Kiegyenlített első félidőt követően a második játékrész közepén nyújtott jó játékával megnyerte a rangadót a B. Braun Gyöngyös.

B.Braun-Gyöngyös-Mezőkövesd KC 25-20 (12-10)
Gyöngyös, 1100 néző vezette: Szegedi, Unyatinszki
GYÖNGYÖS: KENYERES – Balogh Zs. 2, SZALAFAI 5, SÁNDOR ÁKOS 3, KOLLER, JUHÁSZ KÁROLY 1, GAZDAG 7 (2). Cserék: MELUS, TAMÁSI (kapusok) Pál, KOTORMÁN 1, Doros, Gúnya 2, Halász 3, Nigrinyi 1. Edző: Nagy Károly
MEZŐKÖVESD: PALLAG – LEZÁK 2, MORVA 2 (1) KORSÓS 3, Gyuris 1, Kupi 1, Németh T. 3. Cserék: HOLLÓ (kapus) Fekete 4 (1) Rosta M., Bécsi, Molnár F., Szabó Tibor 1, Nyikes, BARTA D. 2, GUBÓ 1. Edző: Rosta István
Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Kizárva: Molnár (egyből piros lap)
Hétméteresek 2/2 ill. 3/2

Jól fölkészült a gyöngyösiek átlövőiből a kövesdiek, mindig volt egy védő, aki odaért, s megakadályozta, hogy Balogh és Halász kapura lőhessen. Pallag nagyon érezte a labdát, szélről, beállóból is nehezen lehetett neki gólt lőni. A túloldalon hasonló volt a helyzet, Kenyeres fogott meg szinte mindent, s a kapusok parádéinak köszönhetően a 12. percben csupán 4-3-ra vezettek a hazaiak. Beindultak viszont a gyöngyösi szélsők, s főként Gazdagnak köszönhetően kicsivel nagyobb előnyt tudott kiharcolni a hazai gárda, volt az állás már 8-4, s 9-7 is, a Kövesd büntetőt hibázott. Az utolsó öt percben erőre kaptak a vendégek, Lezák kétszer is eredményes tudott lenni szélről, Fekete egy szemtelen, cunderes hetest mutatott be, s 10-10-nél utolérte ellenfelét a Mezőkövesd. Fordítani azonban nem sikerült, a hátra lévő két percben csak a gyöngyösiek tudtak gólt lőni.
A második félidőre nem cserélt kapust az MKC. A vendégek jó védekezése is maradt, támadásban azonban sokat hibáztak, rengeteg alkalommal lőtték Melusba a labdát, s szerencséjük sem volt a kapufákkal, néha hiába sikerült labdát szerezni a jó védekezésnek köszönhetően. Németh szélről csapta be többször Melust, illetve indításból, s az MKC a 42. percig tartotta is a lépést a mátraaljai egylettel, 18-15 volt ekkor az állás. Rengeteg helyzet kimaradt a jobbszélen, Nyikes átlövései nem értek gólt, s Pallagnak is egyre többször kellett kiszednie a hálóból a labdát. Egy mellkasra mért ütés miatt Molnár piros lapot kapott. Hat minutummal a vége előtt nyolccal is vezetett a Gyöngyös, de az időközben beállt Holló lehúzta a rolót, indításokból, szélről, átlövésből Barta és Gubó is bevették Tamási kapuját.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

23 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?