Remek napot fogtak ki a szegedi kapusok, rosszat viszont a kövesdi támadósor, 15 góllal kapott ki az MKC: 

 

Pick Szeged–Mezőkövesd 42-27 (18-11)
Szeged, 700 néző. Vezette: Kisfalvi István, Péli Sándor

Pick Szeged: TATAI – Nagy 1, ANCSIN 6, Buday 4 (2), Sulc 3, Zubai 3, VADKERTI 5 Csere: MIKLER, Tóth (kapusok), Czina 1, PRODANOVICS 5, LÉKAI 8, Pribanic 3, Beocsanin 2 (2), Törő. Edző: Skaliczki László.

Mezőkövesd: Pallag – Lezák 2, KORSÓS 9 (4), Gyuris 1, Fekete, Molnár 2, Kupi 3. Csere: Holló (kapus), Rosta M., Nyikes, Bécsi 4 (1), Szabó 2, Németh 1, Barta 3, Gubó. Edző: Rosta István.

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/5.

Kiállítások: 12, illetve 6 perc.

Nem volt a mérkőzés esélyese a Mezőkövesd, de nem kezdtek megilletődötten, az első negyedórában 7-5-ig szorossá tudták tenni a találkozót. Skaliczki László azonban időkérésével rendezte a szegedi sorokat, olyannyira, hogy 10-6-nál már Rosta István használta ki a rendelkezésére álló egy percet. Ez azonban nem segített a kövesdieken, hiába védett jól Pallag, ha a túloldalon Tatai szabályosan lehúzta a rolót, s több bejátszást is elrontottak a kövesdiek. Ezt jól használta ki a Szeged, s az első harminc perc végén már 18-11-re vezettek.
A második félidőben mindkét csapat kapust cserélt, a sérüléséből fölgyógyuló Mikler pedig rögtön tudatta, hogy teljesen egészséges. Mindenhová odaért, ráadásul egyből indított is, Holló Balázs tehetetlen volt a ziccerekkel, kínai figurákkal szemben. Rosta István most az ötödik percben, 24-12-es állásnál kérte ki idejét. Az MKC játéka azonban ott folytatódott, ahol abbamaradt, elkapkodott, blokkolt lövésekből indult, s lőtt gólt a Szeged. A házigazdák olyannyira nem álltak le, hogy már 21 gól is volt a két csapat közötti differencia. A már teljesen kevert összeállításban pályára lépő kövesdi csapat megpróbált visszakapaszkodni, ehhez jó alapot biztosított egy kettős emberelőny, s Holló védései. Skaliczki mester még két és fél perccel a vége előtt leszidta övéit, amiért közelebb engedték ellenfelüket, de ez sem akadályozta meg csapatát abban, hogy végül csak 15 góllal nyerje meg a találkozót. Vendég részről Korsós mellett a kapusok és a beállók, illetve a volt ifisták dicsérhetők

Rosta István: Az elejével nem volt gond, kár azért a pár lövésért. Tatai bravúrral védett, eladtuk a labdákat, de az első félidővel összességében nem volt gond. A második elejével annál inkább, mentális probléma volt egyeseknél. A második félidő eleje katasztrófa volt, teljesen káosz uralkodott a sorainkban. Vannak nagy problémáink szerkezetileg, van egy-két játékos, aki egészen formán kívül játszik. Nem tudom, mi lehet az oka, edzésen nem látok problémát, jön a mérkőzés és nem ezt látom vissza. Ez nagyon nagy probléma, lehet, hogy jó, hogy most derült ki, még a rangadók előtt, de baj, hogy ez egyáltalán ez létezik. Utána kell járni, kideríteni, s megállítani gyorsan ezt a tendenciát. Ha pozitívumot kell keresni, az az utolsó tízperces játék volt. Most hagyom őket, hadd főjenek a levükben, utána mondom majd az összegeket, amit a mai meccs ért egy-két játékosnak, át kell gondolni egy-két dolgot közösen a csapattal, a vezetőkkel. Az első öt meccsből van már egyértelmű tapasztalat, tendencia, át kell beszélnünk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

23 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?