Remek első félidő után nem tudott megfelelően frissíteni az MKC, így sorozatban tizedszer is kikapott.

 

Orosházi FKSE Alexandra – Mezőkövesdi KC 32–25 (12–12)
Orosháza, 600 néző, Vezette: Andorka, Hucker.
Orosháza: HERJECZKI — BALDA 6 (1), Kósa, Gazsó 1, Berta 1, Kovács A., Ambrus. Csere: Pajkó (kapus), HARSÁNYI 7, LÁSZLAI 6, DUKIC 6, MAZIC 5, Bali, Raffai. Edző: Füzesi Ferenc.
Mezőkövesd: Tóth K. — LEZÁK 4, MORVA 5, Gyuris 1, Korsós, FEKETE 8, Németh 2. Csere: Pallag (kapus), Nyikes, Bécsi, Rosta M., Molnár, Kupi 5 (4), Barta, Szabó T. Megbízott játékos-edző: Bécsi János.
Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Nehezen születtek meg az első gólok, főleg a kövesdiek. A hazaiak a nyolcadik percben már 4-1-re vezettek, ráadásul megsérült Korsós Ádám, aki egy ütközéskor rosszul lépett. Hiába a gyors jegelés, s pályáról le kellett támogatni, s már vissza sem tudott állni. Az irányító elvesztése azonban a hazaiakat zavarta meg inkább, hiszen a kövesdiek a félidő közepére 6-5-re fordítottak, Füzesi Ferenc ki is kérte idejét. Bár eleinte a hazaiak tudtak egyenlítgetni, ám a Kövesd 2, sőt három gólos előnyre is szert tett. Tóth Koppány nagyon jól hárítota a ziccereket, vonalról leadott lövéseket, jobbára az átlövések találtak utat kapujába. A végjátékban azonban több hibát elkövettünk támadásban, ráadásul Morva reklamálásért kapott egy kétperces büntetést is, az emberelőnyt pedig kihasználta az orosháza, így döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.
A második játékrészben nekirontott ellenfelének a békési együttes, nagy rohanásba kényszerítette ellenfelét, amely eleinte sikeresnek is volt mondható, ám tíz perc elteltével 22-17 volt az állás, Tóthot Pallag váltotta a kapuban. Az MKC hosszú hajrát nyitott, s fölzárkózott 23-21-re, de ezzel el is lőtte minden puskaporát. Pallag egy jó darabig nem találkozott a labdával, míg az MKC ziccereket hibázott, vagy éppen eladta a labdát támadásban. A hajrában frissíteni próbált Bécsi János, Fekete helyett Nyikes, Gyuris helyett Szabó érkezett, de a csapat nem tudta kellőképpen kiaknázni az utolsó tíz percben kapott emberelőnyöket. A kettős emberhátrányt is nagyon jól megúszta a hazai csapat. A hajrában Herjeczki elővette mecsc elei formáját, így 5-6 volt az Orosháza előnye, amelyet az utolsó másodpercekben hétre növeltek. Az MKC sorozatban tizedik bajnokiján sem szerzett pontot, Gyuris Patrick pedig tovább várhat arra a pillanatra, amíg megborotválkozhat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

34 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?