: azt hittem az Ózdót könnyebben bele tudjuk vinni, hogy butaságokat csináljanak. Kétarcúak ők is: múlt héten Debrecenben teljes káosz, előtte héten itthon verték a Békést nagyon simán megverték. Nekünk meg javulni kell ahhoz, hogy esélyünk legyen egy ilyen meccset megnyerni, mert most még nagyon messze voltunk attól.

Picivel több technikai hiba jellemezte a játékunkat, mint eddig. Köze lehetett ennek ahhoz, hogy a srácok nagyon akartak?

Próbáltunk egy kicsit nagyobb sebességgel játszani, ugyanis ki akartuk aknázni azt a sebességbeli különbséget, ami elméletileg van a két csapat között. Ez a gyakorlatban nem sikerült. Növeltük a lerohanások, gyors labdafelvitelek sebességét, azonban úgy megnőtt a technikai hibák száma, hogy utólag visszagondolva, talán jobban jártunk volna, ha inkább lassítunk. 

Mi lesz a program a tavaszi nyitányig?

A héten még edzünk, aztán egy hosszabb pihenőt kapnak a srácok és január 2. hetében kezdjük a felkészülést!”

Frissült a tabella is, IDE KATTINTVA elérhető!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

10 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?