Buday Ferenc még a legfontosabb csaták előtt áll csapatával, bízik abban, hogy ami a Csurgóval sikerült, az a Mezőkövesddel is fog.

– Mire számított, amikor átvette a csapatot, s mit sikerült megvalósítani a tervekből?

– A felkérés arra szólt, hogy az MKC maradjon bent az első osztályban. A nulla pont nagyon nehéz feladat elé állított. Az első napokban igyekeztem megismerni a csapatot, hogy ki mire képes munkavállalásban, teljesítményben, a játékban összességében. Sokat dolgoztunk, az első két hónap után összeállt nagyjából, hogy kire lehet számítani, mely posztokra kell erősítés. Ebben az elnökség is hatékonyan lépett, január végére nagyjából kialakult a keret. Sajnos Lezák megsérült, s találnunk kellett egy tartalék jobbszélsőt. Több játékossal tárgyaltunk, de nem volt nekik szimpatikus a kövesdi ajánlat, máshová mentek. A végén sikerült két új igazolás, így teljes a mezőny. Gyorsan beilleszkedtek, s a beállós csere is is jót tett. Tavasszal hat pontot szereztünk a meglévő két egységünkhöz. Voltak pozitívumok. Pécsen a második félidő szoros volt, az Orosházát és a Tatát legyőztük hazai pályán. Ha ez a játék állandósul, idegenben is érhetünk el sikereket, ahogyan azt az FTC-PLER elleni példa is mutatja. Az alapszakasz véget ért, a teljesítménygörbénk fölfelé ível, azon vagyok, hogy ez így is maradjon. Ehhez az kell, hogy a fizikai munkát szinten tartsuk, a szellemi frissességet újítsuk meg, ha sikerült, feltehetően a sportforma is jó lesz.

– Hogyan töltik ezt az egy hónapos szünetet?

– A felkészülési mérkőzéseken kívül lesz csapatösszetartás is, csütörtökön egy bográcsozás volt, kedden pedig a bükkábrányi bányába kirándulunk. Remélem, hogy jó hangulat lesz, a Sportklub is elkísér majd bennünket. Ne csak az élsportolói munkát lássák, hanem az ottanit is, ez hasznos lehet, Azt követően még játszunk meccseket, az utolsó hetet pedig a csúcsra járatásnak szenteljük. Az első mérkőzés sokat fog jelenteni, csak a győzelem lesz számunkra elfogadható az Orosháza ellen. Más esetben komoly hátrányba kerülünk. Utána Pécsre látogatunk, jó teljesítmény kell, de minden meccs rendkívüli téttel bír.

– Korábban járt hasonló cipőben a Csurgóval, akkor az utolsó helyről megnyerték a rájátszást. Igaz, ott mások voltak a körülmények.

– Egy folyóba csak egyszer lehet belelépni, tartja a mondás. Azt az eredményt itt is meg kell ismételnünk. Minden tudásommal a csapatot, a játékosokat segítem, motiválom, a helyes úton igyekszem tartani. Sokat számít hazai közönségünk, szurkolóink, akik rengeteget segítettek eddig is, most is együtt kell lennünk, de a szponzorokkal, a várossal is. Fontos, hogy sikerrel vívjuk meg a rájátszást.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

33 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?