Az alábbi cikkben olvasható utánpótlás csapataink múlt heti mérkőzéseinek értékelése edzőiktől.

Drizner Péter, Férfi Ifjúsági

” Ebben az összeállításban ez volt a maximum, amit ki lehetett hozni a mérkőzésből. Ennek ellenére nem lehetek elégedett, mert páran szerepet tévesztettek a játékosok közül. ”

Pick Szeged – Agrinox Market – Mezőkövesdi KC 35-24 (Félidőben: 19-14)

Agrinox Market – Mezőkövesdi KC: Senánszky Alárd Péter, Pelyhe Patrik (kapusok) , Czakó Dénes , Bakó Bence Norbert 4 , Gulácsi Bálint 9 , Ivánkai Zsolt, Mező Balázs 2 , Orosz Levente, Dócs Árpád 5 , Szabó Patrik 1 , Török Levente, Vincze Péter 3.

Kiállítások: 2 perc

Hétméteresek: 3/2

Zelei Botond, Fiú Serdülő

” Csütörtökön Szegeden léptünk pályára a jóval esélyesebb Szeged I ellen. A félidőig remekül játszottak a srácok le a kalappal előttük érte. Ott felcsillant az esély a bravúrra, azonban a második félidőben valami megtört bennünk, plusz a játékvezetői tevékenység érthetetlen volt. Bevállalták, hogy kiállítják az ellenfél edzőjét majd gyakorlatilag a semmiért hármas emberhátrányba kerültünk. Ezt nem tudtuk megoldani, a Szeged ledominálta a második félidőt, megérdemelten nyert. A héten sűrű a program a gyerekeknek diákolimpia és szomszédvári rangadó szerepel a programban. Próbálunk minél jobb eredményt elérni! ”

Pick Szeged I. – Mezőkövesdi KC 34-25 (Félidőben: 16-16)

Mezőkövesdi KC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Czufor Mihály András 1 , Fogas Márton, Lukács Zsombor, Marczis László, Vizi Hunor Levente 1 , Mező Balázs 4 , Orosz Levente 2 , Dócs Árpád 12 , Pető Botond 3 , Vincze Péter 2.

Kiállítások: 8 perc

Hétméteresek: 5/3

Horváth Loránd, Leány Serdülő

” Múlthéten a Balmazújváros csapatával mérkőztünk meg Nádudvaron. Már sokadik alkalommal jól kezdtük a mérkőzést, a félidőben megint vezettünk, aztán jött a második félidő. A különbség az volt az előző mérkőzésekhez képest, hogy most a második félidő első félében jött a hullámvölgy, de utána szerencsére mindig volt valaki a pályán, aki átsegítette a csapatot a nehéz szituációkban. A végén az ellenfélnek és nekünk is volt sanszunk megnyerni a mérkőzést, de aztán egy igazságos döntetlen született. Azt még hozzá kell tenni, hogy az újvárosiaknál és nálunk is több hiányzó volt. Összességében gratulálok a csapatnak az első pont megnyeréséhez! ”

Balmazújvárosi Leány Kézilabda Sportegyesület – Mezőkövesdi KC 17-17 (Félidőben: 7-10)

Marius Breazu, Fiú U14

” Vasárnap U14 -es csapatunknak a harmadik meccsnapja volt Kecskeméten. A program egy órával hamarabb kezdődött, ellentétben a versenykiírásokkal. Tehát 10:00 -tól találkoztunk régebbi ismerőseinkkel, a debreceni fiúkkal, akik ellen 1 góllal vesztettünk az előző mérkőzésen. Mint akkor is, ez is egy nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, kevés góllal és elég sok technikai hibával mindkét oldalon. Így a különbség nem volt több, mint két gól, az ellenfél javára, mi pedig nem vezettünk ezen a mérkőzésen. Pető Zéti a meccs utolsó másodpercében egyenlített egy akció után, amelyben mind a hat mezőnyjátékosnak gratulálok, mert mindenki megcsinálta a saját feladatát, ahogy megbeszéltük, amikor időt kértem. A második mérkőzésen a Pick Szegeddel játszottunk. A bajnokság legjobb csapata, aki eddig egy pontot sem veszített. 10 perccel a vége előtt ellenfeleink 3 gól különbséggel vezettek (13-16). Ebben az időszakban fiainknak nagyon jól sikerült küzdeniük erősebb ellenfeleikkel szemben, akik között körülbelül 4-5 fiú van, akik akcelerált fizikai fejlődéssel rendelkezik, meghatározóak ebben a korosztályban. Az utolsó percekben ellenfeleink dominálták és 7 góllal nyertek. A vasárnapi teljesítményéhez minden MKC játékos megérdemli a gratulációt: Kriston Milán, Nagy Dániel, Hegyi Botond, Kis Richárd, Panyi Márk, Tóth Balázs, Hegymegi Dániel, Pető Zétény, Sallai Levente, Molnár Kristóf, Monoki Barnabás, Gulyás Bende, Korpás Róbert, Bencsik Zalán. Egy kevésbé kellemes pont: csapatunkból három fiú nem utazott Kecskemétre, mert “családi programjuk” volt. ”

Mezőkövesdi KC – Debreceni Sportcentrum Sportiskola 18-18 (Félidőben: 8-10)

Mezőkövesdi KC – Pick Szeged 17-24 (Félidőben: 7-11)

Panyi Loránd, Fiú U12

” Az U12-es fiúkkal Gyöngyösön vendégeskedtünk. Az Ózdi KC csapata volt az első ellenfelünk, melyen a hibák mellett sok szép megoldást is láthattunk a fiúktól. Összességében a mérkőzésen jól teljesítettünk. Ezután a második mérkőzésen a Gyöngyösi legények ismét nagy falatnak bizonyultak. Bizonytalanok voltunk, sok hibával játszottunk a mérkőzésen. Voltak védekezésben is jó periódusaink és támadásban is, de ennél több kell. Hajrá MKC! ”

Mezőkövesdi KC – Ózdi KC 21-12 (Félidőben 13-6)

Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 29-17 (Félidőben: 11-5)

Szabó Lilla, Leány U12

” Az U12-es lányokkal Tiszafüreden játszottuk a következő mérkőzéseinket. Első mérkőzésen a házigazda Tiszafüred, a második mérkőzésen a Lóci DSE csapatával mérkőztünk meg. A Tiszafüred ellen rendkívül álmosan kezdtünk, a helyzeteinket nem használtuk ki, bátortalanul kézilabdáztunk. A második mérkőzésen már sokkal felszabadultabban, agresszív védekezéssel és pontos befejezésekkel játszottuk a játékunkat. Összességében elégedett vagyok a lányokkal, dolgozunk tovább, javítjuk a hibáinkat. ”

Mezőkövesdi KC – Tiszafüredi VSE 9-7 (Félidőben 3-2)

Lóci DSE – Mezőkövesdi KC 8-24 (Félidőben: 4-11)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •