Az alábbi cikkben olvasható utánpótlás csapataink hétvégi mérkőzéseinek értékelése edzőiktől.

Marius Breazu, Fiú U15

” Vasárnap az U15 -ös csapat Alsózsolcára utazott, ahol az első mérkőzésen egy furcsa nevű csapattal, a BSK – DVTK -val találkozott. Szokás szerint (ez a harmadik alkalom egymás után, amikor ilyen helyzetben vagyunk) későn kezdtük a mérkőzést. A 9. percben az ellenfél 7-3-ra vezetett abban a reményben, hogy ezt a mérkőzést ők nyerik meg. Ez nem így volt , mert a különbség a két csapat között a mi javunkra fordult és ez az első félidő második felében is látszott, amikor nyugodtabb és élesebb akcióban a mérkőzés első félidejét előnyben zártuk ( 13-12). Még ha a második félidőben nem is vezettünk háromnál több góllal (23-20, 40. perc), a győzelem nem volt kérdéses. A fiaink a játék minden részében jobbak voltak az ellenféllel szemben. Megemlíteném Orosz Dominik kapust és Kriston Richárd átlövőt, aki 12 gólt lőtt. Nagy problémánk továbbra is a védekezés, különösen a nyitott, (többek között hétszer büntető dobást ítéltek az ellenfélnek). Jó lenne, ha a fiúk egy része megértené, hogy a kézilabdát nem csak támadásban játsszák. A második mérkőzés, amit a bajnokság utolsó helyezett csapatával vívtunk, nem okozott problémát csapatunknak. Minden játékos egyenlő számú játékpercet kapott, így minden mezőnyjátékosnak sikerült legalább egy gólt szereznie. Négy mérkőzéssel a szezon vége előtt csapatunk továbbra is veretlen a tabella első helyén. ”

BSK-DVTK – Mezőkövesdi KC 26-28 (Félidőben: 12-13)

Mezőkövesdi KC – Nyíregyházi SN 2 41-17 (Félidőben: 23-9)

Mező Gábor, Fiú U13

” Az U13-as fiúk 2021.10.10-én Putnokon vettek részt a bajnoki fordulón. Az első mérkőzést a Gyöngyösi KK csapata ellen játszották, ami sajnos elég rosszul sikerült. Sajnos egyáltalán nem sikerült azokat a dolgokat végrehajtani, amit az öltözőben megbeszéltünk, rengeteg bugyuta hibával, tízen akárhány 100%-os gól kihagyásával nagyon nagy hátrányba kerültek a fiúk. Ez így az eredményt nézve is megmutatkozott. A második mérkőzésen persze minden úgy alakult, amit az első meccsre kértem, így nem is volt kérdés a győzelem. Sajnos ebben az életkori szakaszban igen gyakori az ilyen hullámzó teljesítmény, így nekem azon kell dolgozni, hogy ezeket a hullámokat minél kisebbre dolgozzuk le! Hajrá MKC! ”

Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 25-13 (Félidőben: 10-5)

Mezőkövesdi KC – DVTK 32-4 (Félidőben: 18-2)

Horváth Loránd, Leány U13

” A 2. fordulót hazai pályán rendeztük meg a hétvégén. Az első mérkőzést a Füzesabonnyal játszottuk, ahol a játék minden elemében felülmúlt minket az ellenfél, így sima vereség lett a vége. A második mérkőzésre már felébredtünk és egy igazságos döntetlent sikerült elérnünk a Gyöngyös ellen. Ezen a mérkőzésen már önmagunkat adtunk, 180 fokos fordulat volt az előző mérkőzéshez képest, mind védekezésben mind támadásban. “

Füzesabonyi SC Mezőkövesdi KC 17-8 (Félidőben: 9-3)

Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK 17-17 (Félidőben: 7-10)

Panyi Loránd, Fiú U11

” Az U11-es fiú csapat Putnokon vendégeskedett, ahol a házigazdákkal kezdtünk, majd az SBS Eger Pásztorvölgy együttesével mérkőztünk meg. Itt nincsen még eredményszámolás, ezért arra nem is voltam kíváncsi. Az első megmérettetésünk volt a fiúkkal. Már egy-két ügyes dolgot csillogtattak a fiúk, sokkal bátrabban vállalták föl az ütközéseket és támadásban az 1:1 elleni játékot, mint az ezt megelőző hetekben. A páros kapcsolatok is kezdenek kialakulni, de még nagyon az elején vagyunk. Örülök, hogy volt lehetőségünk játszani, hiszen ez a korosztály sok mérkőzésből és edzésből kényszerült kimaradni a Covid alatt. Dolgozunk tovább, hajrá MKC! ”

Makó-Varga Szilvia, Leány U11

” Az U11-es lányoknál beugró edzőként szerepeltem. Nem volt könnyű feladat, hiszen a csapat nagy részével pénteken találkoztam először, vagy még akkor sem, csak a mérkőzésen. Első benyomásaim vegyesek, mert nagyon gyengén kezdtünk, de sajnos nem tudtam, hogy tudunk-e ennél többet. Igyekeztem sokat segíteni nekik. A Gyöngyös kiemelkedik ebből a mezőnyből, sajnos sok labdát eladtunk és ebből sorra kaptuk a gólokat. A második félidőben már láttam ügyes dolgokat, amiből lehet építkezni. Ezen a meccsen Fajta Boglárka játéka emelhető ki. A Kazincbarcika ellen lett volna keresnivalónk, de többen elfáradtak. A hozzáállással elégedett voltam, de a támadásokat nem tudtuk gólra váltani. Andrássy Hanna védőmunkáját tudnám még kiemelni, végig feszes és fegyelmezett volt. A második meccsen pedig gólokkal is meghálálta a bizalmat. Az U10-es kislányoknak jó volt tapasztalat szerzésnek, hiszen ők még most ismerkedtek a nagy pályával és a bőr labdával. ”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •