Megnyerte a dabasi felkészülési tornát a magyar U19-es válogatott, a sikerhez Kovács Bence egyebek között négy góllal járult hozzá.


Fotók: Cseh Péter / MKSZ

Magyarország – Norvégia 25-22 (13-7)
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Dávid, Déber 2, Farkas 1, Fekete 1, Gábor 6, Hanusz, Keresztes, Kovács B. 2, Kovács M., Ligetvári 2, Molnár 1, Nemes 3, Sinkovits 3, Török 4. Szövetségi edző: Gyurka János
Norvégia: Saevraas, Stenkjaer (kapusok), Aho 1, Ferkingstad 3, Fredriksen, Gulliksen 4, Hauane 3, Horgen 1, Jansrud, Kopp 5, Överjordet 2, Pettersen 2, Schönningsen 1, Solstad, Thorsbye. Szövetségi edző: Geir Erlandsen
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/0, ill. 3/1

Horvátország – Magyarország 24-27 (13-14)
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Dávid, Déber 8, Farkas, Fekete 1, Gábor 4, Hanusz, Keresztes 2, Kovács B. 1, Kovács M. 1, Ligetvári 6, Molnár, Nemes 1, Sinkovits 1, Török 2. Szövetségi edző: Gyurka János.

Macedónia – Magyarország 27-36 (14-20)
Macedónia: Krzics, Trpevszki (kapusok), Anasztaszovszki 2, Arszenovszki, Davitkovszki 8, Dimov, Dimovszki 3, Grozdanovszki, Krstevszki, Kuzmanovszki 1, Markudov 1, Mircsev 1, Palevszki 5, Tankoszki, Trpcevszki, Velkovszki 6. Szövetségi edző: Vlatko Nedelkovszki
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Dávid, Déber 3, Farkas, Fekete, Gábor 6, Hanusz 2, Keresztes 1, Kovács B. 1, Kovács M. 1, Ligetvári 5, Molnár 4, Nemes 3, Sinkovits 3, Török 7. Szövetségi edző: Gyurka János
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/5

Először szerepelhetett az ifjúsági válogatottban Kovács Bence, a Mezőkövesdi KC ifi és U23-as csapatának átlövője, aki a torna mindhárom mérkőzésén pályára lépett.

– Vasárnap, úton Kövesd felé telefonált edzőm, hogy meghívtak a válogatott edzőtáborába, amelyet ezen a hétvégén egy nemzetközi kupával kötöttek egybe Dabason. Nem volt sok időm, mindössze egy órám volt eldönteni, élek-e a lehetőséggel. Tudtam, hogy ezt nem hagyhatom ki akkor sem, ha a héten ballagok, a jövő héten pedig érettségizem. Korábban is behívtak a válogatottba, de a meghívó nem jutott el hozzám – mesélt a meghívás történetéről Kovács Bence, aki idén az NB I/B-ben 83, az NB I-es ifi bajnokságban 171 gólt szerzett.

A túrkevei játékos elmondta, hétfőtől csütörtökig napi két edzésen vettek részt, pénteken, szombaton és vasárnap pedig a mérkőzéseken kívül egy-egy edzés szerepelt a programban.

– Szerintem nagyon hamar beilleszkedtem, mindenki nagyon rendes és segítőkész volt. Jól megoldottam a feladatomat, de tömegben körülbelül 6-8 plusz kilogramm kell még rám, és akkor eredményesebb lehetek. A mérkőzéseken körülbelül 20-20 percet játszottam és igyekeztem a maximumot nyújtani. Az utolsó mérkőzésen egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni. Mindhárom mérkőzést megnyertük, a norvégok és a horvátok körülbelül egyforma erőt képviseltek, 4, illetve 3 góllal győztük le őket, míg a macedónokat közel tízzel vertük – számolt be az egy hét eseményeiről a jobbkezes átlövő. Bence reméli, lesz folytatás számára a válogatottban, s ezért mindent meg fog tenni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Válogatott

39 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?