Egyszer vezetett a Balmazújváros az MKC ellen hazai pályán,aztán uralta az összecsapást a Skaliczki-legénység.

 

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – Mezőkövesdi KC 28–32 (10–15)
Balmazújváros, 500 néző. V: Bán, Szloska
BKK: Knezevics – Diorisz 4, Oláh T. 1, Salamon 1, István 3, Mekaru 5 (3), Csuruvia 2. Csere: Oláh Z. (kapus), Korsós 2, Balázs, Bali 6, Nagy N. 2, Füleki, Temesvári 2, Hajdu T. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
MKC: VOLAREVICS – VASICS 5, DZONO 7, Trivkovics 1, Pavlovics, Radnics 3, Szepesi 4. Csere: Holló B. (kapus), CSUZICS 7 (2), Lókodi 1, Purgasemi, Grünfelder 3, Terenyi, Nakhajenka 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Az eredmény alakulása: 2-3, 7-6, 7-11, 13-19, 18-25, 23-30
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Kizárás: Balázs S. (három kétperces)

A napokban elhunyt egykori válogatott kézilabdázó, Varga István emlékére gyászszünettel kezdődött az összecsapás, amelyre mintegy negyven mezőkövesdi is kíváncsi volt a helyszínen. Bár a meccset  hazaiak kezdték, az első gólt Csuzics révén a kövesdiek szerezték. A vendégek nem akartak sanszot hagyni a balmazújvárosiaknak, s már az elején igyekeztek stabil vezetéshez jutni, ez Volarevics védései, a stabil védekezés mellett az ötletes támadásokon is múlt, bár Dzono és Lókodi is megmutatta, átlövésekkel is zavarba hozható Knezevics. Dioris szélről szerzett találataival és Bali tiszta átlövéseivel a félidő derekán vezetéshez jutott a Balmazújváros, időt is kért Skaliczki László.
Öt perc alatt viszont visszavette az előnyt az MKC, kellett ehhez egy emberelőny, s az is, hogy Radnics is formába lendüljön. Az első periódusban haloványabb, s hetest is hibázó Vasicsot Terenyi váltotta. A hajrában többször is labdát szerzett a kövesdi védelem, ezekkel Grünfelder gyalogolt a kapuig, s be is lőtte a ziccereket. Füzesi Ferenc pedig kapust is váltott.
A második félidő elejétől kezdve maradt az 5-6 gólos különbség, a kövesdiek Radnics és Dzono, a hazaiak főként szélsőik révén voltak eredményesek. Korsós két betörése és a szélről kapott gólok után Skaliczki László is váltott a kapuban, Holló egy védett labda után négy gólig maradhatott. A hazaiak 5+1-es védekezésre váltottak, Csuzics néha őrzőt is kapott. A kövesdiek támadásban megmozgatták a falat, s megtalálták a beállóst, vagy a befutó szélsőt is, tartva a 6-7 gólos előnyt. Védekezésben viszont sok volt a fegyelmezetlenség, Mekaru pedig  egy kivételtől eltekintve értékesítette a heteseket. Fáradtak a csapatok, jöttek a kiállítások is. A hajrában Dzono és Dioris vívott gólpárbajt, de Vasics is följavult. Hat perccel a vége előtt időt kért volna Skaliczki László, ám, miután letette a T betűs lapját, nem állította meg egyből az órát a zsűri, a pályára sétáló vezetőedzőt pedig kétpercessel büntették a játékvezetők. Az utolsó öt percben faragott ugyan hátrányán a Balmazújváros, de nem volt esélyük szorossá tenni a végét.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?