Az eddigi legkeményebb megmérettetés várt tegnap felnőtt csapatunkra: Gyöngyösre látogattunk!

 

Tavaly még mindkét csapat az első osztályban szerepelt, ebben az évben azonban az MKC már az NB1/B-ben indul. Ennek ellenére is egy jó meccs ígérkezett, hiszen a Gyöngyös – Mezőkövesd rangadónak mindig van egy különleges milliője, függetlenül a csapatok éppen aktuális helyzetétől. Mégis a Gyöngyös számított favoritnak. A mérkőzés elején el is húzott a hazai csapat, aztán az MKC folyamatosan kapaszkodott vissza. Drizner Péter azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat kezdőként, akikre a bajnokságban is valószínűsíthetően pályára lépnek majd a kezdő sípszó felhangzásakor. 

 

Meccsben volt a csapat, nem engedtük ellépni a hevesi gárdát. A félidő utolsó harmadában aztán időt kért Drizner Péter, főleg pihentetési szándékkal, az iram ugyanis nagyobb volt, mint az eddigi meccseken. Ebből aztán nem jöttünk ki valami jól: a félidőben 17-13 volt az állás a Gyöngyös javára.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első abbamaradt: a gyöngyösiek szerezték a gólokat, már 21-15-ös állást mutatott a kijelző, amikor valami megváltozott a meccsben. Talán a gyöngyösiek hitték el, hogy megvan a meccs, talán a mieink érezték meg a “vérszagot”, mindesetre innentől a kövesdi henger beindult és a pár perccel később már 22-22-t mutatott az eredményjelző. Innentől felváltva estek a gólok, a végén mégis a kövesd örülhetett, köszönhetően a végig kitartó akaratnak, hitnek és nem utolsósorban Koppány védéseinek.

A kis létszámú kövesdi közönség hangja is megjött a második félidő második felében és végül a csapattal együtt ünnepelte ezt a nagyszerű teljesítményt.

 

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 26:28 (17:13)

B.Braun Gyöngyös: Hudák, Holló – Urbán 3, Gábori 2, Skrobic 2, Duris 4, Dumencic 1, Mikita 6, Loncar 2, Kovacsics 2, Németh 1 (1), Hegedűs 1, Maric 2   Szakvezető: Konkoly Csaba

Mezőkövesdi KC: Tóth, Bartók – Menyhárt 11 (3), Fábián, Dohány, Kovács B. 6, Zelei 2, Horváth, Sándor Á. 5, Jóga 2, Jancsó 2, Hangyel 1, Rozmán   Szakvezető: Drizner Péter

Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Büntetők: 1/1, illetve 3/3 

 

Konkoly Csaba értékelése:  IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ

“Mindenképpen gratulálnék a Mezőkövesdnek, mi pedig kicsit szégyellhetjük magunkat, mert nem így terveztük ezt a részét a felkészülésnek. Méltó ellenfelünk volt a Mezőkövesd, mind lelkesedésben, mind türelmes játékban felülmúltak minket. Úgy gondolom, hogy az első félidő után úgy jöttünk ki, hogy bennmaradtunk az öltözőben. Így a második félidőt egyértelműen a Mezőkövesd uralta, rengeteg egyéni hibával játszottunk mi, ezt viszont kihasználta a Mezőkövesd. (21-15 után lett 22-22, erről kérdeztük Konkoly Csabát) Biztosan kicsit elhittük, hogy megvan a meccs, másrészről pedig az edzőmérkőzés azt a célt is szolgálná, hogy gyakoroljunk és azoknak a játékosoknak adjunk lehetőséget, akik csereként szóba jöhetnek és különféle variációkat próbáljunk ki. Nem sikerült.”

 

Drizner Péter értékelése: IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ 

“Mindenekelőtt hatalmas gratuláció a csapatnak, hiszen egy osztállyal magasabban játszó csapatot minden körülmények között szép teljesítmény, akármikor is találkozzunk, hiába csak egy felkészülési mérkőzés. Pont emiatt persze sokmindent szabad ezzel a mérkőzéssel csinálnunk, túlértékelni továbbra sem. Nem így terveztük a csapat forgatását, megmondom őszintén, mindenkinek szerettem volna játéklehetőséget adni, de a mérkőzés úgy hozta, hogy amikor jött volna a csere szakasza (40. perc környékén), akkor jöttünk vissza a meccsbe és egyrészt kíváncsi voltam, hogy hogy bírjuk erővel, gyakorlatilag csere nélkül, másrészt meg kell adni a játékosoknak, főleg a fiataloknak azt az esélyt, hogy megverhessenek egy nb1-es csapatot. Örülök, hogy ez sikerült. Az első félidő vége előtt 5 perccel kértünk egy időt, elsősorban pihentetési szándékkal, 14-12-nél. Innen lett 16-12, mondtam is magamban, hogy megvolt az év időkérése. Aztán a Gyöngyös ott kezdte a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, kicsit féltem is, hogy elmegy a mérkőzés. Még pont jókor fogtuk meg a meccset, jókor csináltunk olyan megoldásokat, hogy labdaszerzés, abból egy gyors gól; ők pedig már leültek, nagy valószínűséggel elhitték, hogy megvan a meccs, fáradtak is lehettek, munkából is jöttek, sokat edzenek, aztán úgy voltak vele, hogy majdcsak lecsorog valahogy a mérkőzés. Ha fejben egyszer elengedi az ember, akkor utána nem tudja felvenni: mondtam is a fiúknak az öltözőben, hogy tanuljunk ebből és a bajnokságban építkezzünk belőle. Tavaly az U23-ban is volt hasonló meccsünk a Kisvárda ellen, amikor +7-ről lett -1.” 

 

A mérkőzésen készült képek ide kattintva érhetőek el: GALÉRIA 

 

A következő mérkőzés: 2017.08.31 Törökszentmiklós Székács – MKC

Az első tétmérkőzés: 2017.09.06. 15:30 Kisvárda – MKC (Magyar Kupa) 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?