Ötödik helyen végeztek a mezőkövesdi kézilabda drukkerek az országos szurkolói tornán.

Győrben hetedik alkalommal rendeztek országos kézilabda tornát. A mezőny most foghíjas volt, a nyolc csapat mindössze öt városból érkezett. A mezőkövesdi Magico Ultras könnyed győzelemmel kezdett, az egyik újoncot, a Váci Szurkolókat verték nagy arányban, ezt megtették utánuk a győri Green Dangeresek is, ám a többi csapat ellen már nagyobb ellenállást fejtettek ki. A hosszú utazás és a csarnokban lévő nagy meleg a következő mérkőzésen erőteljesen hatott a kövesdiekre, akik közül többen rendkívül indiszponáltan játszottak.

Magico Ultras – Váci szurkolók 26-8 (12-2)
MU: Tóbiás, Lukács (k), Bíró I. 3, Bíró Z., Bukta G. 6 (1), Csuhai Z. 3, Guba T. 1, Jacsó Z., Juhász Zs. 6, Kriston A. 3, Örkényi T. 3, Tóth B. 1.
Vác: Nagy, Matuh 1, Császár 2, Kiss 3 (1), Modróczky, Flamich, Jakus, Hegedüs, Szűcs, Tótváradi 1, Soós, Nikolicza, Szijjártó 1.
Hetesek: 1/1 ill. 1/1
Kiállítás: 2 ill. 0 perc

A Szeged KFC ellen az első 20 perc végén Csuhai szabálytalankodott (önszántán kívül) piros lapot érően, majd jött szinte azonnal még egy kétperces az ellenfél ezt kihasználta, s a kettős emberelőnyben hat gólos előnyt szerzett a folytatásra. A második félidőben már volt 16-9, majd 19-11 is az állás, azonban sikerült valamelyest rendezni a sorokat, s a kövesdiek fölzárkóztak 20-15-re. A rohamot ismét egy kettős emberhátrány, s Örkényi Tamás kizárása törte meg, a hátra lévő hat percben maradt a differencia.

Szeged KFC – Magico Ultras 24-18 (13-7)
Szeged: Bába, Bózsó 2, Multyán, Bartucz, Szabó 6, Gazsó 1, Papp 3, Vér, Miklós 2, Halasi, Miksi 6 (4).
MU: Lukács, Tóbiás (k), Bíró I. 3, Bíró Z., Bukta 1, Csuhai 2, Guba, Jacsó, Juhász 4, Kriston 5 (2), Örkényi 3, Tóth.
Hetesek: 5/4 ill. 3/2
Kiállítás: 6 ill. 12 perc
Kizárva: Csuhai (ütés), Örkényi (3. Kétperc)

Az első, embert próbáló napot a hazai Green Danger elleni mérkőzés zárta. A torna legnagyobb csatáját láthatta a közönség, s azt is, ahogyan a rendezőt besegítették az elődöntőbe. A kövesdieknek az első pár perc után nyilvánvalóvá tették, hogy nem juthatnak tovább. Három-nullra elhúztak, majd jött a feketeleves, a kettős mércével mért kiállítások, hétméteresek. A hazaiaknak sikerült fordítani, s már 8-6-ra is vezettek, amikor a kövesdiek ismét átvették az irányítást, s 9-8-ra már ők mentek. A második játékrészben folyamatosan a győriek vezettek, 16-13-nál eldőlni látszott a mérkőzés, de az emberhátrányok ellenére 17-17-nél egyenlített a kövesdi gárda. A győzelem elérésére is mutatkozott esély, 15 másodperccel a vége előtt úgy tűnt, egy kivédekezett akció után megszerzik a labdát. A kavarodásból a zöld-fehérek jöttek ki jobban, s még a győztes gólt is megszerezték. Bár a számok a kövesdi csapat több szabálytalanságát mutatták, de mégis közülük sérültek meg többször a találkozón.

Green Danger – Magico Ultras 18-17 (10-10)
GD: Nagy A., Orbán 1, Pusztai, Nagy Sz., László 8 (5), Cseszregi 1, Bercsényi, Sej 3, Tuba, Mészáros Dénes, Adamek 1, Czeizer 4, Kozma 3, Mészáros Dániel
MU: Tóbiás, Lukács, Bíró I 3, Bíró Z, Csuhai 5, Bukta 2 (1), Guba, Jacsó, Juhász 1, Kriston 3, Örkényi 3.
Kiállítás: 8 ill 14 p
hetes: 5/5 ill 1/1
Az eredmény alakulása: 0-3, 4-4, 8-6, 8-9, 12-11, 16-13, 17-17

A kövesdiek vasárnap az alsóházi rájátszásban voltak érdekeltek. Az első mérkőzést a másik győri csapattal, a Bal Kapufa Ultrákkal vívták. Nem ért oda kezdésre a teljes csapat, így a legjobbak nélkül kezdték az összecsapást, ennek ellenére biztosan vezetett a győriek ellen a B-sor is. A többiek érkeztével nőtt az előny, de az első félidő végén, s a második félidőben számos ziccert elkönnyelműsködtek, így “csak” kilenc góllal nyertek.

BKU Győr – Magico Utras 10-19 (5-11)
BKU: Farkasdi (k), Hősi 2, Vadász, Becskei 1, Fjees, Schuh 4, Hegedűs, Gyurós 1,, Vizi, Rigó 2, Igali, Kalmár, Kiss, Bana.
MU: Tóbiás, Lukács (k, mezőny), Bíró Z, Bukta 3 (1), Csuhai 1, Guba 6, Jacsó 1, Juhász, Kriston 3, Örkényi 4, Tóth 1.
Kiállítás: 2 ill 4 p
Hetes: 1/0 ill 1/1

Az 5-6. helyért rendezett helyosztón a másik váci csapat, a Red-Blue Panthers volt az ellenfél. Sokáig gólínség volt, de a vezetést a kövesdik szerezték meg, s tartották is folyamatosan. Jól teljesítettek a kapusok és a védők, ennek eredménye számos indítás lett. Míg azonban ezeket a kövesdiek kihagyták (látványosan próbálták befejezni az akciókat, kínaival, ejtéssel, pattintással, cunderrel – de ezeknek csak nagyjából fele végződött sikerrel), a váciak kihasználták. Négy gólos kövesdi vezetés lett semmivé, amikor 14-14-nél egyenlített a Vác. Fordítani nem tudtak, a kövesdiek hozták a kötelezőt, megszerezve az ötödik helyet. Azért nehéz helyzetben nem remegett meg a keze sem Juhász Zsoltnak, aki háta mögül lőtt gólt kritikus helyzetben, sem pedig Csuhai Zoltánnak, aki egy 360 fokos fordulat után értékesített büntetőt.

Red-Blue Panther Vác – Magico Ultras 16-18 (4-7)
RBP: Hamar, verynik, Csikós 2, Hegedűs J., 9, Barabás 3, Dorozsmai, Herr, Lázár, Sárosi 2, Tolnai.
MU: Lukács, Tóbiás (k), Bíró I 2, Bíró Z, Bukta 1, Csuhai 2 (1), Guba, Jacsó 1, Juhász 3, Kriston 4 (2), Örkényi 4, Tóth 1.
Kiállítás: 4 ill 2 p
Hetes: – ill 4/3

Az első elődöntőben az FTC 16-15-re legyőzte a Green Dangert, a fővárosiak hármas emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. A másik összecsapáson csak szegedi siker születhetett, lévén két csongrádi alakulat csapott össze. A Szegedi KFC magabiztosan győzte le a Kitartó Kutyákat. A bronzcsatában a győriek verték a szegedi csapatot, s a döntő is egyoldalú volt, az FTC-nek kis megingástól eltekintve nem okozott gondot a pickesek legyőzése (17-8).

A torna végeredménye:

 1. FTC szurkolói csapat
 2. Szeged KFC
 3. Green Danger, Győr
 4. Kitartó Kutyák, Szeged
 5. Magico Ultras, Mezőkövesd
 6. Red-Blue Panthers, Vác
 7. Bal Kapufa Ultrák, Győr
 8. Váci Szurkolók

A legjobb kapus: Bába Ferenc, SZKFC
A legjobb mezőnyjátékos: Németh Gábor, FTC
Gólkirály: Hegedűs József, RPB Vác

A torna végeredménye:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kategória: Szurkolók

867 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?