Az alábbi cikkben olvasható utánpótlás csapataink hétvégi mérkőzéseinek értékelése edzőinktől.

Fiú Ifjúsági II. osztály, Drizner Péter:

” Fontos győzelem volt, de nem szabad túlértékelni! ”

Fiatal Kézilabdások SE – Agrinox Market – Mezőkövesdi KC 29 – 40 (Félidőben: 16-22)

Fiatal Kézilabdások SE: Széll Gergő, Boróczky Bence Barna (kapusok) , Temesvári Dániel, Farkas Péter 1 , Vass Gábor 1 , Pintér Szabolcs István 1 , Üveges Gergő 2 , Baranyai Máté 1 , Nagy Félix 5 , Vass Péter 12 , Míg Tamás 7 , Csóti Kristóf, Janecskó Márk Máté.

Kiállítások: 10 perc

Hétméteresek: 8/4

Mezőkövesdi KC: Illsé Nándor, Varga István (kapusok) , Bakó Bence Norbert 4 , Czakó Dénes 2 , Csörgő Kristóf 10 , Dócs Árpád 4 , Hevesi Zsolt 2 , Mező Bence 1 ,Orosz Róbert 1 , Pap Benjámin Noel 1 , Sárosi Balázs 8 , Szabó Dániel 8.

Kiállítások: 8 perc

Hétméteresek: 4/3

Fiú U15, Marius Breazu:

“A szombati ellenfelek nem okoztak számunkra sok gondot, amit a két végeredmény is tükröz. Meg kell mondanom, hogy a feladatok, amiket kértem tőlük, különösen a védekezésben, mindkét mérkőzésen teljesültek.”

AKSC – BOKA – Mezőkövesdi KC 9-31 (Félidőben: 4-15)

Mezőkövesdi KC – Sárospataki TC 38-13 ( Félidőben: 18-5)

Fiú U13, Mező Gábor:

” 2020.10.10-én U13-as csapatunknak a bajnoki forduló Alsózsolcán került megrendezésre. Első mérkőzésünket a Füzesabony ellen játszottuk. Ők igen kellemetlen altatós játékot játszanak, amit sajnos ismét átvettünk. Az első félidőben rengeteg hibát követtünk el mind támadásban, mind védekezésben! Mint már említettem, hozzánk képest lassan játszottunk. A második félidőben már voltak javulások a helyzetkihasználásokban, a sebességben. Ennek köszönhetően sikerült döntetlenre kihozni a mérkőzés eredményét. A második meccset a Kazincbarcika ellen játszottuk. Ezen a meccsen az első 5 perces ébredező, már-már flegmatív játékot leszámítva, magabiztos győzelmet arattunk! Gratulálok a fiúknak! Remélem nem kell legközelebb egy félidő ahhoz, hogy a saját játékunkat játsszuk!”

Mezőkövesdi KC- Karaván 93 Füzesabonyi SC 22-22 (Félidőben: 11-9)

Mezőkövesdi KC – Kazincbarcikai KSE 28-13 (Félidőben: 14-8)

Fiú U11, Panyi Lóránd

” 10.10-én szombaton Salgótarjánban vendégeskedtünk az U11-es fiú csapattal! Nemcsak a naptár mutatott döntetlen állast,de az eredményességünk is! Igaz,ebben a korosztályban nincsen eredménykényszer! Az 1.mérkőzésen a Gyöngyösiek jobbnak bizonyultak nálunk! Nem igazán tálaltuk a helyünket a pályán, így az eredményt tekintve vesztettünk, ha jól emlékszem 7 góllal! Első “nagypályás” mérkőzésüket játszották a srácok! A 2. mérkőzés is hasonlóan indult a Hatvan csapata ellen, de ellenfelünk 0-4-es vezetése ellenére sem adtuk föl! A mérkőzés végére már nekünk állt a zászló! 10-7-re nyertük a találkozót! Az eredmény a legkevésbé sem érdekel, sokkal inkább a mutatott játék, a technikai elemek, a páros kapcsolatok illetve, hogy az edzéseken gyakorolt dolgokat mennyire tudják megvalósítani srácok! Az 1. mérkőzésen is voltak már biztató jelek, azonban másfél mérkőzés kellett hozzá, hogy a védekezés is a gyakoroltak alapján összeálljon! Így 4 gólos hátrányból sikerült egy 10-3-as periódust csinálni! Büszke voltam a srácokra, mert nem adták föl, küzdöttek a kezdeti hibák ellenére is! Meg is lett az eredménye a végére! Haladunk tovább az úton, hajrá MKC!”

Leány U15, Horváth Lóránd:

” Jászberénybe utaztunk, ahol a bajnokság első két helyen álló csapatával mérkőztünk meg. Az első mérkőzésen jól kézilabdáztunk, támadásban szépen betartották a lányok a taktikai utasításokat és folyamatosan lövőhelyzetekig jutottunk, amit viszonylag jól is használtunk ki. Védekezés az első félidőben kevésbé működött, viszont a második játékrészben a hatos falunk annál jobban. Remélem legközelebb egy kicsit hosszabb lesz a kispadunk. A második meccsen a második félidő ami értékelhető, érdekes hogy pont a második játékrészben kellett volna, hogy fáradtak legyenek a lányok, ehhez képest mi akkor kezdtünk el kézilabdázni. Egy jobb erőkből lévő csapat ellen, ebben a játékrészben jól felvettük a versenyt. Elég kaotikus volt ez a forduló, mert az első mérkőzés közepétől az egyik kapusomat kellett kihozni mezőnybe, és így kellett végig játszanunk a napot. Egy félidőt leszámítva elégedett vagyok a lányokkal, szépen küzdöttek egymásért. ”

Mezőkövesdi KC – TFSE – Vámosgyörk 22-32 (Félidőben: 10-17)

Salgótarjáni Strandépítők – Mezőkövesdi KC 27-9 (Félidőben: 16-2)

Leány U13, Mozer Előd:

” Az első mérkőzés előtt a lányokon az egészséges drukk volt érzékelhető, egyrészt a szülők jelenléte miatt – hiszen a hazai pálya mindenki számára plusz motiváció – , másrészt az ellenfél az a miskolci csapat volt, akikkel szemben tavaly egy góllal alulmaradtak. Bevallom őszintén, én teljesen optimista voltam, bár az ellenfelet abszolút nem ismertem, de a saját csapatomat igen, bíztam a csajokban. Az első félidőben sikerült 8 gólos előnyre szert tennünk, ami bár fogyatkozott a második félidőre, de így is magabiztosan tudtunk nyerni. Külön öröm volt számomra, hogy a kapus posztot bevállalta Lukács Angelika és kifejezetten jól teljesített az egész nap folyamán. A második mérkőzésünk sajnos elmaradt, a Borsodi USE Ziliz csapata lemondta a játéknapot és mi erről csak a mérkőzés kezdete előtt értesültünk, így elég kellemetlen helyzetbe kerültünk, mind a játékosok részéről – hiszen nagyon játszani akartak még, – mind a szülők részéről akik kijöttek, rászánták a délelőttöt, biztatták a csapatot, csak éppen mérkőzés nem volt. A mezőkeresztesi lányok szintén hasonló helyzetbe kerültek, hiszen tőlük is elég sok szülő,szurkoló átjött, de mivel nekik is csak egy mérkőzésük lett volna, így belementek egy mérkőzésbe, versenyen kívül, ezúton is köszönjük nekik! Azon a meccsen is sikerült nyerni, ami pozitív hatással volt mindenkire, függetlenül attól, hogy hivatalos mérkőzés volt vagy sem, hiszen az első fordulóban kikaptunk tőlük. Most egy hónapos szünet lesz mérkőzések tekintetében. Rengeteg munka vár ránk, de rajta vagyunk, dolgozunk tovább. “

Kiss és Társa – MKC – Miskolci VSC 32-26 (Félidőben: 18-10)

Leány U11, Horváth Lóránd:

” Hosszú idő után végre ebben a korosztályban is elindult a bajnokság. A gyerekek is és én is nagyon vártam már, hogy tétmérkőzéseket játszhassunk. Az első mérkőzésen a hazai Putnok csapatával mérkőztünk meg. Nagyon bátran és jól játszottunk, a védekezésünk kifejezetten jól működött és a kapusaink is több védést bemutattak. Támadásban lendületesek, határozottak voltunk. A második meccset a Lóci csapatával vívtuk, itt támadásban a befejezések nagyon nem sikerültek, pontatlanul lőttek a lányok, sok ziccert kihagytunk. Védekezésben próbáltuk hozni azt amit tudunk, viszont az ellenfél beállósának a fizikai adottságaival nem tudtunk mit kezdeni. Összességében gratulálok a lányoknak, ügyesen játszottak! ”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •