A papírforma szerint a Tatabánya ellen is elmaradt a pontszerzés, remélhetőleg csak szombatig kell várni az első győzelemre.

 

Mezőkövesdi KC–Tatabánya-Carbonex KC 23–32 (13–16)
Mezőkövesd, 600 néző. V: Dobrovits, dr. Tájok
MEZŐKÖVESD: Pallag – Lezák 2, Bécsi, Rosta M., Gyuris 2, Korsós 3, Németh T. 1. Cs: HOLLÓ, Tóth K. (kapusok), Nyikes, Szabó T. 1, Barta, Morva 3, Molnár F. 1, Fekete L. 4, KUPI 6 (3). Edző: Rosta István
TATABÁNYA: SZENTE – PÁSZTOR Á. 5, RÉDEI 8, Pordán 4, Díaz 3, Lele Á. 4, IVÁNCSIK Á. 4. Cs: Bartucz (kapus), Harsányi 2, Szabó Gy., Kocsis, Kanyó 2, Takács B., Dénes J., Bodó. Edző: Debre Viktor
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–5. 16. p.: 7–8. 28. p.: 13–14. 35. p.: 17–17. 40. p.: 18–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc + 2 kizárás (Pordán, Szabó Gy.)
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0

A legutóbbi hazai mérkőzéshez hasonlóan rosszul kezdte a mérkőzést az MKC, a támadásban sorra eladott labdák után, 1-5-ös állásnál időt is kért Rosta István. Ez, valamint a kapuscsere használt. Holló elkapta fonalat, a védekezés és a támadás is összeszedettebb lett. Góllövésben a kövesdiek közül Korsós járt az élen, az első negyed órában hármat lőtt a hét kövesdiből, s 7-8-ra sikerült is fölzárkózni. Ezt követően 2-3 gól körül állandósult a tatabányai vezetés, a kövesdi támadásokba többször hiba csúszott, a beállókhoz nem mindig jutott el a labda, s Szente is bemutatott több bravúrt. A vendégek többször is indításból, lerohanások után voltak eredményesek. Az első félidő második felében Fekete és Kupi góljai tartották meccsben a mezőkövesdi csapatot, 13-14-es állásnál még két perc volt hátra, de csak Lele és Pásztor talált be.
A második játékrész kezdetén nem maradt az öltözőben a Kövesd, s szívós küzdelemmel egy 4-1-es szériát produkáltak öt perc alatt, 17-17-nél a kezdést követően először, s utoljára egyenlő volt az állás. Holló bravúrjait megirigyelte a tatabányai kapus, s ziccereket, hetest védett. Öt percek teltek el a kövesdi gólok között, minden egyes köztes időszakban azonban hármat lőtt a Carbonex. Hollót Pallag, majd őt Tóth váltotta a kapuban, a visszatérő hálóőr rögtön védet két ziccert. Támadásban azonban tanácstalanság jellemezte az MKC-t, felállt fal ellen nem sültek a ritkán felugrásból, inkább talpról eleresztett lövések, ha nem a falban akadt el a labda, Szente szelídítette meg a labdát könnyedén, igaz, egyszer besodorta saját magának. Az 55. percben 29-20-ra vezetett a Tatabánya, s bár még Morva, Lezák és Szabó is gólt szerzett, erre volt válasza Rédeiéknek. A vége előtt négy perccel a védését ünneplő Tóthot két percre kiküldte Tájok játékvezető, aki a legvégén még Pordánt és Szabó Györgyöt is kiállította, előbbi a harmadik kétperce miatt kapott pirosat, utóbbi a kétpercesét tapsolta meg, s jutott a kizárás sorsára.
A Mezőkövesdi KC-nak sorozatban ez volt a nyolcadik veresége, ezzel megdöntötte a 2004-es hét mérkőzésből álló negatív klubrekordot, amikor a 2003-2004-es szezon utolsó öt, illetve a 2004/2005-ös bajnokság első két találkozóját elveszítette. A leghosszabb győzelem nélküli sorozat a 2009/2010-es szezonban volt, akkor 15 bajnoki mérkőzésen nem tudott győzni a csapat.
 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

23 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?