Tizenkét góllal kapott ki hazai pályán az MKC, amely egészen a hajráig 7-8 góllal volt lemaradva a bajnoktól.

 

Mezőkövesdi KC – MKB Veszprém 28-40 (13-20)
Mezőkövesd, 900 néző, vezette: Hargitai, Markó
MKC: Pallag, Holló B. (kapusok), Nyikes 1, Szabó 2, Barta, Németh 6 (1), Korsós 3, Rosta M., Lezák 1, Gyuris 4, Kiss, Gubó, Morva 3 (1), Molnár 1, Fekete 1, Kupi 6 (1). Edző: Rosta István
Veszprém: Alilovics (kapus), Vilovski 4, Gulyás 1, Schuch, Császár 5, Iváncsik T. 1, Iváncsik G. 5, Vujin 7, Korazija 2, Laluska 2, Ilyés 7, Terzic 1, Sulic 5. Edző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 0/0

A mérkőzés kezdete előtt vehette át a tavalyi, gólkirályi címéért járó díjat Fekete Dániel, aki az NB I-es serdülő bajnokságot 189 találattal zárta..
Nagy elánnal kezdett a Mezőkövesd, a találkozó első két gólját ők jegyezték, majd még 3-2-re is vezettek, ekkora azonban Kupi kétperces büntetést kapott, mert egy lefújt kövesdi támadásnál letette a labdát és a lábával beleakadt. Az emberelőnyt könyörtelenül kihasználták a vendégek, s 6-3-ra elhúztak. A hazai együttes nem adta föl, s három gyors góllal kiegyenlített. Ezután kijött a nagyobb rutin, hazai oldalon ziccerek maradtak ki, a vendégek pedig sokszor ezekből az ellentámadásokból szereztek gyors gólokat. Ilyés keményen védekezett, a 12. percig legalább kétszer szabálytalankodott kiállítást érően, de csupán egy sárga lapot kapott. Egyszer Feketét a veszprémi védők úgy kapták el, hogy szabályos tótágast állt. A bajnok egyre nagyobb előnyre tett szert, de látótávolságon belül maradtak, köszönhetően például Korsós bombájának, amivel a bal felsőt centizte ki, a beállósok látványos megjátszásának. A gólszerzésben a vendégek közül elöl járt Iváncsik Gergő, aki főként szélről volt eredményes, illetve Császár és Sulics.
A második félidőben ismét a hazai csapat kezdett jobban, s fölzárkózott öt gólra. Az egyre gyakrabban passzívba forduló támadások (ebből volt néhány az első játékrészben is) után a védekezés nem volt ugyan tökéletes, de a veszprémiek is hibáztak, s Holló is fogott néhány labdát. Hazai részről Kupi és Németh vitték a prímet, előbbi átlövésekből vette be Alilovics kapuját, utóbbi remekül fejezte be a leindításokat. Az utolsó tíz perc kezdetéig az MKC 7-8 gólos hátrányban volt, jött azonban a veszprémi hajrá, hazai oldalon 10 gólos hátrányban pedig pályára léptek a legfiatalabbak is. Ilyés vezére volt csapatának, s az utolsó másodpercekben beállították a 28-40-es végeredményt.
 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

18 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?