Az alábbi cikkben olvasható utánpótlás csapataink múlt heti mérkőzéseinek értékelése edzőiktől.

Férfi Ifjúsági, Drizner Péter

” Bravúr győzelmet arattunk, több kiváló teljesítmény is volt a csapatban. A következő két mérkőzést inkább a csapatépítésnek fogjuk szentelni a Gyöngyös és a Szeged ellen. ”

Optimum Solar – Békési FKC – Agrinox Market – Mezőkövesdi KC 24-27 ( Félidőben: 11-12)

Agrinox Market – Mezőkövesdi KC: Senánszky Alárd Péter, Pelyhe Patrik József (kapusok) , Czakó Dénes 2 , Bakó Bence Norbert 3 , Gulácsi Bálint 13 , Vizi Hunor Levente, Orosz Levente, Dócs Árpád 7 , Hevesi Zsolt, Szabó Patrik, Pető Botond 2 , Vincze Péter.

Kiállítások: 6 perc

Hétméteresek: 4/3

Fiú serdülő, Zelei Botond

” Nehéz dolgunk volt a héten Petivel, ugyanis sok hiányzó volt mind az ifi, mind a serdülő keretből, valamint a négy átjátszós szabály sem könnyíti ezeket az eseteket. Meg kellett találnunk azt az összeállítást, ahol senkit nem terhelünk túl lehetőleg, de a reális győzelmi esélyeket nem dobjuk el. Ma csak az ifi csapatban szerepelt Szabó Patrik, aki Sárosit pótolta, illetve a héten betegséggel küzdő egyébként remek formában lévő Orosz Levi, Mező Bence pedig iskolai elfoglaltságon vett részt. A mérkőzésről összességében elmondható, hogy szokásunkhoz hűen beragadtuk az öltözőbe, görcsösen játszottunk. A félidő második felében elkezdtünk visszakapaszkodni, ami a szünet után sikerült igazán és át is vettük az irányítást. A meccset érzéseim szerint a kezdeti blokkot leszámítva jól kontrolláltuk, sok támadást vezettünk szép taktikai és technikai elemekkel tűzdelve. Volt több kiváló egyéni teljesítmény, de azt gondolom, mindenki ki tudta venni a részét a győzelemből. Mi így tudunk erősek lenni, viszont így tudunk meglepetéseket is okozni. Örülök neki, hogy a fiatalabbak is jó teljesítménnyel szálltak be és gratulálok az első gólok megszerzéséhez is. A mérkőzéshez közvetve hozzátartozik az ellenfél egyik kulcsjátékosa Balogh Barnabás az ifi meccsen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, sajnos én is megéltem ezt, kitartást és sok erőt kívánok neki valamit mielőbbi felépülést! ”

Optimum Solar – Békési FKC – Mezőkövesdi KC 34-41 ( Félidőben: 18-16)

Mezőkövesdi KC: Illés Nándor, Nick Márk Bendegúz (kapusok) , Czufor Mihály András 1 , Fogas Márton, Lukács Zsombor 6 , Marczis László 1 , Vizi Hunor Levente 4 , Mező Balázs 5 , Dócs Árpád 11 , Safranka Zalán 1 , Pető Botond 4 , Vincze Péter 8.

Kiállítások: –

Hétméteresek: 2/2

Fiú U15, Marius Breazu

” U15-ös csapatunk folytatja eddigi nagyon jó útját. Továbbra is a tabella első helyezettje vagyunk maximális pontszámmal. Szombaton a saját csarnokunkban mindkét mérkőzésen kétszer annyit lőttünk, mint az ellenfél: MKC – Tiszavasvári 38-19 és MKC – Kisvárda KC 34-17. Sosem merült fel a kérdés, hogy ki nyer, de a fiúk akkor is magas tempót tartottak, amikor a gólkülönbség már nagy volt a javunkra. Ez a fő pozitívuma a két mérkőzésnek. Még mindig van mit javítanunk a nyitott védekezésben, ami nem úgy működik, ahogy szeretnénk. Az első mérkőzés legeredményesebb játékosai Pető Zétény (11) és Kriston Richárd (7), a második mérkőzésé pedig Tóth Botond (8) és Kriston Richárd (7). ”

Mezőkövesdi KC – Tiszavasvári Sportegyesület 38-19 (Félidőben: 20-8)

Kisvárda Kézilabda Club – Mezőkövesdi KC 17-34 (Félidőben: 7-19

Leány U13, Horváth Loránd

” Alsózsolcán került megrendezésre az 1. forduló. Az első mérkőzésen a Kazincbarcika együttesével játszottunk, ahol a meccs elején kicsit akadozott a gépezet, de a végére sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. A második mérkőzésünket a Lóci csapatával vívtuk. Az első félidőben gyengén védekeztünk, ez meg is látszott az eredményen. A második félidőben a zárt hatos falunk sokkal jobban működött és szépen kezdtünk felzárkózni, pár perccel a vége előtt utol is értük az ellenfelünket, majd esélyünk is volt átvenni a vezetést. Ez most sajnos nem sikerült, de megvagyok elégedve a lányokkal jól küzdöttek, illetve ilyen összeállításban ez volt az első fellépésünk. Ha ugyan így edzenek tovább, akkor legközelebb ilyen végjátékban majd a mi oldalunkra billen a mérleg. ”

Kazincbarcikai KSE – Mezőkövesdi KC 12-20 (Félidőben: 5-9)

Mezőkövesdi KC – Lóci DSE 23-24 (Félidőben: 9-15)

Fiú U13, Mező Gábor

” 2021. szeptember 25-én az U13-as fiúk Ózdon játszották az idei első bajnoki fordulójukat. A sok elmaradt mérkőzés nagyon meccs éhessé tette a srácokat, ezért az első Ózd elleni mérkőzésen elég nagy kedvel kezdtek a fiúk. Ez az eredményen is megmutatkozott és hamar eldőlt a mérkőzés végeredménye. A fiúk gyors játékkal és sok egy-egy elleni eredményes befejezéssel hamar 10 gólos előnyre tettek szert. A végeredmény: Ózd-MKC 15-31. A második mérkőzést a Kazincbarcikai 13-asok ellen játszottuk, ami picit már bemelegedve még “simább” volt, így a gyors játékot megtartva a végeredmény: MKC-KKSE 37-13. Gratulálok a csapatomnak és nagyon örülök, hogy az edzéseken gyakorolt gyors játék eredményessé tette a csapatot! Hajrá MKC! ”

Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 15-31 ( Félidőben: 5-18)

Mezőkövesdi KC – Kazincbarcikai KSE 37-13 (Félidőben: 21-6)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •