Az előző szezonban Fügedi Csaba vezette az U9-U10-es korosztályt.

Hogyan értékeled az előző szezont?

A tavalyi évadban az U9 és az U10 csapatokat edzettem és versenyeztettem. Elsős koruktól, 4. éve foglalkozhatom ezekkel a játékosokkal, és ez nagyon szerencsés helyzet volt az utánpótlás képzésében. A gyerekek megszerették a kézilabdát, és nagy részüknél már érződik az elkötelezettség is a sportág iránt. Mindez a versenyeken eredményességgel is párosul, a mérkőzések nagy részét megnyertük.

Mi az, amiben nagyot léptetek előre?

Az U9 szivacs kézilabda korosztályban a magas gyereklétszám miatt 2 csapatot is indíthattunk az évben, így mindenkinek megfelelő számú mérkőzésszámot tudtunk biztosítani. Ez utólag is jó döntésnek bizonyult.

Sajnos, az U10 csapatnál már létszámproblémákkal szembesülhettünk, lemorzsolódások miatt. Ilyenkor az U9 csapat ügyesebb tagjaival oldottuk meg a létszámhiányt.

Mit gondolsz az eredményekről, eredményességről?

A mérkőzéseken való eredményesség is egy fontos tényező az utánpótlásképzésben, de nem ez a legfontosabb. A tornákat, meccseket eszközként kell tekintenünk egy hosszútávú folyamatban, és nem fő célként. A versenyeken ezt a fejlődést mérhetjük le. Jó-e az irány, vagy valamin esetleg változtatni kell.

Eredmények tekintetében is nagyon sikeres évet zártunk. Az U10 minden meccsét megnyerte az évben. Az U9 csapat a kisiskolás bajnokságban való sikeres szereplés mellett, rangos országos tornákon is érmes helyezéseket ért el.

Mi volt a legnagyobb siker / kudarc a szezon során?

Az U9 csapat kalocsai Pünkösd Kupán elért első, és a debreceni Főnix Kupán elért harmadik helyezésére lehettünk a legbüszkébbek.

A legnagyobb kudarc a Főnix Kupa első mérkőzésén elszenvedett 10 gólos vereség volt a Hajdúnánástól. Majd a következő napi feltámadásunk (3 győzelem – csoportgyőzelem), és megszerzett bronzérem is azt példázta, hogy soha ne adjuk fel a pályán és az életben sem.

Az U10 100%-os eredménye is nagyon dicséretes volt.

Mit vársz a következő évtől?

Haladunk tovább a megkezdett úton egyéni fejlődésben, játékban és eredményességben is.

Üzennél valamit a sportág választás előtt álló gyermekek szüleinek? J

Azt, hogy az MKC utánpótlásához csatlakozni maximálisan jó döntésnek látom a leendő kézilabdásoknak. Klubunkban a tervszerűen felépített szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek személyiségének fejlesztésére, s mind emellett törekszünk arra is, hogy eközben jól is érezzék magukat az edzéseken, mérkőzéseken. Fontosnak tartjuk, hogy a szülő érezze, hogy gyermeke jó kezekben van nálunk az MKC-ban.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

36 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?