FU20, FU18, Zelei Botond

Ifi: A fő kérdés az volt tudunk-e újra nyerni, illetve tudunk-e egy gödörből idegenben elindulni kifelé. A 45. percig nagyon jól működött a védelmünk, ennek köszönhetően a 20. perctől elkezdtünk előnyt kialakítani és folyamatosan növelni azt. Amint éreztük megvan a mérkőzés kicsit kiengedtünk, talán ez az egyetlen dolog amivel elégedetlen voltam. Végre újra jöttek jó egyéni teljesítmények, ez nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz. Próbálunk fentebb kapaszkodni a tabellán, azonban három nagyon nehéz mérkőzés vár még ránk.

Csepel DSE – Mezőkövesdi KC 32-38 (Félidőben: 13-15)

MKC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Sárosi Balázs 6 , Bakó Bence Norbert 3 , Vereb Máté Tamás, Kocsis Marcell, Orosz Levente 5 , Dócs Árpád 9 , Hevesi Zsolt 2 , Szabó Patrik 2 , Senánszky Alárd Péter 4 , Vincze Péter 6.

Kiállítások: 10 perc

Hétméteresek: 3/2

Serdülő: A szünet után a Balmazújváros csapatát fogadtuk, és sikerült magabiztos győzelmet aratni. A mérkőzés előtti hetet lazábbra fogtuk, két csapatprogramból és néhány edzésből állt a hét mindössze. Érződött, hogy kicsit formán kívül vagyunk, de bíztam benne, így is megoldjuk ezt a találkozót, és feltöltődve tudunk készülni a bajnokság hajrájára, ahol fontos mérkőzések várnak még ránk. Örülök, hogy mindenki tudott játszani, és méginkább annak, hogy jól is játszottak a fiatalok is, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Mezőkövesdi KC – Balmazújvárosi KK 50-40 (Félidőben: 21-19)

MKC: Nagy Máté Gábor, Széles Tamás (kapusok) , Czufor Mihály András 3 , Vereb Máté Tamás 4 , Lukács Zsombor 3 , Safranka Zalán 2 , Marczis László 5 , Vizi Hunor Levente 2 , Orosz Levente 9 , Szabó Patrik 1 , Panyi István Márk 1 , Pető Botond 10 , Tóth Botond 3 , Vincze Péter 7.

Kiállítások: 2 perc

Hétméteresek: 7/5

Ifi: ” Az érettségi miatt szokatlan időpontban, este 8-kor léptünk pályára Szegeden az Algyő csapata ellen. Őszintén szólva nem tudtam az érettségi, a késői mérkőzéssel párosítva mennyit vesz ki a fiúkból, illetve, hogy mennyi energiát tudnak mozgósítani. Pont emiatt kértem a legegyszerűbb megoldásokat, valamint azt, hogy küzdjenek az első pillanattól, hiszen csak úgy tudunk eredményesek lenni. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a második félidő közepére sikerült eldönteni a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak, nehéz héten vannak túl! ”

FKSE – Algyő – Mezőkövesdi KC 27-32 (Félidőben: 12-13)

MKC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Sárosi Balázs 7 , Bakó Bence Norbert 1 , Vereb Máté Tamás 3 , Kocsis Marcell 2 , Orosz Levente 1 , Dócs Árpád 12 , Hevesi Zsolt, Szabó Patrik 1 , Senánszky Alárd Péter 1 , Vincze Péter 4.

Kiállítások: 6 perc

Hétméteresek: 3/3

Serdülő: ” Tudtuk milyen téttel bír a találkozó számunkra, így extra motiváció nem kellett a mérkőzéshez. Az első 15 percben magam is meglepődtem milyen agresszivitást és sebességet kaptam vissza. A találkozó további részében tartottuk végig az előnyt, szinte egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Dolgozunk tovább, hiszen két fontos mérkőzés vár még ránk az évben. ”

Orosházi NKC – Mezőkövesdi KC 32-38 (Félidőben: 16-22)

MKC: Nagy Máté Gábor, Széles Tamás (kapusok) , Czufor Mihály András, Vereb Máté Tamás 8 , Lukács Zsombor 1 , Spielberger Martin István, Safranka Zalán, Marczis László 1 , Vizi Hunor Levente 1 , Orosz Levente 5 , Szabó Patrik 6 , Panyi István Márk, Pető Botond 5 , Tóth Botond, Vincze Péter 11.

Kiállítások: 10 perc

Hétméteresek: 3/2

LU17, Horváth Loránd

” Az első 20 percig rendben volt minden, szépen építettük ki az előnyünket. Utána azonban teljesen szétestünk, leginkább fejben. Így a félidőre csak 3 gólos előnyünk maradt. A második félidőben is megmaradt a hullámzó teljesítményünk, így háromszor kellett megnyernünk a mérkőzést. A győzelem mellett pozitívum még, hogy ki tudtuk tölteni teljesen a jegyzőkönyvet és 16 játékossal tudtunk kiállni. Most még nem sikerült mindenkit pályára küldeni, de az utolsó 2 fordulóban biztosan meglesz mindenkinek az elegendő játékperce. ”

Mezőkövesdi KC – Miskolci VSC 41-31 (Félidőben: 19-16)

FU16, Boda Tamás Márton

” Orosházán lépett pályára az U16-os csapat. Egy hosszú utazás és langyos kezdés után magabiztos győzelemmel térhettünk haza. A meccs elején a védekezés nem érte el a kívánt hőfokot, így a két csapat fej-fej mellett haladt. Elől jó helyzeteket sikerült kialakítani, a gól lövéssel sem volt baj. Minimális előnnyel mehettünk a félidőre. A második játékrészben feljavult a védőfal hatékonysága, ez segített a kapusnak is, szereztünk labdákat, amiből könnyű gólokat sikerült lőni. A vége megnyugtató 8 gólos győzelem lett, mindenki kivette a sikerből a részét, csapatmunka volt. Gratulálok a srácoknak, ezen az úton haladunk tovább. Még 2 meccs van az idényből, szeretnénk mindkettőt megnyerni és akkor a célunkat elértük. ”

Orosházi NKC – Mezőkövesdi KC 29-37 (Félidőben:16-19)

FU13, FU12, Panyi Loránd

” Május 6-án szombaton a fiúknál Eger adott otthont az U13-as fordulónak. Mindkét mérkőzésen sikerült az ellenfelünk fölé kerekednie a csapatnak. Az 1. meccsen, ugyan kicsit döcögősen indult a gépezet, de ezen a napon a fiúk kitettek magukért. Mindenki kivette a részét, csapatként küzdöttek a fiatalok. Védekezésünk stabilan működött, így a támadásban előforduló hibákat is tudták orvosolni a gyerekek. Köszönöm a teljesítményüket. Gratulálok a csapat minden tagjának. Volt most is 5 hiányzónk és sérülés is, akiknek ezúton is mielőbbi jobbulást kívánok. Köszönjük a szülőknek a szokásos szurkolást. Hajrá MKC!

Mezőkövesdi KC – Debreceni Sportiskola 23-14 (Félidőben: 10-7)

Mezőkövesdi KC – Sárospataki RKG Alapítvány 27-15 (Félidőben: 15-7)

Az U12-es fiú csapat hazai pályán léphetett pályára az idei utolsó bajnoki mérkőzéseken. Az Egri VSI fiataljai ellen kezdtük a napot. Az egyetlen csapat, akin még nem sikerült egyszer sem felülkerekednünk. Ezen a napon volt a legnagyobb sanszunk, hogy ez sikerülhessen. A gyerekek úgy érzem megtettek mindent a sikerért. Ha picit pontosabban sikerül néhány ziccer meg is történhetett volna az áhított győzelem. Így az eredményt tekintve minimálisan jobbnak bizonyult ellenfelünk. A nap zárásaként a Füzesabony fiataljai ellen szálltunk idén utoljára harcba. Voltak jó periódusaink a találkozón, de összességében nem vagyok maradéktalanul elégedett. A győzelemhez és a küzdéshez gratulálok a csapatnak. Köszönöm a gyerekeknek az éves munkáját, a szülőknek a segítséget, szurkolást. Azt hiszem fejlődtünk idén is, de edzünk és dolgozunk tovább a hibák javításán! Hajrá MKC! ”

Egri VSI – Mezőkövesdi KC 22-21 (Félidőben: 12-12)

Mezőkövesdi KC – Füzesabonyi SC 29-25 (Félidőben: 17-11)

LU13, Horváth Loránd

” Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet szereztünk. A második mérkőzésen végig enerváltak voltunk, de még így is sikerült megnyernünk. Következő fordulóban előrébb kell lépnünk védekezésben és támadásban is. “

Tiszafüredi VSE – Mezőkövesdi KC 8-25 (Félidőben: 5-13)

Mezőkövesdi KC – TFSE – Vámosgyörk 26-23 (Félidőben: 16-12)

LU11, Makó – Varga Szilvia

Vasárnap játszotta utolsó bajnoki mérkőzéseit lány U11-es csapatunk. Pénteki edzésen szembesültünk azzal a ténnyel, hogy egyik kapusunk sem tart a csapattal a mérkőzésekre. Vasárnap, mikor odaértünk Jászberénybe kész beosztás várt, hogy ki kezdi és ki folytatja. Kiváló játékot mutatva, borzasztóan jó, motivált csapatmunkával hoztuk a két meccset, nagyon köszönöm a gyerekek hozzáállását. A szülőknek az utaztatást és a szurkolást. Olyan jó lenne, ha mindig ilyen simán menne minden. ”

FU10, Drizner Péter

” Az utolsó forduló volt ebben a szezonban, ahol talán javultunk valamit a korábbiakhoz képest. Nehéz értékelni az U10-es mérkőzéseket, hiszen túl kicsi ez a pálya 5-5 mezőnyjátékos számára. Edzésen már sokkal jobban játszik mindenki, mint pár hónapja, nekem az a fontos, amit ott látok. ”

LU10,LU9, Szabó Lilla

” A hétvége folyamán Mezőkeresztes rendezte a lányoknak az utolsó bajnoki fordulót. Szépen játszottunk, időként azonban fegyelmezetlenül kézilabdáztunk. Támadásban voltak nagyon szép megmozdulások, öröm számomra, hogy az első fordulóhoz képest hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat. Köszönöm a szülőknek az egész éves segítséget! Remélem, hogy a jövő szezonban is hasonló minőségű, izgalmas mérkőzéseket játszhatunk.

Az idei év utolsó bajnoki fordulójának Eger adott otthont. Nagyon jó mérkőzéseket játszottak a lányok, sikerült csapatként dolgozni és együttműködni. Köszönöm a szülőknek a segítséget! Hajrá MKC! ”

LU8, Csajbók Tamás

” Az egri Eszterházy – csarnok adott otthont, a ” Kezdődobás” elnevezésű sportnépszerűsítő programnak május első vasárnapján. Minden korosztály magas létszámmal képviseltette magát a mérkőzéseken. Ebben a fordulóban jól megmutatkozott, hogy a korábbi játéknapokhoz képest a gyerekek mekkora fejlődésen mentek keresztül, ilyen rövid időn belül. A mérkőzéseken szép egyéni villanásokat és helyes technikai megoldásokat mutattak. A nap végére izgalmas, komoly, igazi kézilabdát láthattunk. Köszönöm szépen a szülők részéről a támogatást, és továbbra is kitártással készülünk a szezon utolsó megmérettetésére, az ózdi tornára, június 18-ra. ”

FU8-9, Pajor Péter

” A III. fordulóban a játékosaim közül csak nagyon kevesen tudtak eljönni a mérkőzésekre. Többen lebetegedtek és voltak, akik az anyák napi megemlékezések miatt nem tudtak megjelenni. A három forduló közül ez sikerült a legkevésbé. A gyerekek dekoncentráltak voltak és pontatlanok az első meccsen. A második mérkőzés már jobban sikerült. Összegezve a három fordulót, jó volt látni a játékosok folyamatos fejlődését. Úgy érzem, hogy sikerült megszerettetni velük ezt a sportágat! ”

LU8 FU8, Duchony Tímea

” Május 7-én Egerben léptünk pályára a legkisebbekkel. Sajnos betegségek és templomi anyák napi ünnepségek miatt kisebb létszámmal voltunk jelen a korábbi fordulókhoz képest. A fiúk és a lányok is nagyszerűen játszottak, rengeteget fejlődtek az elmúlt hónapok során. A fiú csapat megmutatta, hogy egységben az erő. Szép összjátékot láthattunk tőlük, és a védekezésünk is sokat javult már. A meccseken tanúsított fegyelmezettséget kell átmenteni az edzésekre! ”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •