Rosta István 68,5 százalékban volt elégedett a játékkal, az elmúlt két meccs egyik legjobbja, Kupi Szabolcs szerint jól halad az építkezés.


Fotó: Ádám János

Rosta István: A közönség ítél, s vastaps közepette vonulhatott le a pályáról mindkét csapat. A Veszprém erősebb csapat, magabiztosan győztek ellenünk, de mi is mindent megtettünk azért, hogy végig teljes erőbedobásra sarkalljuk őket. A játékkal 68,5 százalékban elégedett vagyok, támadásaink színesek, kreatívak voltak, sok szép helyzetünk volt, de amikor a Veszprém is úgy védekezett, passzívvá váltunk. Sok ziccerünk ki is maradt. Védekezésben voltak hiányosságaink, de nehéz egy kreatív és fizikailag erős ellenféllel fölvenni a versenyt. Több fault kellett volna és kapusainktól is több védés. Viszont nem az történt, hogy 20 perc alatt eldöntötték a meccset, s fiataljaink is mindannyian pályára léptek, nem vallottak szégyent. Az elmúlt két meccsen voltak szituációk, amikor a megsemmisítő vereség is benn volt a pakliban, de volt erőnk fölállni, mentálisan erős a társaság. Szegeden ugyanezt próbáljuk megvalósítani, erősek, tartásunk kell, hogy legyen. Az ellenfélnek is jobb, tudnak gyakorolni, bár mi nem vagyunk egy Kiel. Köszönjük nézőinknek, szurkolóinknak a hangulatot.

Kupi Szabolcs: Próbáltunk készülni a mérkőzésre, amennyiben ez a világ egyik legjobb klubcsapata ellen lehetséges. Kihasználtuk kisebb hibáikat, ebből építkeztünk támadásban, védekezésben is. Kecskeméten indultunk el az úton, egyre előrébb tartunk, vannak biztató jelek, ezeket fölhasználjuk, igyekszünk fölépíteni magunkat arra az időszakra, amikor élesben két pontért kell menni. Nem adjuk föl, hajtunk 60 percen át. Fiatalok vagyunk, többünknek még nincs rutinja, az idősebbek viszont jó tanácsokkal látnak el bennünket, meglátjuk, ez mire lesz elég. Nekem is vannak hibáim, amit javítanom kell, meglátjuk ,ez gólokban mennyire mutatkozik meg, a lényeg, hogy a csapatnak jól menjen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

45 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?