Skaliczki László egy évvel meghosszabbította szerződését Mezőkövesden, s felsőházi rájátszásra esélyes csapatot szeretne.

 

– Mi motiválta a szerződés-hosszabbításban?

– Amikor idekerültem, mondtam a hegymászós hasonlatot. Közösen elindítva egy évet, újjáalakítva, valamilyen szinten átalakítva a csapatot megnéztük, mik a lehetőségek, mik az alapok. Az ígéret megvan, hogy egy jó kézilabda csapatot lehet csinálni, amely megcélozza a Szeged és Veszprém nélküli első hatos mezőnyt. Ez jó cél, folytatjuk a munkát, amit elkezdtünk.

– Milyen keretet szeretne kialakítani? Fiatalokra, vagy rutinosakra számít inkább?

– Olyanokra számítok, akik szívesen dolgoznak itt, akik az elképzeléseimet magukévá teszik. Másrészt fejlődést kell, hogy jelentsenek. Kellenek rutinosak és kellenek, akik dinamizálják a csapatot, és magukon viselik azokat a jegyeket, amelyek a terveinkhez illenek. Gyorsindításban, lerohanásban minden alkalommal alulmaradtunk. A technikai hibáink száma nagyon magas volt. Sokkal perfektebbé kell tenni a csapatot. és a védőjátékunkban az ütközések mennyisége, minősége nem mindig érte el az osztály szintjét.

– Folyik-e már a keret kialakítása?

– Az elnökség és az elnök tárgyal a lehetőségek és az előbb említett szempontok figyelembe vételével. Nem könnyű egy komoly, ütőképes csapatot kialakítani. Az a lényeg, hogy NB I-es csapat legyen, amely az elvárt szinten képviseli a várost, és szórakozást biztosít a közönségnek.

– Letett-e egy listát az asztalra?

– Tudnék listát írni, Jícha, Palmarrson például személyes kedvenceim. Sok függ attól, mikor kötik a szerződést, azokat kell nézni, akik a piacon vannak, akár azért, mert úgy alakultak a dolgaik, hogy el kell tolniuk a biciklit. Ha megszűnik valami, az mindig fáj, de egyúttal valami új is kezdődik. A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy higgyen az újban, tisztességgel emlékezve a régire. A sport ilyen. Vízre kell tennünk a vitorlást, de van az a mondás, hogy semmilyen szél nem jó annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. Olyan emberek kellenek a fedélzetre, akik be tudják fogni a szelet a vitorlába és egy irányba akarnak haladni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

701 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?