A Mezőkövesdi KC ifjúsági csapata hatodik helyen végzett a bajnokságban, Lakatos László szerint hozták az elvárhatót.

 

A képességeinek megfelelően szerepelt az elmúlt szezonban a Mezőkövesdi KC ifjúsági csapata, amely a rájátszásban nyolc ponttal a hatodik helyen végzett.

– Egy álom volt az első négy hely valamelyike, de sem egyénileg, sem csapatszinten nem tartunk ott, az 5-8. helyért rendezett rájátszásban hoztuk az elvárható eredményt. A tatabányával itthon döntetlent játszottunk, ha kicsit jobban fölkészültünk volna, behúzzuk. Az idegenbeli is döntetlen szagú találkozó volt, de a játékvezetők másként gondolták. csurgón a rájátszásban nyújtott leggyengébb játékkal kaptunk ki, itthon pedig összeszedetten, jól játszottunk, s szoros vereséget szenvedtünk. Mivel az Orosházát itthon legyőztük, így az utolsó, ellenük vívott idegenbeli találkozónak az volt a tétje, hogyha nyerünk, hatodikok vagyunk, ha nem, akkor hetedikek. Jellemzi egy csapatot, hogy ilyen esetben mit nyújt, ez előfordult a junioroknál és a felnőtteknél is, mi nyertünk. le a kalappal a csapat előtt, ez egy többre hivatott garnitúra, egyben kellene tartani, de ehhez NB I-es indulás kell, tudnak egymásért küzdeni, a célok eléréséért mindent megmozgatnak – értékelt Lakatos László edző.

A tavaly érkezett új játékosokról elmondta, Dobod Balázs vezéregyéniséggé vált, más klubok is szívesen látnák soraikban. Kovács Viktor sok lehetőséget kapott, de sok feladat is áll még előtte, voltak technikai hiányosságai, sok meccsel ez javult, de dolgoznia kell ahhoz, hogy jó játékos legyen. Herczegh János sokat fejlődött, először bizonytalan volt, hogyan illeszkedik a csapatba, mi lesz a szerepe. Az év második felére húzóember lett. Először a szélet kellett megoldania, majd belsőbb posztokat oldott meg. Kiss Arnoldban egy új Holló Balázst látnak, jó stílusban véd, nem fél a labdától, akar dolgozni és terhelhető. A többi serdülő játékos nem kapott sok lehetőséget, erre a következő szezonban lesz esélyük. Kónya Rudolf nehezen vette föl a ritmust, nem érezte magát jól beállóban, de kint még nincsenek olyan fegyverei, amelyekkel csatát lehetne nyerni. Jobbágy René félévkor visszaigazolt Nyíregyházára, Sárosi Gábor Balatonfüredre ment, magasabb célokért akar küzdeni. Távozók lehetnek, hiszen a vidéki játékosok elsősorban azért jöttek Mezőkövesdre kézilabdázni, hogy NB I-ben szerepelhessenek, s megfelelő szakmai és emberi munkát kapjanak.

A hírek szerint Kovács Viktor, Dobos Balázs, Nagy Patrik és Stáb Bence is eligazol Mezőkövesdről.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

22 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?