Skaliczki László szerint az eddigi meccseken sokat javult a védekezés, főleg a visszarendeződés.

 

– Hogyan értékeli a január óta eltelt időszakot?

– Védekezésben tudtunk előre lépni annyit, hogy 28 gólnál többet egyetlen csapat sem lőtt nekünk, de ebben is vannak még tartalékok. A stabilizáció volt a fontos, főleg visszarendeződésben lettünk tudatosabbak. Támadásban a kombinatív elemek dominálnak, hiszen átlag feletti lövőerejű játékosunk nagyon nincs, így minden gólért meg kell küzdenünk. A gyors indításaink esetlegesek. Döntő volt, hogy a támadásunk és a védekezésünk is jól funkcionáljon, a három fontos meccset így nyertük meg.

– Abban is léptek előre, hogy az utolsó pillanatig hajtanak.

– Igen, a lelki oldalba is fektettünk be. Megvan a győzni akarás, mindenki akarja a sikert, így lett végül meg a 11 pontunk.

– Hogyan készülnek a Cegléd elleni meccsre?

– Hosszú két hónap volt mögöttünk, így négy pihenőnapot kaptak a játékosok. Fontos volt a feltöltődés. Az edzést csütörtökön kezdtük, egy hetünk van a rájátszás első mérkőzéséig. A rájátszásban a ceglédiek állnak legelöl. Meg akarjuk állítani a gyors játékukat, gyors szélsőik és jó kapusaik vannak, emellett pedig egy jó játékmesterük. Egy jól együtt játszó csapat jön, nehéz meccs lesz, eddig kétszer kikaptunk tőlük, de szeretnénk ezt megfordítani.

– És az első hazai révén sok múlhat a mérkőzésen.

– Modelleztük, hogy amikor ide jöttem, a Vác elleni hazai találkozó volt akkor nagyon fontos, most ez a komoly kihívás. Remélem, átérzi mindenki a mérkőzés fontosságát a közönség pedig mellénk áll, s olyan teljesítményt nyújtunk, hogy kivívjuk a győzelmet.

– Ön szerint megszerezhető a hetedik hely?

– Az elsődleges cél a bennmaradás és az, hogy a közönség lásson bennünk fantáziát, hogy a csapat olyan programot indított, hogy érdemes kijönni. Hogy mi lesz a helyezés, nem tudjuk. Mindig a következő meccsre készülünk, a mának élünk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?