Bakó Botond szerint minden helyzetért meg kellett küzdeni, Rosta István a távoli gólokat hiányolta, Holló Balázs próbált csak a meccsre koncentrálni.

Érdekes mérkőzést tudhat maga mögött a Mezőkövesd és a Csurgó. A találkozó első tizenkét perce gól nélkül telt, a végén mégis kézilabdás eredmény született.
– A múlt heti pontvesztés nyomán bennünk volt a feszültség és az idegesség: ziccereink maradtak ki, technikai hibákat követtünk el. Mindenki ellen nem tudunk góltalanok maradni, de azt sem engedhetjük meg, hogy 8-9 percig gólképtelenek legyünk. Ez most benne volt, de így is megoldottuk a feladatot – kezdte értékelését Bakó Botond, a Csurgói KK vezetőedzője. – A siker azonban egyre jobban összekovácsolja majd a csapatot. Volt annyi rutinunk, tudásunk, hogy átvészeljük a nehéz időszakot. Cifrával támadójátékunk is hatékonyabbá vált, jónak bizonyult az átlövő hármasunk, s védekezésünk is jó maradt. Ugyanakkor küzdelmes mérkőzés volt, minden helyzetért, labdáért meg kellett harcolnunk, az MKC játékából adódóan sokat kellett futnunk. Próbáltuk megállítani, megakadályozni őket ebben, de 16 technikai hibánk révén sok indításgólt kaptunk, ezen a jövőben javítanunk kell. Sok munka, gyakorlás van még hátra, gyakorlatilag új csapatunk van, csiszolni kell, taktikailag, stratégiailag is az út elején tartunk; a meccsek és az edzések javítanak ezen – vázolta a meccsen alkalmazott taktikát, s az előre lépés lehetőségét Bakó.
Rosta István szerint az MKC számára gól nélküli első 19 perc annak köszönhető, hogy nem teljesen azt játszották, amit szerettek volna. Szélesen szerettek volna játszani, nagyobb lendülettel a falra menni, de laposak voltak, megadták magukat, keresték a félhelyzeteket, nem játszották végig az akciót, ha mégis, s ott volt a száz százalékos helyzet, elhibázták.
– Az első játékrész a két kapus külön párbajáról szólt, a csurgóiaknál a szlovák válogatott Paul, nálunk az U19-es válogatott Holló halmozta a bravúrokat. Csak idő kérdése volt, hogy a Csurgó megtalálja a sikeres összeállítását, sot cseréltek, s Cifrával hatékonyabbá váltak. A második félidőben gyorsítani akartuk a játékot, többé-kevésbé sikeresen, ám ezzel védekezésünk és kapusunk hatékonysága csökkent. Holló Balázstól sem lehetett elvárni, hogy 60 percig extrát nyújtson, de az ő cseréje a 18 éves ifikapus volt, míg a Csurgóiak a rutinos Nikoliccsal tudták váltani Pault, aki ott folytatta, ahol a másik abbahagyta. Elégedett vagyok a 60 percig tartó küzdelemmel. Azért cseréltem sokat, hogy mindig friss emberek legyenek a pályán, senki se érezze úgy, hogy tartalékolnia kell. vannak még hiányosságaink. Ami biztos, hogy a távoli zónában veszélyesebb játék kell, tudtam, hogy most gyengébbek leszünk ebben, de azt nem, hogy ennyire, 3 gólt lőttünk kintről – értékelte a látottakat Rosta István.
A folytatásról elmondta, a Tatabánya, Veszprém, Szeged, FTC-PLER és a gyöngyös következik a bajnokságban.  Dolgozniuk kell tovább, s, ha saját magukkal egy szinten lévő csapattal találkoznak, győzniük kell. Addig még jobban össze kell állniuk, ha tanulnak hibáikból, erősebbek lesznek.
A mostani találkozón Holló Balázst és Kupi Szabolcsot dicsérte. Előbbit nem féltette a mérkőzéstől, hiszen rengeteget edz, reméli, hogy a mezőnyjátékosokon is látja a még további fejlődést.
Holló a mérkőzés után elmondta, igyekezett kizárni minden külső tényezőt, a közönséget, hogy csakis a mérkőzésre koncentrálhasson. Úgy érezte, a csapat minden tőle telhetőt megtett, a védekezés jó volt, a támadás azonban döcögős, igaz, ez az acélos csurgói falon is múlott. A csapat előtt álló két nehéz mérkőzésről elmondta, Tatabányán nehéz, de szoros mérkőzésre számít, majd viccesen hozzátette, a Veszprém ellen megpróbálkoznak egy bravúrt hozni, legalább egy pontot szerezni a bajnoktól.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?