Zsigmond György kihívásnak tartja a kövesdi feladatot, megtisztelő volt, hogy ragaszkodnak hozzá.

– Hogyan került képbe Mezőkövesd?

– Először a technikai vezetőjük, Tóth Mihály, majd az elnök Mikulás Gábor keresett meg. Záros időn belül igent mondtam a felkérésre. Megtiszteltetés és fontos dolog, hogy a nevem fölmerült és ragaszkodtak hozzám, ezért is vállaltam a feladatot, amely kihívás lesz.

– A csapat legutóbb kiesett, s most a visszajutást tűzte ki célul, ez motiválta, hogy elvállalja?

– Egy edzőnek motivációt jelent, ha látja, hogy nem langyos vízben kell dolgoznia, hanem kell az eredmény. Mezőkövesden évek óta komoly munka folyt, az NB I-nek évek óta tagja és meghatározó csapata. Tavaly kiestek, az okokat nem ismerem. A lényeg most az, hogy minél hamarabb olyan ütőképes csapatot alakítsunk ki, amely kivívhatja a feljutást az élvonalba, legkésőbb a következő szezonban.

– Elég hiányos még a keret, ehhez sok erősítés kell.

– Nem vagyunk elkésve, meg kell találnunk a még mozdítható, minőségi játékosokat. vannak természetesen hiányposztjaink, de jelenleg is folynak tárgyalások játékosokkal.

– Mikor kezdik a felkészülést?

– Jövő szerdán, azaz augusztus elsején délben érkezem majd Mezőkövesdre, s este meg is tartom az első tréningt azoknak, akik akkor már itt lesznek. Egész nap itt leszek, így a játékosoktól függ, hogy mennyi gyakorlás lesz hetente, a heti öt, esti edzés biztos, a többi majd adja magát. A csarnok szabad, lesz hol edzeni.

– A keretben van Fekete László is, aki ellen még sokat játszott, rá mennyire számít?

– Fekete eddig is meghatározó játékosa volt az MKC-nak, tavaly is ő volt a házi gólkirály, ahogy az elmúlt években is. Persze a terhelésére oda kell már figyelni, de számítok rá, ahogyan mindenkire, aki itt maradt, s aki érkezik majd, mert most még karcsú a keret.

– Mezőkövesdről lehet egy kis kellemetlen emléke, hiszen a Csurgó első élvonalbeli évében egy kövesdi vereség után állt fel a kispadról. Erre visszaemlékezett, amikor igent mondott?

– A kövesdi vereség után még volt egy Győr elleni döntetlen. Egyébként nem kezdtünk rosszul, hiszen nyolc meccsen hat pontot gyűjtöttünk akkor. Tulajdonképpen akkor már hiányzott a családom is, hiszen távol voltam tőlük, s Csurgó kisváros, kisebb, mint Kövesd. De büszke vagyok az ott töltött évekre, hiszen följutottunk az élvonalba, s a csapat azóta is stabil tagja az NB I-nek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

33 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?