Immár nincsen veretlen csapat a másodosztály Keleti csoportjában.

 

 

Álomszerűen indult a találkozó, sorban estek a kövesdi gólok, miközben a békésiek alig-alig találtak be. Öldöklő csatát látott a szépszámú közönség, mindkét oldal törzsszurkolói kitettek magukért. A második félidőben aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, fokozatosan ledolgozta hátrányát a Békés, majd a 47. perc környékén át is vette a vezetést. A végén megint nálunk volt az előny, már két góllal is vezettünk, ám az utolsó percekben az Oláh – Cifra duó -kihasználva a sokéves rutint- eldöntötte a meccset.

 

 

Békés Drén KC – MKC   19:18 (7:8)

 

Vezette: Bacs, Bóna

Békés Drén KC: Domokos, Pajkó – Kopcsák 1, Fedor 2, Kánya, Herczegh, Cifra 7 (1), Sebestyén 2, Kovács P., Hajdú 5, Varsandán, Oláh 1, Szilágyi 1, Gazsó, Gál, Kiss   Szakvezető: Papp Bálint

MKC: Tóth, Bartók – Jancsó 4 (2), Kovács B. 3, Sándor 1, Fábián, Vojinovic 2, Rozmán, Padla 3, Horváth, Zelei 1, Jóga 1, Hangyel, Dohány, Menyhárt 3    Szakvezető: Drizner Péter

Büntetők: 3/1, illetve 2/2

Kiállítások: 4, illetve 6 perc 

  

 

Papp Bálint értékelése: HANGANYAG

“Szeretnék mind a két csapatnak gratulálni, úgy gondolom, hogy egy igazán magas hőfokú mérkőzés volt. Nagy küzdelem dominált, nem a látványos kézilabda a mérkőzésen. A Mezőkövesd sokkal jobban kezdte a találkozót, nem találtuk a ritmust az elején, túlizgultuk, túlrohantuk a helyzeteket. Kialakítottak egy 5 gólos előnyt, de sikerült az első félidő vége felé közelebb kerülnünk, összeállt a védekezésünk. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, bármelyik megnyerhette volna a találkozót. Nekünk is volt meccslabdánk, a kövesdnek is. Az utolsó 5 percben talán nálunk több védés volt, mint ellenfelünknél és ennek köszönhetjük a győzelmet. Mindkét csapatnak gratulálok, rangadóhoz méltó mérkőzés volt, sok sikert a Mezőkövesdnek.” 

 

Kovács Péter a meccs után így nyilatkozott:  HANGANYAG

“Ilyen kiélezett mérkőzésre számítottunk. Sajnos az elején nagyon beragadtunk, nem tudtunk a mérkőzés első részével mit kezdeni. A Kövesd jött, csinálta a dolgát: mi nem erre számítottunk a meccs elején. Úgy gondolom a szívünk vitt minket mindig előre és így tudtunk javítani. A hangulat fantasztikus volt, muszáj volt magunkat extázisban tartani, hogy a meccset a végén behúzzuk. Azt gondolom, a Kövesd is megérdemelte volna a győzelmet, ők is nagyon jól játszottak. Benne van ez a kézilabdában, a végén most nekünk volt szerencsénk. Kövesden nagyon nehéz dolgunk lesz. 

Milyen érzés volt az MKC ellen pályára lépni? Jó pár évig viselted a kövesdi mezt.

Igen, most léptem először tétmeccsen pályára a Kövesd ellen, miután 13 évig viseltem korábban az MKC szerelést. Kicsit túlizgultam. Próbáltam nagyon bizonyítani, sajnos ez átment bizonytalanságba, görcsösségbe és nem jött össze úgy a játék, ahogy szerettem volna. Hála Istennek győztünk 1 góllal, így ez most már annyira nem érdekes. 

A szurkolók megtaláltak?

Jó kapcsolatot ápolok velük, imádok előttük játszani. Egyáltalán nem vettem fel, amiket nekem beszóltak /nevet/. Köszönjük, hogy ennyien eljöttek és ilyen hangulatot teremtettek.”

 

Drizner Péter értékelése:  HANGANYAG

“Ez a legfájóbb, hogy mindent kiadtunk magunkból és mégsem volt elég ahhoz, hogy ponttal térjünk haza. Nem feltétlen értek egyet azzal, hogy az ősz legfontosabb meccse volt, talán a jövő heti DEAC elleni még fontosabb. A hazaiakat kell hoznunk mindenképpen, ez valójában extra pont lett volna, nagyon sajnálom a fiúkat.

Voltak persze hibáink, de nem alapvető hibák, tehát nem olyanok, amik miatt teljesen át kellene gondolnunk, amit eddig csináltunk. Nagyon sajnálom, hogy az első félidő elején csak 5 góllal tudtunk vezetni, mert ezt úgy meg kellett volna lovagolni, hogy döntő csapást mérni a Békésre. Nem sikerült, innen kezdve gyakorlatilag éles mérkőzés volt, felálltak, nyilván így tettek, mi is így tennénk. 

Kívülről nagyon parázs mérkőzés volt, belül is így érződött?

Nem volt szép játék, nem volt szemet gyönyörködtető a játék. Nagyon nehezen tudtunk rámenni a Békés gyenge pontjaira, ők is a miénkre. Sok csapat ellen ez a játékunk két pontot ért volna, itt, Nyíregyen, Balmazban nem biztos. A végén csak a szerencse döntött. Megyünk tovább, a Debrecen meccs eddig is kiemelt volt, most meg aztán még inkább. Ők is egy jó formában lévő csapat, de otthon azt meg kell oldanunk. 

Holnap pihenő és hétfőtől minden idegszállal a Debrecenre koncentrálunk?

Valószínűleg hétfő délután fogunk kezdeni és aztán normál menetrenddel csináljuk végig a hetet. Próbálunk jobban felkészülni a Debrecenből és egy-két új dologgal meglepni őket. Azt is látni kell, hogy idővel a repertoárt szélesíteni kell. Talán most jött el az idő, hogy tegyünk bele néhány új dolgot a támadásba, védekezésben pedig meg kell találnunk, hogy ne csak akkor működjön, amikor a “legjobb védelmünk” van fent, hanem működőképessé kell tennünk akkor is, ha a második, harmadik vagy negyedik összeállításban játszunk. Ez kulcsfontosságú!” 

 

Képgaléria a tegnapi meccsről: GALÉRIA 

 

A forduló egyéb eredményei eddig:

2017. november 11. szombat
18:00   Békés-Drén KC   – Mezőkövesdi KC   19 18
18:00   Nyíregyházi SN KFT   – Törökszentmiklósi Székács   29 21
18:00   Balassagyarmati Kábel SE   – KTE-automatika.hu   27 26
18:00   Balmazújvárosi KK   – ÓAM-Ózdi KC   31 28
18:00   ContiTech FKSE-Algyő   – Törökszentmiklósi KE   30

24 

 

Ma játszák: 

2017. november 12. vasárnap
18:30   MOL-Pick Szeged U20   – Mizse KC    

 

Az aktuális tabella ezen a linken érhető el: TABELLA 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

46 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?