Szombaton este csapatunk a DEAC-ot látta vendégül.

 

 

Az első félidőben még akadozott a játék, a második félidőben azonban hengerelt a csapat és magabiztosan gyűjtöttük be a 2 pontot. Drizner Péter a mérkőzés során végig tudta cserélni a játékosokat, így a kezdő csapat bőséggel kapott pihenőt, a fiatalabbak pedig játéklehetőséget. 

 

 

MKC – DEAC NK Kft.   36:21 (15:12)

Vezette: Földesi, Halász

MKC: Tóth, Bartók – Jancsó 8 (4), Kovács 2, Sándor 4, Fábián 2 (1), Vojinovic 5, Rozmán 1, Padla 3, Horváth, Zelei 2, Jóga 1, Hangyel 1, Menyhárt 7   Szakvezető: Drizner Péter 

DEAC NK Kft.: Mándi N, Veres – Hornyák 1, Mucza 6, Mezei 1, Juhos 4, Fülöp, Mórucz, Mándi K. 2, Erdős 6 (4), Leiter, Borbély, Pál, Dobos, Minegász 1   Szakvezető: Medgyessy Sándor

Büntetők: 5/5, illetve 6/4 

Kiállítások: 10, illetve 8 perc

 

Képgaléria IDE KATTINTVA érhető el!

 

Medgyessy Sándor így látta: HANGANYAG

“Nagyon egyszerűen látom a találkozót: úgy gondolom, hogy a Kövesd jobb csapat, mint mi. Ez egyértelmű. Pont. Még talán 15 góllal is megérdemelték ma a győzelmet. Ebben megvan az én felelősségem is. Úgy érzem, jól laktunk két hete, amikor hazai pályán megvertük a Békést. Úgy vélem a bennmaradás kiharcolása az elsődleges célunk. Ennél jobban játszottunk hetek óta: múlt héten nem volt meccs, kiestünk kicsit a ritmusból és nem is a baj, hogy a fiúk jól laktak, hanem talán kicsit én is. Ebben a vereségben én nagyon benne vagyok: nem tudtam felpörgetni a srácokat, elhitetni velük, hogy nem vagyunk nagyon jók, hogy dolgoznunk kell tovább. A csodákat, amiket az eddigi meccseken hoztunk, továbbra is hoznunk kellene, de meg kell érte dolgozni. Talán a mai meccsen ezzel volt a gond, ezért nőtt fölénk jócskán a Mezőkövesd. 

Bíró Ádám, mint a csapat legeredményesebb játékosa nem játszott ma. Az ő hiánya mekkora szerepet játszott?

Nyilván az is közrejátszott, de mi egy csapat vagyunk, nem szeretnék ezzel foglalkozni. Ádám nélkül is jól kellett volna játszanunk. 18-an vagyunk, mindenki értékes tagja a csapatnak. Ma nem jöttek össze azok a dolgok, amiknek kellett volna: voltak felvillanásaink, talán 20-25 percig egészen jól játszottunk, de nem volt ma extra teljesítmény a csapatban.”

 

 

Drizner Péter értékelése:  HANGANYAG

“Nagyon jól kezdtünk, megnyugtató előnyt sikerült a 20. perc környékére kiépíteni: örültem neki, mert így már az első félidőben tudtunk cserélni. A mostani és az elmúlt meccsek tanulsága is az, hogy bármennyire azt gondoljuk, hogy erőnlétben a mezőny felett vagyunk, 60 percet nem lehet rárakni egyik játékosunkra sem. A cserék folytán picit megbomlott a játékunk, főleg a védekezés, azért is lett szorosabb a félidő, viszont friss maradt minden játékosunk a második félidőre, ami -úgy gondolom- megmutatkozott a pályán is. 

Mennyire értékes a mai győzelem, annak fényében, hogy tulajdonképpen egy felsőházi rangadót játszottunk, mivel csak 3 ponttal állt mögöttünk a DEAC?

Mindenképpen nagyon értékes, különösen annak tudatában, hogy a DEAC a Békést elkapta hazai pályán. Nyilván nehéz volt a Debrecen dolga, mivel a legjobb góllövőjük hiányzott, nem is igazán tudták pótolni. Arra készültünk, hogy két veszélyes emberük marad: őket hellyel – közzel ki is kapcsoltuk a játékból. Hogy a kérdésre is válaszoljak: minden pont nagyon értékes. Aki elől szeretne lenni a végelszámolásnál, annak azokat a csapatokat kell megvernie mindenképpen, akik mögötte vannak a tabellán, ha nem is oda-vissza, de otthon kötelező. Az, hogy egy rangadó idegenben vagy akár otthon nem úgy sikerül, az sokkal kevésbé számít. Minden csapat fog a bajnokság során pontokat veszíteni az úgynevezett “kisebb” csapatok ellen: az a kérdés, hogy ki mennyit. Ez sokkal fontosabb lesz, mint az, hogy a rangadók hogy sikerülnek.

Két hetes bajnoki szünet majd irány Nyíregyháza. A Magyar Kupa és az edzőmérkőzésból mennyire tudtok építkezni?

Nagyon. A felkészülés során is úgy érezte, hogy a Nyíregyháza elleni volt a legnehezebb, amit azonos osztálybeli csapatok ellen vívtunk. A Kupában sem igazán találtuk rajtuk a fogást. Most már van két meccs tapasztalatunk, nyilván nekik is. Meg kell találnunk az ellenszert a játékukra. A bajnokságban ez valahogy jobban szokott sikerülni. Bízom benne, hogy ponttal – pontokkal térünk haza.”

 

 

Menyhárt Máté 7 gólt lőtt, a találkozó után állt a mikrofon elé: HANGANYAG

“Nem mondanám, hogy könnyen indult a találkozó, mert vezetett a Debrecen ellenünk még az elején. Úgy gondolom, hogy azzal léptünk túl a DEAC-on, hogy megint egy csapatként küzdöttünk egymásért, a szurkolókért, a városért. A srácokkal négyszemközt, többszemközt már sokszor beszéltük, milyen sokat jelent nekünk a szurkolók támogatása. 

Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

Nem vagyok elégedett, a bajnokság eddig meccseit tekintve kicsit hullámzónak tartom. Remélem, hogy hamarosan ez be fog állni és tudok nyújtani egy átlagos teljesítményt, néha – néha extrát is. 

Két hét múlva Nyíregyházán lépünk pályára. Te játszottál ellenük az edzőmeccsen és a kupában is. Mit gondolsz, ezek a tapasztalatok mire lesznek elegendőek?

Az edzőmeccset és a Magyar Kupa mérkőzést nem lehet összehasonlítani egy bajnokival. A bajnoki pont – pontok sokkal többet jelentenek, mint egy továbbjutás adott esetben a Kupában. Ott kapsz egy első osztályú ellenfelet, aki ellen kevés esélyed lesz és vége is. A bajnoki pontok megmaradnak a szezon végéig, azok sokkal értékesebbek. Más a hozzáállása minden csapatnak a Kupához és a bajnoksághoz is. Mindenesetre oda is győzni megyünk, szerintem a Magico támogatását ott is látni, érezni fogjuk és mindent meg fogunk tenni a győzelemért.” 

 

Köszönjük a Mezőkövesdi TV segítségét az interjúk elkészítéséhez!

 

További eredmények a fordulóból: 

2017. november 18. szombat
17:00   Mizse KC   – Balmazújvárosi KK   20 24
18:00   Mezőkövesdi KC   – DEAC NK KFT   36 21
18:00   Törökszentmiklósi KE   – MOL-Pick Szeged U20   31 23
18:00   ÓAM-Ózdi KC   – Balassagyarmati Kábel SE   23 21
 
Ma 
Ma játszák: 
 
2017. november 19. vasárnap
19:00   Nyíregyházi SN KFT   – Békés-Drén KC    
 
 
 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

38 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?