Vereséggel kezdte meg ötödik szezonját a Mezőkövesdi KC, az újjáalakult csapat elfáradt első tétmeccse végére.


Fotó: Banczik Róbert, Petőfi Népe, galériához katt a képre!

Kecskeméti KSE – Mezőkövesdi KC 29-25 (13-15)

Kecskemét, 300 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok.
Kecskeméti KSE: KISS O. – Vancsics 3, Petró 4 (1), BAKOS 7, Nagy T. 4 (1), SZABÓ P. 7, Varsandán M. 1. Csere: Nagy L. (k), BAJUSZ 1, Temesvári 1, Antal, Kupcsik, Tóth E., Dobó 1. Edző: Avar György.
Mezőkövesdi KC: HOLLÓ – Lezák 1, KORSÓS 5, Gyuris 2, ROSTA M., Morva 4 (2), NÉMETH 6 (2). Csere: PALLAG (k), Fekete L. 4, Bécsi, Nyikes 1, Molnár F. 1, Kupi, Kiss G., Szabó T 1. Edző: Rosta István.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Kizárás: Dobó (három kétperces)
Büntetők: 2/2, ill. 5/4.

Kecskeméti góllal, s kihagyott kövesdi ziccerrel és hetessel kezdődött a találkozó, de jó ideig 2-1-nél vezetett utoljára a hazai csapat. Korsós, amellett, hogy jól szolgálta ki társait, rendszeresen bevette az ellenfél kapuját, nem is kellett hozzá sok idő, hogy a kecskemétiek külön emberrel őriztessék. Tíz perc után Holló Balázst Pallag Péter váltotta a kapuban. Ráfért volna a külön őrző Szabó Péterre is (a vendég csapat 5-1-es védekezéssel próbálkozott, egy időben igen sikeresen), akinek szinte minden próbálkozását siker koronázta, de tartotta vele a lépést Andrej Petro is, akit igencsak nehezen tudtak tartani a mieink. A kövesdiek közül Németh és Gyuris voltak a legaktívabbak, előbbi, amellett, hogy labdákat szerzett, gólokat lőtt indításból, heteseket is kiharcolt, amelyet vagy ő, vagy pedig Morva értékesített. Gyuris a darálóban dolgozott, ha be tudott fordulni, általában gól lőtt, de neki is köszönhető kövesdi büntetődobás. A félidő végére följavuló kövesdi kapusteljesítmény és védekezés jó alapot adott a támadások pontos befejezéséhez, s a 29. percben már 15-12 volt az állás az MKC javára. Az utolsó minutumban még lőttek egy gólt a hazaiak, Dobó pedig 6 másodperccel a vége előtt lerántotta az induló Lezákot. Az ezért kapott kétperces büntetése után reklamált, ezért megkapta harmadik kisbüntetését is, végleg kiszállt a mérkőzésből. Kövesdi részről Korsós volt egyébként a kipontozódás határán, hamar megkapta a második kétpercesét, ezután óvatosabbá vált.
Az emberhátrányban játszó hazai alakulat a második félidő elején kétszer is betalált a kövesdi kapuba, Szabó után Bakos volt eredményes, s utóbbi játékos beállása kulcsmomentum volt, hiszen vállára vette csapatát, többször is eredményes tudott lenni átlövésből és indulásból is. Az ötvenedik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, igaz, ekkor már az MKC futott az eredmény után. Csökkent a támadójáték hatékonysága, az elkövetett hibákat pedig megtorolta a hazai együttes, bő egy perc alatt volt, hogy három gólt is lőttek, ekkor időt is kért Rosta István. A nyitott védekezésre váltó kövesdi csapat egy gólt faragott hátrányából, s Holló védésének köszönhetően a mínusz egyért is támadhatott volna, ha a kipattanóért nem vetődik be Petró, s nem talál a hálóba. Ezzel el is dőlt a két pont sorsa, már öt gól is volt a két csapat közti különbség, Korsós állította be a 29-25-ös végeredményt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

33 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?