Debre Viktor szerint kicsit csalóka az eredmény, Rosta István szerint most következnek a tétmérkőzések.

Debre Viktor:
Csalóka az eredmény, hiszen sokkal kiélezettebb volt a mérkőzés, meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Az utolsó tíz percben voltam biztos benne, hogy nyerünk. Az MKC óriási erőket mozgósított, hogy megnehezítse a dolgunkat. Fontos számunkra ez a siekr, hiszen a Mezőkövesddel mindig nehéz dolgunk van, Tatabányán is állandóan talpra álltak, jöttek ránk, de egy kritikus pillanatban szerencsénk is volt akkor. Kollégám már a következő mérkőzésükre is gondolt, a csapat közelebb akart jönni, ilyenkor több a hiba, ezt pedig kihasználtuk. A kvöesdiek el is fáradtak, s le tudtuk indítani őket, védekezésük is szétesett kicsit. Mi is voltunk már hasonló helyzetben, tudjuk mit élnek át. Ügyes, játékosokból áll a csapat, tele fiatallal, nem kiegyensúlyozott a telejsítményük, ezt tapasztalatból tudom, idő kell, hogy összeérjenek, türelem kell hozzájuk. Szerintem jobb csapat az MKC annál, mint amit a helyezése mutat. Nekünk a bajnokság végén célunk, hogy az első négybe kerüljünk, A veszprémen, a Szegeden és a Csurgón kívül ezért öt csapat is verseng. Oda kerülhetünk, de ehhez az ilyen mérkőzéseket, mint a mezőkövesdi is, meg kell nyernünk. Szponzoraink támogatása is múlik a jó szereplésen.

Rosta István:
Tudtuk, hogy győzelmünkhöz saját nagyon jó játékunkon kívül az is szükséges, hogy ellenfelünk gyengébben teljesítsen. A Tatabánya azonban tudásának megfelelően játszott, nem volt esélyünk. Negyvenöt percig  jól játszottunk, majd kijött a különbség, de túlzónak érzem a kilenc gólt, a mérkőzés képe alapján ez nem volt benne a pakliban. A hosszú sikertelenség az önbizalmunknak sem tesz jót, az első hibák azért veszélyesek, mert beleroppanhatunk. Szerencsére az időkérés rendbe tette a csapatot, A második félidő elején harcosak, ügyesek voltunk, majd jöt egy hullámvölgy, kihagytunk két tiszta helyzetet, s hátul sem zártunk úgy, ahogyan kellett volna. Ellenben a Tatabánya hatvan percen át a legjobbjait szerepeltette, ezt dicséretnek is vehetjük. Fél szemmel már a Pécs elleni mérkőzésre is tekintgetütnk, szombaton eljön az igazság pillanata.
A sorsolás óta tudjuk, hogy most lesz először reális esélyünk a győzelemre, s ez kötelező két pont is lesz. Ha ezt a játékot hozzuk, akkor annak elégnek kell lenni. Nem lesz egyszerű mérkőzés, tétje lesz, s a Pécs sem rossz, jó játékosok alkotják. Ki fog derülni mindenkiről,  mekkora sportember, mostmár cselekedni kell. Az Orosháza, a Tata és a Pécs a mi szintünk, szétszakadt a mezőny, ez a négy csapat egymástól veszi el a pontokat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?