Változatos mérkőzésen győzött a Kassa ellen az MKC, Rosta István szerint a legfontosabb a győzelem volt.

 

Egy döntetlen és három vereség után megszerezte első győzelmét a felkészülés alatt a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata. Rosta István is ezt emelte ki, hiszen ezt tartották legfontosabb célnak is a meccs előtt.

– Szimpatikus csapatos csapat voltunk, jól is játszottunk, de nem nyertünk, kellett a sikerélmény. Hektikus volt a játékunk, de az is lesz még egy darabig. Fiatalság, bohóság, mondhatnánk, a csapatépítés fázisában tartunk, vagy sikerül eltalálni a csapatot, vagy nem. valakik már jobban, valakik kevésbé érzik még egymást. Most nehezítette a helyzetet Koppány kiesése, Nyikes sem játszhatott még az ujja miatt, s Kupi Szabolcs is kevesebbet tölthetett pályán Achilles íngyulladása miatt. Ma támadásaink rendben voltak, egy-két egyéni fegyelmezetlenség fordult elő, amelyet ki kell küszöbölnünk. Védekezésben viszont nem éreztük az ütközési távolságot. Ellenfelünknél volt egy nagy balkezes bombázó, őt meg kellett volna állítanunk mindenképpen. A kapus, a sánc sem érzeték őt, sok volt a sáncról lecsorgó labda is, amiből gólokat kaptunk. Több lábmunka kell. Szlovák bajnoki ezüstérmes ellenfelünk rutinos csapatként néha lassította, máskor gyorsította a játékot. Az volt a baj, hogy az ő akaratuk érvényesült, ezt nem engedhetjük senkinek sem hazai pályánkon – foglalta össze a tanulságokat Rosta István vezetőedző.
Kardinális kérdés lett viszont a kapusposzt megoldása, igaz, az még csak csütörtökön derül ki, hogy Tóth Koppány sérülése mennyire súlyos, s a válogatott játékosnak mennyi időt kell kihagynia. Ha keveset, házon belül lesz megoldás, ha hosszabb időt, szét kell nézni a piacon. Rosta István sajnálja a hálóőr kiesését, mert jól dolgozott a felkészülés során, s az FTC-PLER elleni idegenbeli meccsen jó teljesítményt nyújtott.
A hátra lévő időben a technikai, taktikai elemeket kell csiszolni az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken. Igaz, ez hosszabb időt vesz igénybe. A következő egy hétben először Törökszentmiklósra látogat a csapat, négycsapatos tornára, amelyen a házigazdán és az MKC-n kívül a Balmazújváros és a Gyöngyös vesz majd részt. Kedden Kassán egy, csütörtökön Eperjesen két mérkőzés vár majd a kövesdiekre.
– A játékosok meccs állóképességét kell fejleszteni. Ma a legfiatalabbak nem kaptak lehetőséget, de ezeken a meccseken fognak majd. Elégedett vagyok az eddigi komoly munkával, jó a hangulat. Az alapokat leraktuk, a közönségtől is jó visszajelzéseket kaptunk. Reméljük, sikeresek leszünk, meglátjuk, ha pontokra megy a játék, mire leszünk képesek – mesélt az eddig elvégzett, s a csapat előtt álló feladatokról Rosta István.

A Claas Kupa programja:
szombat
12:30 Claas-Törökszentmiklós KE – Mezőkövesdi KC
14:00 Kőnig Trade Balmazújvárosi KK – B. Braun Gyöngyös
15:30-tól junior mérkőzések (MKC is)
18:00 Mérkőzés a harmadik helyért
19:30 Döntő

22:30-tól MKC szurkolói ankét a Xanthi Gyros Bárban!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

126 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?