Megtartotta évzáró bankettjét a Mezőkövesdi KC, átvették aranyérmeiket a juniorok, a vezetők is.

 

Szerdán este a Millennium Étteremben tartotta évzáró vacsoráját a Mezőkövesdi KC. A klub kiváló évet zárt, hiszen a felnőtt és a junior csapat is megnyerte a másodosztályú bajnokságot, a serdülők pedig a felsőházi rájátszás negyedik helyén végeztek csoportjukban, így lemaradtak a döntőről. Bár a felnőttek már átvették aranyérmüket Gödöllőn, voltak, akik nem kapták meg medáljukat, így a vezetőség tagjai, dr. Fekete Zoltán polgármester és Mazák Lajos nyakába is most került az aranyérem. S most kapták meg aranyukat a juniorok is, a játékosoknak, edzőknek, segítőknek dr. Fekete Zoltán adta át a megérdemelt jutalmat.

Évet értékeltek az edzők. Avar György, a felnőttek mestere csak a félévet foglalta össze, de visszatekintett az előző nyárra is. Mint mondta, furcsa érzés volt, hiszen Kecskemétről érkezett, amely csapat kalandos úton elindult az NB I-ben, így a Mezőkövesd nem maradhatott benn. Januártól sokat tett mindenki a győzelemért, a feljutásért, amely a csapategységnek köszönhető. tavasszal a megszerezhető 22 pontból 21-et gyűjtöttek be, az egész évet tekintve pedig 44-ből 39-et, ezek értékes mutatók. A Keleti csoport nagyon erős, hiszen innen minden évben 3-4 csapat akar feljutni, s ezért mindannyian tesznek is, tehát mindenkinek értékes lehet a másodosztályú bajnoki cím. Köszöni a hozzáállást mindenkinek. Ez Kövesd életében érték. Olyan dolgokat is végrehajtottak, amelyek itt álmok voltak: feljutni egy bajnoki címmel, s legyőzni idegenben az Ózdot. Megérdemli a város, hogy NB I-es csapata legyen, a vezetőséggel, a játékosokkal, a segítőkkel, a szurkolókkal együtt. Most ünnepelni kell, nyáron pedig fölkötni a gatyát. Jövőre sztárok jönnek ide, de őket is meg lehet szurkálni.

Molnár Ferenc, a juniorok edzője röviden értékelte a szezont, kiemelte, nehéz volt neki is és a játékosoknak is. szerencsére sok segítséget kapott kollégáitól. Gratulált a bajnoki címhez, amelyet senki sem vehet el a fiataloktól, jövőre pedig egy új erőpróba, az NB I vár a csapatra.

Fügedi Csaba, a serdülők edzője megköszönte mindenkinek, aki kitartott a csapat mellett. Jó csapatot örökölt Molnár Ferenctől, az eredményességen kívül az egyéni képzés, a fejlesztés és az egységes csapatszellem kialakítása volt a cél. Ez a gárda lesz a gerince jövőre az NB I-es ifjúsági csapatnak. Az alapszakaszt 19 győzelemmel és egy vereséggel zárták, a rájátszás viszont nem sikerült ennyire jól, a rangadókon, ha szűkösen is, de alulmaradtak, s nem sikerült a döntőbe jutniuk. bízik abban, hogy az Nb I-es szereplés lehetősége vonzóvá teszi a mezőkövesdi kézilabdát, s érkeznek más városokból is játékosok, de az utánpótlásnak helyi, vagy környékbeli játékosokra kell majd alapulnia.

Tóth Koppány az U9-es és U12-es csapattal dolgozott az idényben. Az edzősködésbe az előző évben kóstolt bele, idén már jobban ment számára. Mint elmondta, Kövesden újjá kell építeni az utánpótlás-nevelési rendszert, ezt elkezdték, s haladnak előre. Az U12-es korosztály egy új csapat, a tavalyiak közül az idősebbek fölkerültek az OSB-be, idén a fiatalabbak vették át a főszerepet. Egészen jól ment, bár kevesen vannak. Bízik abban, hogy a fiatalok végigjárják a korosztályokat és minél többen jutnak el az NB I-es felnőtt csapatig Mezőkövesden. Megköszönte a segítséget játékos- és edzőtársainak.

A játékostársak gyermeke születése alkalmából megajándékozták Marian Kleist is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Események

28 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?