A Cegléd ellen a Győrhöz hasonló mérkőzésre számít Skaliczki László, akinek fejtörést okoz a sok sérült.

 

– Vasárnap után most pénteken játszik az MKC, elég volt-e az idő a regenerálódásra?

– Nem, és sérültünk is van. Csuzics a kemény csatában a térdére több ütést kapott, nem edzett, Goran bizonyos taktikai feladatokat már végzett, de ő is bajlódik. Kiss Olivérnek pedig becsípődött a dereka. Igyekszünk fölkészülni a Cegléd elleni mérkőzésre. Vasárnap nagy csata volt, a második félidőben fantasztikusan játszottak a srácok, a 38 gól komoly produktum, bár a védelemben nem örültünk a sok gólnak. Ember ember elleni harc volt, sok faulttal. Nem könnyű ez az időszak, a rájátszásban a tét, a sérülések is befolyásolják a szereplést. Március 22. óta a hetedik óriási téttel bíró meccsünket játsszuk, míg február-március folyamán összesen volt három, ami számított. Dupla a terhelés, így küszködünk, a taktika, az erőnlét, a sérülések, az átállás a különböző stílusú csapatok ellen mind számít. És az is, hogy nemzetközi szintű játékvezetők mérik a produkciót. Ők ezen a szinten magabiztosak, határozottak, így is fújják a találkozókat, de a mezőny végén lévő csapatok játékosai nem olyan szintűek, így egyes helyzeteket talán túl szigorúan ítélnek meg. Stresszt jelent ezeket is feldolgozni. És meg kell felelni a közönségnek is, Kövesden fölfokozott a várakozás a csapat körül, a kiesés elkerülése a célunk, erre szerződtünk.

– Négy meccslabdája van az MKC-nak, tehát nem jelentene tragédiát, ha az első kimaradna.

– Szeretnénk föltenni az i-re a pontot, de akár kettőspontot, vagy hármas pont is kellhet rá. Január 6-án 24 pont elérését tűztük ki célul, ennek a közelében járunk, hat kellene hozzá, nyolc szerezhető még. Nem biztos, hogy elérjük, de a fontos, hogy törekedjünk rá. Jó volna húsz környékére elérni, akkor komoly esély volna a bennmaradásra.

– Pénteken a Cegléd otthonában játszik a csapat, mennyire hasonló csapat ők a Győrhöz, s miben térnek el?

– Mindkét gárda nyitott védekezést vállal, mélységben kilépnek, s ebből gyorsindításokkal jönnek. Nem véletlen, hogy az első félidőben szinte mindenkinek 18-20 gólt lőnek. Kapusteljesítményük hektikus, de Bősz Dani egyre jobb formában van, 15-16 védése van meccsenként. Hasonló a két csapat játékszervezése is, mozgékony irányítóik vannak, Győrben Mota és Simon Bence, Cegléden Bíró Balázs és Takács Bence. Közbelövéseik, cselből való lövéseik, párhuzamos betöréseik veszélyesek. A jobb kezes átlövőjük, Perisics igen gólerős, Bíróval párban a gólok kétharmadát, de van, hogy háromnegyedét szerzik, s ott van még Takács Bence is. Rájuk kell nagyon odafigyelni. Fontosak a gyorsindításaik, ebben Lászlai szerepe kiemelkedő. A Győr ellen is az volt a probléma az első félidőben, hogy sok indításgólt kaptunk egymás után, labdát vesztettünk és egy passzból ott voltak a kapussal szemben. Itthon pedig addig 20 gól környékén kaptunk, engem is meglepett, hogy végülis sikerült ilyen sokat lőnünk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

255 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?