Új munkacsarnok épülhet Mezőkövesden, több lehetőség a kézilabdázóknak.

 

A Mezőkövesdi KC évzáróján dr. Fekete Zoltán polgármester megköszönte a bajnoki nyolcadik helyezést és a Magyar Kupa négyesdöntőt a csapatnak. Méltán lehet ezekre az eredményekre büszke mindenki. Mint mondta, a kövesdi csapatokat le-lesajnálják az induláskor, de a végére összejöttek a dolgok, összeállt a csapat.

– Köszönet ezért Skaliczki úrnak. Otthagyta a keze nyomát a mezőkövesdi kézilabdán, szeretném, ha ez kövületté válna, lehetne rá hivatkozni a későbbiekben is. Köszönet a játékosoknak, hiszen a gólokat ők dobták, s ők védekeztek jól a pályán. Szeretünk győzni, de ha kikapunk is, legalább tegyünk meg mindet a siker érdekében. Legyünk büszkék a közönségre, akik mindenhol a csapat mellett állnak, szurkolnak, szükség van rájuk – mondta dr. Fekete Zoltán.

A polgármester azt kívánta, legyen újra Final Fourban a csapat, hogy mindenki úgy induljon el a Magyar Kupában: a Mezőkövesd már ott van a négyes döntőben, s már csak három hely kiadó. Soha ne legyen rosszabb szereplése az MKC-nak, mint ebben az esztendőben.

– Örülök, hogy olyan ember vezeti a csapatot, akiben bíznak a többiek. Szép és vonzó feladat egy helybélinek, nem csak álmodni, nagyot is lehet alkotni Mezőkövesden – fogalmazott a város polgármestere.

Hangsúlyozta, az önkormányzat ezután is a klub mellett áll. Szeretnénk egy kézilabda munkacsarnokot építeni, ami óriási könnyebbséget jelentene a csapatok számára. A képviselő-testület hamarosan jóváhagyja a helyszínt, s még az MKSZ-nek kell áldását adnia az ügyre, jelentette be dr. Fekete Zoltán. Hozzátette: a város anyagilag is az egyesület mellett áll, talán nagyobb kondíciókkal is. Óriási szükség van a sportra, hogy vonzó példát mutassunk a fiataloknak. Mindenképpen nb1-es csapatra van szükség ahhoz, hogy kedvet kapjanak a sporthoz, a mozgáshoz, ezrét mindent megteszünk az élvonalban szereplésért. A városnak nb1-es kézilabda és labdarúgó csapata van, nagy eredmény, hogy ilyen sportolókat tudunk idehozni, itt tartani. Legyen büszke rá mindenki, akkor is, ha nem szereti annyira a sportot, hiszen, ha kinyitja az újságot, ott fog benne szerepelni a város neve.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Események

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?