1 hét kihagyás után újra bajnoki mérkőzésen lépett pályára felnőtt csapatunk.

  

Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, a második félidőben azonban kijött a csapatok közötti különbség és végül magabiztos győzelmet aratott a Mezőkövesd.

 

Mezőkövesdi KC – Törökszentmiklósi Székács  34:23 (18:14)

Vezette: Járdi Ádám, Kazi Attila

MKC: Tóth, Bartók -Jancsó 6 (2), Kovács 4, Sándor 5, Fábián, Vojinovic 2, Rozmán 1, Padla 1, Horváth 2 (1), Zelei 1, Jóga 4, Hangyel, Menyhárt 8   Szakvezető: Drizner Péter

Székács: Dúró, Holló, Erdélyi, Csanádi 4 (2), Bor 1, Takács 5, Szöllősi 2, Tóth 3, Kovács 1, Nagy 3, Rizinger, Kuli 1, Soós 3 (2), Nagy D.    Szakvezető: Szloska Krisztián

Kiállítások: 10, illetve 4 perc

Büntetők: 3/3, illetve 5/4

 

Az edzői értékelések elkészítésében köszönjük a Mezőkövesdi TV segítségét! 

 

Drizner Péter így értékelt a mérkőzés után: HANGANYAG

Számítottunk rá, hogy nem lesz sétagalopp a történet. Ha csak a gólszámot nézzük, akkor az első félidőben is bedobtuk, amit kellett. A félidőben azokat a dolgokat kellett átbeszélni, amelyeken védekezésben könnyen tudtunk javítani, hogy csökkentsük a kapott gólok számát. A második félidő első 5-6 percében ez nem igazán sikerült még, aztán volt egy 10-15 perces jó periódusunk, ahol tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. 

Mi volt a mérkőzés kulcsa véleményed szerint? 

Van ez a mondás, hogy gyenge főpróba, remek előadás. Ezt mondtam a tegnapi edzés után a srácoknak. Persze, nem építhetünk erre mindig. A kulcs egyébként az volt, hogy fegyelmezettek voltunk támadásban, több – kevesebb sikerrel sikerült megvalósítani, amit megbeszéltünk. Meg kellett oldanunk az ellenfél bal lövőjének semlegesítését, olyan zónába tolni, ahonnan kevésbé veszélyes. Kicsit hosszabb volt a kispadunk is, ez a második félidő második felében döntő volt. 

Mire számítasz a Békés ellen?

Nyilván egy ilyen ki-ki mérkőzésen most picivel esélyesebb a Békés, pont annyival, amennyivel mi lennénk azok, ha a jövő heti mérkőzést Mezőkövesden rendeznék. Tudni kell a Békésről, hogy talán a legerősebb lövősorral rendelkeznek, mind bal-, mind jobb átlövő poszton kiemelkedő tudású játékosokkal. A motivációt nem kell külön kiemelni és fenntartani, mert jönnek a rangadók sorban (Békés és Nyíregyháza pl.), a játékosok saját magukat is spannolják. Nekünk alapvetően a hazai meccseinket kell behúznunk, illetve idegenben kellenek a fontos pontok. Ebben a bajnokságban sok körbeverés és meglepő eredmény lesz. Ott van például a Debrecen: a bajnokság előtt ha valaki biztos kiesőnek számított, azok ők voltak: jelenleg 3. helyen állnak (és megverték a Békést ebben a fordulóban – a szerk.). 

Számít-e, hogy a jövő héten a tabella tetején tanyázva megyünk Békésre?

A papírforma szerint második helyezettként kellett volna érkeznünk Békésre, de jobb így. /nevet/ Menjünk inkább így mindenhova! 

 

Szloska Krisztián értékelése: HANGANYAG

Nem ugyanaz a célunk, mint a Mezőkövesdnek, a Kövesdnek se az, ami nekünk. Eleve a Mezőkövesd volt az esélyesebb. Olyan gólokat kaptunk, amire alapvetően készültünk, bár a gyors lerohanásokat meg tudtuk akadályozni. Lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik pozitív irányba fejlődtek.   

 

Képgaléria a lenti képre kattintva elérhető! 

 

 

A Békés Drén KC vereségének köszönhetően csapatunk a jövő héten a tabella első helyén állva vívja meg az ősz rangadóját!

 

A forduló további eredményei:

    Mizse KC   – ContiTech FKSE-Algyő   21 24
    Nyíregyházi SN KFT   – Balassagyarmati Kábel SE   24 22
    DEAC NK KFT   – Békés-Drén KC   30 23
    ÓAM-Ózdi KC   – MOL-Pick Szeged U20   29 19

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

28 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?