Kiss Olivér védéseinek köszönhetően tízen belül maradt az MKC a Tatabánya ellen, pedig sokkal szebb eredmény is benne volt a mérkőzésben.

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya 19-28 (8-14)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Bóna, Miskei
MKC: Kiss O. (k), Gyuris, Szepesi 1, Grünfelder 3, Dukics 2, Szűcs, Kurbely 4, Molnár, Trivkovics 2, Fekete 3 (2), Dobó 2, Benis 2. Vezetőedző: Avar György
Tatabánya: Paul, Szente (kapusok), Kiss Á. 1, Harsányi 9 (4), Kanyó Á. 2, Mazák 2, Dénes 2, Djukics 4, Katzirz 6, Rossoni, Nenadics, Vaskó, Juhász, Nagy 2, Bartók. Vezetőedző: Debre Viktor
Hetesek: 2/2 ill. 4/3
Kiállítás: 6 ill. 4 perc
Az eredmény alakulása: 2-2, 3-6, 5-11, 7-12, 12-15, 13-20, 17-23, 18-26

Több hiányzója is volt a Tatabányának, így a szombati, mezőkövesdi találkozón akár meglepetés is születhetett volna. Bár Dobó góljával ezúttal megszerezte a mérkőzésen a vezetést az MKC, a folytatás már nem volt ennyire jó, hiszen 5-2-re fordított a Tatabánya, s pár percig, 4-6-ig még meg is maradt a különbség. Igaz, a vendégek első hat találata közül Harsányi egyet vonalról, egyet meg öt lépésből lőtt, s lehetett vitatkozni további két góljuk szabályosságával is. Katzirz bombáival azonban nem, a balátlövő ellen tehetetlen volt Kiss Olivér, aki egyébként remekül védett. Hárította Harsányi hetesét is, a kipattanó azonban a válogatott jobbszélsőé lett, aki értékesítette is azt. A huszadik percre már hat gól volt a differencia, s bár Fekete hetese és Dukics bepattintott gólja után a hazai szurkolók szoros félidei eredményben bíztak, a hajrát Harsányi (szintén vonalas) góljaival a vendégek vitték. A félidő krónikájához hozzá tartozott Kiss Olivér rosszul sikerült kifutása is, a kapus azonban megúszta kiállítás nélkül az esetet.
A második félidő elején ritkán potyogtak a gólok, de azok legalább Grünfelder révén a hazai oldalon, s 12-15-ös állásnál időt is kért Debre Viktor. Egy gyors gólváltás után zsinórban lőtt négy találattal lényegében eldöntötte a két pont sorsát a komáromi egylet, Kiss hiába védett jól, támadásban ziccerek maradtak ki: Molnár, Szepesi, Trivkovics is hibázott. A továbbiakban jobbára Kurbely és Fekete lövései találtak utat Paul kapujába, a vendégek hálóőre megbízhatóan teljesített, ahogy a túloldalon Kiss is, ám a hazai csapat egyre gyengébben védekezett. Az utolsó másodpercekben még Kiss megmentette a közte tíztől a Kövesdet, akik jobb összpontosítással jóval szebb eredményt is elérhettek volna.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?