Drizner Péter, FU20,FU18, FU11, FU12

FU20: A szegedi bravúros győzelem után pár nappal ismét nagyszerű eredményt ért el a csapat, hiszen az eddig pontveszteség nélküli, nagyon komoly játékerőt képviselő Ferencvárostól is tudtunk egy pontot szerezni. Szinte hibátlan első félidőt játszottunk, sajnos a másodikat rosszul kezdtük, amit ellenfelünk kegyetlenül kihasznált és átbillentette az állást a maga javára, valamint a lélektani előny is nála volt ezután. Az, hogy innen is visszajött a csapat, az önmagáért beszél, ismét hatalmas szívvel küzdöttek, teljesen megérdemelt volt a pontszerzés. ”

Mezőkövesdi KC – Ferencvárosi TC 33-33 (Félidőben: 21-15)

MKC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Czufor Mihály András, Bakó Bence Norbert 5 , Vincze Péter 7 , Vereb Máté Tamás, Vizi Hunor Levente, Orosz Levente 8 , Nagy Zsolt Ádám 1 , Dócs Árpád 7 , Szabó Patrik 3 , Pető Botond, Bodnár Bálint 2 , Senánszky Alárd Péter.

Kiállítások: –

Hétméteresek: 2/2

FU18: Hatalmas két pontot szereztek a fiúk, teljesen váratlanul ért engem is, szerintem őket is, hiszen erre senki nem számíthatott, aki kicsit is ért a játékhoz. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Szeged elleni idegenbeli mérkőzésen is volt egy 15 perces periódus, ahol domináltuk a játékot, igazán komoly csapat ellen először a szezonban. Továbbra is sok nehézséggel küzdünk, többen nem a saját posztjukon játszanak, sőt van, aki a profiljától teljesen idegen helyen kell, hogy segítse a csapatot, ezért is még nagyobb siker a mostani. A hátralévő három mérkőzésünkből az Orosháza elleni hazait kezeljük kiemelten, a másik két idegenbeli mérkőzésen, ha lesz esély, akkor próbálunk élni vele, de azokat elsősorban a játékunk további stabilizálására és a védekezés javítására próbálunk majd felhasználni.

Mezőkövesdi KC – Ferencvárosi TC 34-31 (Félidőben: 19-17)

MKC: Széles Tamás, Hegedűs Flórián 1 (kapusok) , Burkus Máté 1 , Vincze Péter 12 , Lukács Zsombor, Halmai Zsombor 2 , Safranka Zalán 4 , Hegymegi Dániel, Nagy Zoltán, Tóth Botond 1 , Kerékgyártó Zalán, Kriston Richárd 13.

Kiállítások: 4 perc

Hétméteresek: 5/5

FU11: Megkezdődött a szezon a 2013/2014-es születésűek számára is, Hatvanban szerepeltünk a gyerekekkel. Az előző szezonban még szivacskézilabdáztunk velük, a többség most debütált nagypályán, ami természetesen még látszott. Folyamatosan kísérletezünk az összeállítással, nézegetek mindenkit több helyen, most még nem néztünk ki valami jól, de biztos vagyok benne, hogy két hét múlva már egy kicsit jobb lesz az összkép. ”

FU20: Az eredmény csalóka, a szezon egyik legjobb teljesítménye volt, amit a csapat nyújtott a Békés ellen. 45 percig bírtuk el azt, hogy a mérkőzés elején kiszállt erős síppal bejújt piros lap, illetve sérülés miatt a két hármas védőnk, valamint kicsivel utána úgy kilőtték a kapusunkat, hogy valószínűleg eltört az orra. Amit lehetett megpróbáltunk, nagyon becsületesen küzdött mindenki, egy rossz szavam nem lehet. A végén “elfogadhattunk” volna egy kisebb különbségű vereséget, de kockáztattunk, most nem jött be, van ilyen. Nagyon érdekes volt az ellenfél egyik játékosának a viselkedése az egész mérkőzésen, régen láttam ilyet, valószínűleg a játékvezetők is, mert egyáltalán nem kezelték a helyzetet, szerencsére a felezővonalat nem lépte át az ember, így nem fulladt botrányba az amúgy magas színvonalú, nagy iramú mérkőzés. Jó tanulópénz volt a fiúknak, remélem legközelebb nem fogják tudni kizökkenteni őket ilyen módszerekkel, sajnos ezen a mérkőzésen sikerült. ”

Optimum Solar – Békési FKC – Mezőkövesdi KC 40-30 (Félidőben: 18-18)

MKC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Czufor Mihály András, Bakó Bence Norbert 5 , Vincze Péter, Vereb Máté Tamás 4 , Vizi Hunor Levente 1 , Orosz Levente 8 , Nagy Zsolt Ádám, Dócs Árpád 6 , Szabó Patrik 6 , Pető Botond, Bodnár Bálint, Senánszky Alárd Péter.

Kiállítások: 2 perc

Kizárások: 1

Hétméteresek: 2/2

” FU18: Ezen a mérkőzésen is többet kaptam, mint amit előzetesen vártam. Még annak ellenére is, hogy igazán jó egyéni teljesítmény nem sok volt a csapatból, de az összkép az ismét nagyon bíztató volt. Azt nem tudom, hogy mi jöhet még ebben a félévben, mert ezen a mérkőzésen is teljesen új szerkezetben kellett játszanunk betegségek, sérülések miatt, de nagyon jól reagált a csapat a mérkőzés közbeni változtatásokra. A vége sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de nagyon bízom benne, hogy az év utolsó hazai mérkőzésén jó játékkal tudjuk majd megszerezni a két pontot az Orosháza ellen. ”

Optimum Solar – Békési FKC – Mezőkövesdi KC 31-29 (Félidőben: 15-14)

MKC: Hegedűs Flórián, Széles Tamás (kapusok) , Burkus Máté 3 , Halmai Zsombor 6 , Hegyi Botond, Hegymegi Dániel, Lukács Zsombor 3 , Marczis László 4 , Nagy Zoltán, Safranka Zalán 2 , Tóth Botond 6 , Vincze Péter 5.

Kiállítások: 4 perc

Hétméteresek: 9/4

FU12: Különböző okok miatt a három kapusunkból egy sem tudta vállalni a játékot, szerencsére ez ebben a korosztályban még nem jelent akkora problémát, mint a nagyobbaknál. Viszont arra jó volt mindenképpen a szituáció, hogy megnézzük, hogy mit csinál a keret, ha meg kell oldani egy nehéz helyzet, kifogásokat keres és feladja vagy áldozatokat hoz és egységes marad. Szerencsére itt az utóbbi történt, ami fontos, mert mindig lesznek hasonló helyzetek és jó tudni, hogy lehet majd számítani a csapatra. A játék olyan volt, amilyen, volt jobb, lesz jobb, de mindkét mérkőzésen magabiztosan nyertünk a közepesnél mindenképpen jobb játékerőt képviselő Debreceni Sportiskola és DEAC ellen. Két hét múlva, december 10-én hazai pályán fejezzük be az évet ezzel a korosztállyal, remélem, hogy valamivel jobb játékot fogunk mutatni. ”

DSI Debrecen 1 – Mezőkövesdi KC 16-24 (Félidőben: 8-13)

Debreceni EAc – Mezőkövesdi KC 19-25 (Félidőben: 7-14)

Horváth Loránd László, LU17

” Nagyon fontos 2 pontot sikerült megszereznünk Füzesabonyba. Jól kezdtük a mérkőzést, masszív, kemény volt a védelmünk szinte 60 percen keresztül. Elől pedig szépen, türelmesen játszottunk, és a kapuralövéseknél többnyire jó döntéseket hoztunk. A szezonban most játszottunk a legjobban, igazi csapatként sikerült megnyerni ezt a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak!

Villanyász Füzesabonyi SC I. – Mezőkövesdi KC 25-30 (Félidőben: 14-19)

MKC: Takács Tímea (kapus) , Barcsák Viktória, Elek Lídia 6 , Szabó Szonja Szófia 4 , Barta Luca 3 , Lukács Villő Dóra, Vincze Kinga 9 , Kriston Sára, Benk Dóra Orsolya 2 , Aranyosi Boglárka, Bóta Gréta, Vámos Eszter 6 , Lónyai Lotti.

Kiállítások: 6 perc

Hétméteresek: 7/7

Boda Tamás Márton, FU16,FU15

” Az U16-os korosztálynak idei utolsó hazai mérkőzésén a Fehérgyarmat volt az ellenfél. Jó kezdés után, hatékony védekezés mellett megnyugtató előnnyel abszolválta a csapat az első félidőt. A második játékrész elején tudtuk fokozni a tempót, nagyobb előnyt sikerült kiépíteni. A félidő közepe az ellenfélé volt, fokozatosan csökkentette a hátrányát, de a vezetést nem sikerült átvenniük, így nem volt kérdés a két pont sorsa. Gratulálok a csapatnak. ”

Mezőkövesdi KC – Enjoy Robotics Fehérgyarmati VSE 27-25 (Félidőben: 14-10)

MKC: Kriston Milán Gábor, Széles Tamás (kapusok) , Burkus Máté 6 , Vereb Gergő Dávid 2 , Hegyi Botond 1 , Hegymegi Dániel 5 , Hegedűs Márk 4 , Sallai Levente 2 , Görömböly Gergely 1 , Bene Patrik, Gulyás Bende 4 , Korpás Róbert Rafael 2 , Kerékgyártó Zalán.

Kiállítások: 6 perc

Hétméteresek: 3/3

” Az U15-ös bajnokság aktuális verseny hétvégéjét Egerben rendezték meg. Két mérkőzést játszottunk és mindkét találkozón győztesként hagytuk el a pályát. Az első meccs megyei rangadó volt a DVTK csapata ellen, és végig vezetve, feszes védekezéssel meg is nyertük a derbit. A második meccset Salgótarján csapata ellen játszottuk és nagyarányú, magabiztos kövesdi győzelem született. Gratulálok a srácoknak, folytatjuk tovább a munkát. ”

DVTK – Miskolc – Mezőkövesdi KC 23-25 (Félidőben: 11-10)

Mezőkövesdi KC – Salgótarjáni SKC 35-22 (Félidőben: 17-14)

Panyi Loránd, FU14, FU13

” November 25-én szombaton Egerben került megrendezésre az U14-es fiúk fordulója. A DEAC és a Nyíregyházi SN csapatával mérkőzhettünk meg. Ezen a hétvégén a hibák ellenére is megállíthatatlanok voltak a srácok. Természetesen nem lehetek elégedetlen, hiszen sok jó dolgot láttam védekezésben és támadásban egyaránt. Csak gratulálni tudok a gyerekeknek, mert odatették magukat. Köszönöm nekik ezt a teljesítményt. A szülőknek és “Matyinak” a segítséget és a szurkolást. ”

Debreceni EAC – Mezőkövesdi KC 19-30 (Félidőben: 8-14)

Mezőkövesdi KC – Nyíregyházi SN 25-16 (Félidőben: 13-6)

” U13-as fiúk hazai fordulón szerepeltek. A Debreceni fiatalok ellen jó teljesítményt nyújtott a csapat bár a 2.félidőben volt egy nagyobb hullámvölgy. A mérkőzés végére viszont a félidei különbség visszaállt. A következő mérkőzésen is a 2.félidő sikerült döcögősre, ahol elfáradt a csapat így sajnos kinyílt az olló a végére. Összességében nem lehetek elégedetlen, bár pici hiányérzetem van. Sérülések is hátráltattak minket, ezúton is mielőbbi jobbulást a gyerekeknek. Köszönjük a szurkolást. “

Mezőkövesdi KC – DSI Debrecen 28-21 (Félidőben: 15-8)

FC Hatvan Kézilabda – Mezőkövesdi KC 27-20 (Félidőben: 12-11)

Veres Balázs, LU14

” Az első mérkőzésen a Debrecen első számú csapatával találkoztunk. Sajnos a játék minden elemében felülmúltak minket. A második félidőre sikerült javulni védekezésben, amely jó jel volt a következő mérkőzésre nézve. Második meccsen az Angyalföldi Sportiskola ellen játszottunk. Hátul határozott, kemény védekezéssel, elől pedig ugyan sok hibával, de kreatívan kézilabdáztunk. Ennek köszönhetően sikerült megnyernünk a mérkőzést. ”

Mezőkövesdi KC – DSI Debrecen 1 15-32 (Félidőben: 5-17)

Angyalföldi Sportiskola – Mezőkövesdi KC 16-22 (Félidőben: 8-11)

Makó – Varga Szilvia, LU12,LU13

” Megkezdték az U12-es lányok is a meghívásos küzdelmeket. Dömsödre látogattunk a hétvégén. Első mérkőzésen a Szigetszentmiklós csapatával játszottunk. Kicsit nehezen indult a mérkőzés, de az első félidő végére sikerült visszatalálni a saját játékunkhoz. A második félidő eleje nem sikerült jól, sorra kaptuk a gólokat, mi sok technikai hibát vétettünk. Rendezni kellett a fejeket, ami sikerült is. A végjáték kiválóra sikeredett. Második mérkőzésen a Hódmezővásárhely csapatával játszottunk. Az első félidőben támadásban sok hibával játszottunk. Védekezésünk nem mindenhol zárt megfelelően. Mennünk kellett az eredmény után. Első félidő végén vezettünk először. A pihenő után csináltunk egy 4-0-ás szériát, beindult a játék elől-hátul, gyors indításgólokat lőttünk és sikerült minden. Gratulálok a kislányoknak, mindenki odatette magát.

Mezőkövesdi KC – Szigetszentmiklós NKSE 30-12 (Félidőben: 16-3)

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőkövesdi KC 16-27 (Félidőben: 9-10)

” Túl vagyunk az első saját szervezésű fordulón az U13-as lányokkal. Kiváló csapatokat láthattak a kilátogatók. Az első mérkőzést mi vívtunk a XVI. kerület csapatával. Nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést, ezért a sok technikai hibánkat rendre megbüntették gyors lerohanás gólokkal. A második félidőre összeszedték magukat a lányok, a védekezés nagyon jó lett és támadásban is sikerült betalálni. A második meccsen a Debrecen csapatával játszottuk. Igaz, hogy támadásban a hatalmas játékosok között nehezen találtuk a helyeket, de védekezésünk végig kiváló volt, ahogy a kapusok is jól védtek és szoros eredményt tudtunk elérni. Ez egy más kávéház volt, mégis úgy gondolom ezek a mérkőzések sokkal jobban fogják szolgálni előrelépésünket.

Mezőkövesdi KC – XVI. ker KMSE 11-22 (Félidőben: 5-16)

DSI Debrecen I. – Mezőkövesdi KC 15-12 (Félidőben: 7-3)

Szabó Lilla, LU10, LU11

” U10-es lányainknak is elkezdődött a bajnoki sorozat. Alsózsolcára látogattunk, ahol a Szerencs és a Miskolc együtteseivel mérhettük össze tudásunkat. A kezdeti megilletődött játék szerencsére hamar elmúlt, igyekezett mindenki a legjobb tudása szerint játszani. Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább! ”

” A bajnokság első fordulójának Alsózsolca adott otthont. Az Eszterházy SC I. és Eszterházy SC II. csapatával mérkőztünk meg. Ez volt a lányok életében az első nagypályás mérkőzésnap. Összességében nagyon elégedett vagyok, igyekezett mindenki betartani a kérésem, fegyelmezettek próbáltak maradni és segíteni egymásnak. Jó és tanulságos napot zártunk, igyekszünk a hibákat kijavítani a következő fordulóra! ”

Csajbók Tamás, FU10

” Az elmúlt hétvégén már az U10-es fiú korosztály is megkezdte a bajnoki mérkőzéseket. Bőcsön az Ózdiakkal játszottunk először, aztán pedig következtek a hazaiak. A első meccsen tetszett a fiúk hozzáállása, egyben volt a védekezés és a támadás is. A kapuba nagyszerű védéseket, a mezőnyben pedig szép megoldásokat láthatott a közönség. Egy rövid pihenő után a hazai csapattal mérkőztünk meg. Itt már döcögött a gépezet, sajnos támadásokban nem találtuk a megfelelő távolságot a védőkkel szemben, és védekezésben is könnyebben  gólhelyzetbe jutott az ellenfél. A fiúkon a fáradtság jelei voltak láthatóak, emiatt is alaptechnikai hibákat vétettünk, mint passzolás, labdavezetés, melyet reméljük a következő fordulókban sikerül kijavítanunk.  Mindezek ellenére gratulálok a srácoknak, jól együtt dolgoztak, és azért szép megmozdulásokat és gólokat is láthattunk. Köszönjük szépen a szülők támogatását, szurkolását. ”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •