Megszerezte idénybeli első győzelmét az MKC, amely fordulatos mérkőzésen, az utolsó másodpercben lőtt góllal aratott diadalt.


Galériához kattints a képre!

Mezőkövesdi KC – Kecskeméti KSE 31-30 (14-14)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Szegedi, Unyatinszki
MKC: Tóth, Holló (kapusok), Bécsi 4, Szabó 1, Németh 2, Korsós 3, Rosta M., Lezák 7 (3), Gyuris 4, Gubó, Morva 1, Molnár 1, Fekete 7, Kupi 1. vezetőedző: Buday Ferenc
KKSE: Kiss, Nagy L., Árki (kapusok), Bajusz 3, Temesvári 2, Szabó P. 2, Konkoly 2, Nagy T. 3 (1), Antal 2, Vancsics 7 (1), varsandán M. 4, Dobó 5, Kupcsik. Vezetőedző: Avar György
Hetesek: 4/3 ill. 3/2
Kiállítás: 14 ill. 16 perc
Kizárás: Varsandán Milán (utolsó perces szabálytalanság)

Jól kezdte a találkozót a Mezőkövesd, akárcsak az odavágón, hiszen megszerezte a vezetést Fekete révén, majd Gyuris talált be. Fordulatosra sikerültek az első percek, hiszen például 5-4-re vezetett a Kecskemét, majd zsinórban hármat lőtt az MKC. A kapuban Holló védett remekül, s a védekezés is összeállt, igaz, a vendégek – emberelőnyben – szép akciókkal vették be a kapunkat. 10-8-as hazai vezetésnél, tíz perccel a vége előtt időt kért Buday Ferenc, ám a nagyobb előny kiharcolása helyett 11-10-re fordított a Kecskemét. Ebben a periódusban ismét következtek azok a technikai hibák, amelyek eddig előfordultak, s Kiss Olivér is elkapta a fonalat. A hazai kapuban viszont Tóth Koppány brillírozott. A túloldalon viszont Szabó Péter követett el egy nagy hibát, amikor egy leindulásnál Kupi lerántotta, s hisztizni kezdett, amiért négy perces kiállítást kapott, igaz, kompenzáltuk ezt rögtön egy kétpercet érő flluttal. A végén ismét mi vezettünk, de az utolsó percben egyenlített a Kecskemét.
A második játékrészt ismét nagy elánnal kezdte az MKC, s öt perc alatt három gólos vezetést szerzett, fölgyorsult a játék, keményedett a védekezés. Ez a fór egészen a 48. percig kitartott, ekkor hullámvölgybe került a csapat, s egyenlítettek a vendégek. Az 54. percben még 28-27-re vezetett a Kövesd, majd egy megtorpanás következett, s a végjátékban előnyt szerzett a rutinos kecskeméti gárda, két perccel a vége előtt 30-28-ra vezettek. A kövesdi akarat azonban ma nem ismert határt, s a heteseket lövő Lezák keze nem remegett meg, Korsós is beköszönt. A végén emberelőnybe kerültek a vendégek, s az idővel játszottak, majd 13 másodperccel a vége előtt ziccerbe is kerültek, ám a szélső lába leért, így a gólt érvénytelenítették a játékvezetők. Az ellentámadásban Morvát lerántották, piros lappal Vancsics kiszállt, az MKC pedig az utolsó hét másodpercre vészkapust is behozott. Bécsit falutolták ketten, de még le tudta tenni szélre a labdát, Lezák pedig értékesítette a helyzetet. Az utolsó másodpercben lőtt góllal megnyerte a találkozót az MKC, első sikerét ünnepelve az idényben.
Egyébként ez volt a csapat utolsó hazai meccse idén, mert a Szeged elleni mérkőzést elhalasztják.
 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

38 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?