Jó védekezés és kapusteljesítmény kell

Szerző: mkc Közzétéve:

A szerdai súlyos vereség után a Balmazújvárostól sokkal nehezebb ellenfél, a Balatonfüred vár a Mezőkövesdi KC-ra.

 

Mikor születik meg vajon az első mezőkövesdi pont az idei bajnokságban? Hetek óta foglalkoztatja a kérdés a szurkolókat. Szombaton este a Balatonfüred csapatát fogadja a Mezőkövesd, akiknél már jóval könnyebb ellenfelek is kifogtak a gárdán.
– Remélem, hogy a játékosok csakazértis megmutatják, ami bennük van, s amit gyakorlunk, megvalósítják a pályán. Edzéseken az agresszivitást, a lábmunkát erősítettük, a Balmazújváros elleni mérkőzés második félidejében ennek már láttam nyomait, de nem tudtunk profitálni belőle. Nem tudom, mikor lesz eredménye a munkának. A csapat elfogadta a kritikát, azt is látom, hogy igyekeznek az edzéseken végrehajtani amit kérek, de még sokat kell pontosítanom, leginkább a visszafutásoknál, s a döntések gyorsaságában. A játékosoknak föl kell nőniük az NB I-hez, ha keveset játszottak is eddig, de Pilu dolgozott velük, kínlódott, bele is bukott, én nem szeretnék erre a sorsra jutni. Nem hagyom, hogy a kényelem előbbe kerüljön, mint az MKC sorsa – foglalta össze a helyzetet Buday Ferenc vezetőedző.
– A Balatonfüred a bajnokságot hullámzóan kezdte a sérülések miatt, de egyre jobbak, a kupában a Szentendrét kiütötték, ugyanúgy indulnak, mint korábban, megvannak az átlövéseik is. Sandrk, a tíz gólos átlövőjük is fölépült, nekünk sajnos nincs hasonló lövőnk. Védekezésben föl tudunk nőni a feladathoz, a kapusainknak javulniuk kell. Ellenfelünk rutinos, jó játékosokkal rendelkezik, oda kell rájuk figyelnünk. Intenzív lábmunka kell a védekezésben, jó kapusok, s az így szerzett labdákkal kell gyors támadásokat vezetnünk, valamint be is kell lőni a könnyű helyzeteket. Csak ebben az esetben tudunk olyan eredményt elérni, aminek nagyon örülnénk – tette hozzá az első kövesdi bajnokijára készülő edző.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategóriák: Interjú

56 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője