A múlt hétvégén 3 napos nemzetközi kézilabda tornán vett részt U14-es csapatunk.

 

 

A 3 napos tornán szlovák, román, cseh csapatok voltak a mieink ellenfelei. Összességében jól sikerült a torna, megfelelően szolgálta a felkészülést.

 

 

A mieink eredményei:

 

MKC – Topolcany (SVK)   27:18

Gólszerzőink: Tóth Alex 2, Ivánkai 1, Beller 5, Bakó 9, Szepesi 5, Csörgő 6, Pap B. 1

 

MKC – MHÁK Martin (SVK)   24:14

Gólszerzőink: Bakó 9, Csörgő 8, Ivánkai 1, Tóth Alex 3, Beller 1, Pap B. 2

 

MKC – Dukla Praha (CZE)  16:25

Gólszerzőink: Bakó 6, Ivánkai 2, Beller 6, Pap B. 1, Tóth V. 1

 

MKC – Baia Mare (RO)  32:25

Gólszerzőink: Szepesi 1, Bakó 10, Mező 3, Csörgő 11, Ivánkai 2, Beller 4, Pap B. 1

 

Trebisov (SVK) – MKC  29:25

 

A bronzmeccsen: 

MKC – Topolcany (SVK)  27:32 

 

Csapatunk ezzel a 4. helyet szerezte meg. A torna gólkirályi címét Bakó Bence szerezte meg.

 

Képgaléria: KÉPEK 

 

Drizner Péter értékelése: HANGANYAG

 

“El kell mondani, hogy ez első két napon Mikulás Gábor helyettesített, mert a felnőtt csapattal voltam Ózdon. Egyrészt köszönöm neki, másrészt az eredmények alapján jól sikerült a beugrás. A torna mérkőzéseit még nem tudtam visszanézni, így az első két napról Gábor személyes és telefonos beszélgetések során elmondott értékelését tudom továbbadni. Az utolsó két meccsen már saját tapasztalatokról is beszélhetünk. Elsődleges célunk az volt, hogy nemzetközi mérkőzéseket játszunk ezzel a korosztállyal: ez maradéktalanul teljesült. Meg akartuk nézni, hol tartunk a többi országhoz képest. Van lemaradásunk, de ezt tudtuk is. Nem szerencsés ilyet mondani, de a TOP játékosaink mindent tudnak, amit a hasonló korú társaik ebben a mezőnyben: ez egy nagyon pozitív visszajelzés volt. Legnagyobb hátrányunk a passzivitásunkban van: tulajdonképpen védekezésben mi csak simogatjuk az ellenfeleket, egy két kivételtől eltekintve. A támadójátékkal különösebb gond nincsen. Gólokat sokkal könnybben dobunk, mint ahogy egy támadást ki tudunk védekezni, pedig elméletileg ez fordítva szokott történni. Nagyon hasznos volt a torna, néhány problémára is rávilágított, amit az utolsó meccs után az öltözőben megbeszéltünk: úgy gondolom, hogy átment az üzenet.

A védekezés tavasszal nagyobb hangsúly fog kapni természetesen, igyekszünk javítani a játékon. A húzó játékosokkal egyénileg is többet fogunk foglalkozni: többször lesznek olyan edzés részek, amelyek kifejezetten rájuk fókuszálnak majd. Végsősoron az a cél, hogy játékosokat neveljünk és ebben nagyon jó úton járunk. Olyan teljesítményeket láttunk, hogy alig várom, hogy felnőjenek a gyerekek, mert akkor az éppen aktuális felnőtt edzőnek könnyű lesz őket berakni a csapatba.

 

A torna olyan körítéssel bírt, mint egy felnőtt torna. A gyerekek jól érezték magukat?

 

Biztosan így érezték. Voltunk már itt tornán, ez most még egy kategóriával jobb volt, ha csak a résztvevők számát, sokszínűségét veszem alapul. Nagy rangja volt a tornának a város életében is: a polgármester úr nyitotta meg a tornát és ő adta át az érmeket is. Tényleg olyan volt, mintha egy felnőtt meccset vezetnének fel. Ez nagyon komoly dolog volt, biztos, hogy ad plusz lökést a játékosoknak, bár -nem szabad ilyet mondani- ezt még ők nem érdemelték ki, mint ahogy a stáb tagjai sem. Azért dolgozunk, hogy egyszer majd tényleg kiérdemeljük, hogy nekünk játszák a himnuszt.” 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

59 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?