A fölényes balmazújvárosi győzelem után Szabó Péter a védekezésüket dicsérte, Buday Ferenc szerint nem látjuk a kaput.

Szabó Péter tavaly még Mezőkövesden védett, idén azonban már a balmazújvárosi kapuban áll, láthatóan jó formában, s tavalyhoz képest 10 kilóval könnyebben. A Magyar Kupában elért hazai sikerhez sokat hozzátett, hiszen valósággal lehúzta a rolót, fogta a lövéseket.
– Hamar összeállt a védekezésünk, támadásban pedig rendre eredményesek voltunk, ez volt a kulcsa a sikernek. Nem készültem jobban az MKC ellen, mint más mérkőzésekre, s azt is túlzásnak tartom, hogy mindent megfogtam. A második félidő első húsz percében nem voltam elégedett a teljesítményemmel. A védekezésünk sokat segített, sablonokat kellett fognom – értékelte a mérkőzést és saját teljesítményét Szabó Péter. Csapatáról elmondta, nem ők a bajnokság favoritjai, céljük, hogy nyerjenek, de 10-12 új játékosuk van, őket kell stabilan összegyúrni, s biztos, szép játékkal minél előrébb végezni.
Rácz Sándor, a hajdúságiak edzője csapatáról elmondta, úgy készültek, mint mindegyik másik meccsre, formálódik alakulatuk, amely heterogén összetételű, jó arányban vannak benne fiatal  és idősebb játékosok. Szerdán arra törekedtek, hogy jó meccset játsszanak, s ez sikerült is. Hogy ennyire sima lett az összecsapás, azt elsősorban a múltban történtekre vezeti vissza, s nem irigyli Buday Ferenc kollégáját, hogy honnan kell fölállni a csapattal.
Az MKC-ból csupán Gubó Alex telejsítményét érdemes kiemelni, a fiatal átlövő először kapott ennyi lehetőséget a kövesdi felnőtt csapatban, s öt gólt lőtt. – Egy győztes mérkőzésen szerettem volna ennyit játszani, de így alakult, nem tudtunk többet kihozni a meccsből. Az első félidőben gyengén kezdtünk, ziccereink maradtak ki, rosszul sikerültek az átlövések, nem tudtunk közel kerülni a falhoz. A védekezésünk a végére kezdett összeállni, az elején azonban sok gólt kaptunk. Edzünk tovább, készülünk, hogy a Balatonfüred ellen a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk.
Buday Ferenc sem ilyen bemutatkozásról álmodott a kövesdi kispadon. – Nem erre számítottam, sem eredményben, sem a mutatott játékban. A játékosok igyekeztek, valakinek sikerült, valakinek nem. Azt kértem, hogy a visszafutásra figyeljünk oda, az első félidőben pont ez jelentette a különbséget a két csapat közt, lefutottak minket. Kapura veszélytelenek vagyunk, dicsérni egyedül Gubó Alexet lehet, ő próbálkozott. Azt a fajta védekezést is lehet dicsérni, amikor agresszívan letámadtunk, technikai hibákra, labdavesztésre kényszerítettük ellenfelünket, de ezt nem lehet az elejétől a végéig bírni, de a védelemnek már az elején stabilnak kellett volna lenni. Kapusteljesítményünk sem volt, de sajnos elmondható, hogy senki sem emelkedett ki a csapatból. Kézilabdázunk, de nem látjuk a kaput, a beállóst, nem tudunk egy az egyben nyerni, a ziccerek hetven százalékát kihagyjuk és boldogok vagyunk, ha valahogyan gólt tudunk szerezni. Ebből fakad, hogy egy NB I/B-s csapattól is tíz góllal kapunk ki idegenben – festett szomorú képet a szerdai játékról Buday Ferenc.
A vezetőedző szerint ez intő jel mindenkinek, nagy feladat vár mindenkire, a klubra, rá és legfőképpen a játékosokra is. Ő azért jött, hogy valamit kezdjen velük, ez az első meccs volt, de nem nézheti tétlenül ami folyik. Ugyanakkor az edzésmunkával elégedett lehet, a meccsen viszont nem pontosan azt játsszák, amit kellene. A játékost az teszi azzá, hogy azt teszi, amit kérnek tőle.
– A meccs sok mindent megmutatott. Én a munkában hiszek, voltam játékos, előfordult, hogy nem ment, de egy belső tűz mindig mutatja, merre kell menni, főleg, ha kívülről is kap segítséget az ember. A klub rendelkezésére álló játékosokban azt kell erősítenem, hogy igenis tudunk jobban teljesíteni. Ezek a lehetőségeink. Egy-két hét alatt nem lehet csodát tenni, de le tudom mérni, ki mire képes. Látni fogják ők is, s a szükséges lépéseket meg fogom tenni, de ez biztos nem most történik, most a munkának van az ideje. Ezzel a rajttal és játékkal az összes lehetőségünk az, hogy a rájátszásban döntsük el, mennyit ért a munkánk. Hiszek a játékosokban, hogy ők sem ezt akarják, ami most van – tette hozzá az MKC vezetőedzője.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

68 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?