A hétvégén került először megrendezésre az Országos Gyermek Kupa sorozat, ahol a leány U11, U13, U15 és fiú U11, U13, U15 csapatok kezdték meg a szereplésüket. Az alábbi cikkben olvasható edzőik értékelése a mérkőzésekről.

Leány U11, Horváth Loránd László:

” Hosszú hónapok után végre újra bajnoki mérkőzést játszhattunk a hétvégén. Gyöngyösre utazott a csapat, ahol az első mérkőzésen Panyi Lóri irányítása alatt a hazai csapattal mérkőztek meg a lányok. Ügyesen, bátran kézilabdáztak, aminek egy sima győzelem lett a vége. A második mérkőzésen már én is ott voltam és a Füzesabony csapatával mérkőztünk meg. Egy jó erőkből álló és nagyon jól felkészített kis csapattal játszottunk. Az első félidőben nem is nagyon tudtunk méltó ellenfele lenni az Abonynak. Kicsit félve kezdtük a mérkőzést, nem merte felvállalni senki a felelősséget, vártunk arra, hogy majd a mellettünk lévő megoldja. A második félidőben már felbátorodtunk, megnyertük az egy-egy elleni párharcokat, de sajnos a befejezések nem sikerültek. ”

Leány U13, Mozer Előd Máté:

” Ugyan mindkét mérkőzést elvesztettük, de látható a fejlődés a lányokon, egyénileg és csapatszinten is, ami még jelenleg sokkal fontosabb mintsem az eredmény. Számomra teljesen pozitívan zárult a játéknap és ezzel a lányok nagyrésze is így volt. A Gyöngyös elleni meccs nem sokon múlt, egy-egy tiszta helyzet, egy-egy más bírói ítélet, egy-egy technikai hiba. Lehet sorolni az okokat és kifogásokat keresni, de nincs rá szükség, Ők több gólt dobtak, mint mi, nyertek. Az Eger ellen tudtuk jól, hogy mire számítsunk és nem is csalódtunk bennük, hozták a saját szintjüket, ami jelenleg toronymagasan a mezőnyünk előtt van. Ez a szezon olyan amilyen, de arra tökéletes volt, hogy letisztázódjon, hogy ki is szeretne kézilabdázni és ki nem. Kicsit megfogytunk, de akik maradtak bizonyították, hogy lehet rájuk építeni. Megyünk, csináljuk, dolgozunk tovább és ősszel már egy magasabb szintet fogunk tudni képviselni. ”

Gyöngyösi KK – Kiss és Társa-MKC 20-18 ( Félidőben: 9-7)

Eszterházy SC – Kiss és Társa-MKC 37-14 (Félidőben: 22-6)

Leány U15, Horváth Loránd László:

” Vasárnap hazai pályán mérkőztünk meg a Gyöngyös és a Lóci csapataival. Sajnos egyik mérkőzést sem sikerült megnyernünk, viszont nagyon sok pozitív dolgot láttam. A Gyöngyös ellen nagyon jól tartottuk magunkat az egész mérkőzés alatt, a Lóci ellen borzasztóan kezdtünk, de aztán magunkra találtunk ott is. Támadásban talán előrébb tartunk, mint védekezésben. Ilyen kaliberű lövők ellen, mint a mostani ellenfeleinknél voltak, nem szabad őket 7 méteren megvárni, mert szétlőnek. A küzdeni akaráshoz gratulálok a lányoknak! Varga Grétának mielőbbi felépülést kívánunk és várjuk vissza! ”

Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK 17-24 (Félidőben: 9-14)

Lóci DSE – Mezőkövesdi KC 25-16 (Félidőben: 13-6)

Fiú U11, Panyi Loránd:

” Vasárnap a fiú U11-es csapattal hosszú kimaradás után Gyöngyösön szerepeltünk. Az első mérkőzésen kicsit álmosan kezdtünk. A sok termi edzés kimaradása látszott a gyerekeken. Az őszhöz képest el vagyunk maradva önmagunktól is. A második mérkőzésen már jobb teljesítményeket láttam! Bízom benne, hogy már menetrendszerint tudunk edzeni, nem hátráltat a járvány. Igyekszünk pótolni az elmaradást! Hajrá MKC! ”

Fiú U13, Mező Gábor:

” 2021.május 29-én Alsózsolcán játszottak az U13-as fiúk. Az első mérkőzést a házigazda ellen játszottuk. A fiúk a kezdeti, mondhatni szokásos alvós játék után, sikerült felvenni a ritmust és magabiztos játékkal 9 gólos győzelmet arattak. A második mérkőzést a Gyöngyösi KK csapata ellen játszottuk. Ezen a meccsen némely játékosunk megilletődve, félénken játszott, így rengeteg hibát ejtettünk mind a támadásban, mind pedig védekezésben is. Ennek sajnos vereség lett az eredménye. Összességében véve, ha belegondolok, hogy mennyire kevés meccset játszottunk ebben a nehéz időszakban, meg vagyok elégedve a fiúkkal. ”

Mezőkövesdi KC – AKSC-BOKA 28-19 (Félidőben: 16-10)

Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK 27-36 (Félidőben: 15-21)

Fiú U15, Marius Breazu:

” Vasárnap az U15-ös csapatunk több, mint három hónapos szünet után (az utolsó hivatalos mérkőzésünket február 21-én játszottuk) tért vissza a pályára és ez a mérkőzések több pillanatában is látható volt, különösen a védekezésben, ahol Marczis kivételével, minden játékosunktól többet vártam. Az első meccsen Gyöngyös győzött le 24-18-ra a “papírforma” szerint, mert a szomszédunk az őszi szezonban első osztályban játszott. Alapvetően a különbség már a mérkőzés elején észrevehető volt (5-1 a 6. percben), amikor időt kértem, hogy megállítsam az ellenfél lendületét. Később kiegyenlített volt a meccs (10-7 18. percben vagy 17-14 perc 32. percben), de az utolsó periódus az ellenfélnek dominált, akik megérdemelten nyertek, főleg a határozottabb és gyorsabb játék miatt. Fiúink rengeteg kikényszerítetlen hibát követtek el, amit ellenfeleik nagyon jól ki is használtak. A második meccsen 23-18-ra nyertünk a balassagyarmati csapat ellen. Egy kiegyensúlyozott mérkőzés volt, amelyet folyamatosan vezettünk. A legnagyobb különbség végül a végén volt. Sajnos durva játék ellen kellett megküzdenünk, amelyért az ellenfél csapatából két játékos is piros lapot kapott. Tóth Botond és Sipeki László elég súlyos sérüléseik miatt nem folytathatták a játékot. Nem értettem a balassagyarmati hozzáállást, akik a meccs után is teljesen sportszerűtlenek voltak. A két mérkőzésen 19 szerzett góljával csapatunk balátlövője, Kriston Richárd volt a nap gólkirálya.”

Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 24-18 (Félidőben: 12-8)

Mezőkövesdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 23-18 (Félidőben: 12-10)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Csapatok