Dobó Zsolt szerint nem lebecsülték vasárnapi ellenfelüket, hanem inkább tartottak tőlük, ezért is jött nehezen a siker.

 

A Győr elleni sikerből tíz góllal vette ki a részét Dobó Zsolt, az MKC átlövője. Szerinte a rossz első félidő nem amiatt volt, mert lenézték az utolsó helyen álló ellenfelet, hanem éppen azért, mert tartottak tőlük.

– Az egész csapat hektikusan játszott, sok volt az eladott labdánk. Nem állt össze a védekezésünk, viszont a támadásunk hellyel-közzel jó volt. Annak kulcsa, hogy fordítani tudtunk az volt, hogy a mester a félidőben nyugalomra intett bennünket, s azt mondta, ne három perc alatt akarjuk megnyerni a mérkőzést, mert beleszaladhatunk egy pofonba. Az is fontos volt, hogy bármikor, bárki a pályán volt, átvállalta a felelősséget, míg a társa szusszant egyet, addig maximálisan hozzátett – mondta el az átlövő, szerinte miért sikerült a maguk javára fordítani a találkozót.

Hozzátette, ellenfelük győzelemmel a háta mögött érkezett, az előző meccsén 41 gólt dobott, s minden mindegy alapon játszhatott. Futottak mint az állat, s a kövesdiek hibáiból nagyon jól megéltek, lerohanták őket.

– Kapkodtunk az elején, mert gyorsan döntésre akartuk vinni a dolgot. Itthon játszottunk, hazai közönség előtt. s kulcsfontosságú volt a mérkőzés. A második félidőben amikor följöttünk, mindenki hozzátette a magáét és nyugodtabbakká váltunk. Azért is volt fontos a meccs, mert, ha elbukjuk, egy mögöttünk lévőt húztunk volna magunkra és távolodtunk volna az elejétől. Nehéz lesz még a vége, két hazai és két idegenbeli találkozó vár ránk, sorban meg kell nyerni ezeket, a lényeg, hogy a bennmaradás meglegyen. A ceglédi meccs ehhez hasonló lesz a lerohanások miatt. Hazai pályán viszont a tét őket nyomja, nekünk oda kell menni, s lehetőség szerint a saját játékunkat játszani, s, ha lehet, nyerni – tekintett előre Dobó Zsolt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

21 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?