Fordulatos mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett a Kassa együttesétől a Mezőkövesdi KC.


Galériához kattints a képre!

Mezőkövesdi KC – 1. MHK Kassa 33-34 (16-15)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Aczél, Paulovits
MKC: Kovács, Tóth (kapusok), Benis 3 (2), Zsigmond Á. 6, Mazák 2, Fekete 7 (1), Bán 2, Molnár 2 (1), Nyitrai, Kleis 7, Trivkovics 4. vezetőedző: Zsigmond György
Kassa: Cibere, Blicha, Dulina (kapusok), Svajlen 5, Siska, Maguska 6, Pecha 2, Chripák 3, Dani 4, Loch 6, Boris, Smolensky, Schmer 4, Malic, Farkasovsky 4 (1). Vezetőedző: Jan Kolesár
Hetesek: 5/4 ill. 2/1
Kiállítás: 6 ill. 4 perc

Újabb tesztmérkőzést játszott a Mezőkövesdi KC, ezúttal a szlovák élvonalbeli Kassával. A kövesdi kapuban Kovács kezdett, aki az egész első félidőben jól teljesített. Zsigmond György a kezdősort küldte pályára, s szinte végig azt is szerepeltette, csupán Trivkovics kapott pihenőt (Molnár váltotta), valamint Mazák ülhetett le néha a padra, helyette pedig támadásban Bán, védekezésben pedig Nyitrai szerepelt.

Jól indult kövesdi szempontból a találkozó, hiszen 2-0-ra vezettek. Következett azonban a kapkodás, emiatt négy gólt ért el zsinórban az ellenfél. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8-7-nél ragadta magához a vezetést a hazai egylet, amelyet már nem engedett ki a kezéből, volt, hogy három találat is volt az előny (15-12), különösen Kleis volt elemében, de Trivkovics is beköszönt néhányszor. A játékrész végét azonban kissé elrontotta a kövesdi csapat, nem sültek a kinti lövések.

Ez visszaütött a második félidőben, hiszen újabb fordulat következett. Tóth védéseit nem használta ki az MKC, a nagy rohanásban a kassaiak szerezték meg a vezetést (18-20), de nem élvezhették ezt sokáig, mert öt perc alatt, a 12. minutumig ismét fordult a kocka, elsősorban Fekete remekelt. Két percen belül ismét kassai előny, majd hazai fór következett, a 47. percben 25-23 volt a hazaiaknak. Ekkor azonban kijött a fáradtság, s sorozatban négyet lőttek a vendégek. A végjátékra visszaállt Kovács, aki ismét remekelt a kapuban, de a támadásokba folyamatosan hiba csúszott, amelyet büntetett a Kassa, néha szerencsével. Három perccel a vége előtt 32-28 volt a szlovákoknak. A kövesdiek azonban még megpróbálkoztak egy nagy hajrával, s lőttek még öt gólt, de sajnos kaptak is kettőt, így a kassaiak távozhattak boldogabban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

336 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?