A hétközi sima, Balmazújváros elleni vereséget követően összekapta magát az MKC, s kis híján pontot szerzett a sokkal esélyesebb Balatonfüred ellen.

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 24-25 (11-15)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Medve, Nagy
MKC: TÓTH K. – Lezák 1, BÉCSI 3, Kupi 2 (1), Gyuris 2, FEKETE 5, Németh T. 2. Csere: Pallag, Holló (kapusok), Nyikes, Szabó T. 1, Rosta M., Gubó 2, Morva 1, MOLNÁR F. 5. Edző: Buday Ferenc.

BKSE: SZABÓ T. – Tombor 4 (2), Kovács, Ivanov 1, Kis, PÁSZTOR 7, Salamon. Csere: Szathmári (kapus), Németh L. 1, Lelkes 3, SANDRK 5, Hornyák, SZÖLLŐSI BENCE. 4. Edző: Sótonyi László.
Hetesek: 1/1 ill. 2/2
Kiállítás: 4 ill. 8 perc

Közel állt a pontszerzéshez a Mezőkövesdi KC, amely teljesen más arcát mutatta, mint a szerdai kupamérkőzésen. A végig küzdelmes, nagy iramú mérkőzésen többször is vezetett négy góllal az ellenfél, s többször is fölzárkózott két gólra az MKC. A kezdés nem hasonlított a legutóbbi mérkőzéseken tapasztaltakra, nem szedett össze pár perc alatt 3-4 gólos hátrányt a kövesdi csapat, sőt a tizedik percig egyenlő volt az állás, igaz, ekkor is a hazaiak futottak az eredmény után. Az MKC jó védekezést mutatott be, s Tóth Koppány is remek védéseket mutatott be (sandrk átlövései azonban ekkor jobbára utat találtak a hálóba), ennek köszönhetően pedig megvolt a lehetőség a gyors indításokra. A 17. percben, 5-7-es állásnál időt kért Buday Ferenc, hogy változtasson a játék képénez azonban nem sikerült, sőt az ellenfél tudott újítani. A vendégek rutinos szélsői, Pásztor, illetve Tombor húzták csapatukat, amely a 23. percben már 12-7-re is vezetett. Buday Ferenc frissített csapatán mezőnyben is (Tóthot már korábban Pallag váltotta a kapuban), ennek köszönhetően sikerült tartani a lépést a fürediekkel, sőt, volt már 11-13 is az állás, az utolsó két percet emberhátrányban játszó MKC azonban további két gólt kapott a lefújásig.

A második játékrész első találatát  Szöllősi Bence jegyezte, majd zsinórban három gólt lőtt a hazai csapat, átlövésekből. A kapuba visszatérő Tóth Koppány bravúrokkal rukkolt elő, bára balatonfürediek bal oldala azért néha kifogott rajta, Sandrk és Pásztor dupláinak köszönhetően a 43. percig maradt a két gólos füredi fór. Kövesdi részről Molnár és Fekete vívott különpárbajt eredményességben, Fekete átlövésekből, Molnár befutásokból volt eredményes. Bár Szabó Tamás az első játékrészben jól védett, a második etapban végig Szathmári élvezte Sótonyi mester bizalmát, a rutinos hálóőr, bár nem fogott annyi lövést, mint Szabó, kritikus pillanatban védett, vagy pedig a kövesdiek lőttek mellé, vagy kapufát. Nem sikerült tehát egy találatnyi különbségre följönni,a hibák után pedig mindig szereztek egy vagy két gólt a vendégek. A végén az idővel is próbáltak játszani Pásztorék, immár a bokasérülést szenvedett Sandrk nélkül, ezen azonban majdnem rajtavesztettek, a nyitott védekezést, majd szoros emberfogást alkalmazó kövesdiek labdát szereztek,s följöttek mínusz egyre. A találkozó legvége nagy izgalmakat tartogatott, 15 másodpercet kellett megúsznia a füredieknek, Tombor a saját térfele közepére vitte vissza a labdát, ahol passzív miatt elvették tőle a hátra lévő öt másodpercben Fekete tört kapura, majd Némethnek passzolt. Mindkettejükkel szabálytalankodtak,de csak egy időntúli szabaddobást tudtak kiharcolni, amit Fekete végül a sorfalba lőtt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

20 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?