A szerdai TIPPMIX Magyar Kupa mérkőzés után nem sok pihenőideje volt felnőtt csapatunknak, bajnoki mérkőzésre kellett készülnie. Az ellenfél a Vecsés gárdája volt. Nagyot küzdött a csapat, végül 24-27-re alulmaradt. A mérkőzés első félideje a vecsési csapatnak indult jobban, 3 gólos előnyre tettek szert. A 7. perctől kezdődően megkezdtük a felzárkózást, végül a 25. percben sikerült egyenlíteni. A második félidőre 11-12-es vecsési vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidőt is a Vecsés kezdte jobban. Gól-gólt követett végül Csörgő Kristóf 59. percben lőtt góljával állt be a 24-27-es végeredmény. Felnőtt csapatunk vezetőedzőjét, Drizner Pétert kértük, értékelje az összecsapást.

” Gratulálok a Vecsésnek, megérdemelték a két pontot. Mi nagyon rossz felfogásban játszottunk, néhány kivételtől eltekintve úgy lehetett kintről érezni, hogy egy jóllakott társaság vagyunk. Azt, hogy miért voltunk ilyenek, fogalmam sincs, mert az eddig megszerzett 16 pont nem ér bentmaradást, ami a szezon előtti célunk volt. Lassan el kellene már felejtenie a csapatnak ezt a COVID-agóniát, amibe belekerültünk, majd beleragadtunk, mert ha nem figyelünk, akkor nem csak ez a meccs fog elúszni, hanem sorban jön majd a többi is és április közepén a kiesőzónában fogunk lenni. Most szerencsére van két hetünk rendezni a sorainkat, kondicionálisan újra egy szintre kell hozni a társaságot, valamint ki kell tisztítani a fejeket, mert azt lehetett érezni, hogy sokan rózsaszín álmokat kergetnek és hamis illúzióik vannak a sportág rövid távú gazdasági lehetőségeivel és ezáltal a saját piaci értékükkel kapcsolatban. Visszatérve a mérkőzéshez, sajnos olyan elemi hibákat vétettünk, amik egyértelműen meg voltak beszélve a videóelemzések során és ezek a hibák egyfajta általános bizonytalanságot eredményeztek, ami a mérkőzés előrehaladtával csak fokozódott és saját magunk, az ellenfél közvetlen ráhatása nélkül, összetörtünk ettől a pszichés nyomástól. Szétestünk egyénenként és ezáltal csapatként is. Magyarra lefordítva ma inkább hasonlítottunk hobbistákra, mint sportolóra, ezalól egyedül Csörgő volt kivétel. Ő ma is végig higgadt és koncentrált volt. Már hónapok óta ő a csapatban az úgynevezett “technical leader”. Ezt a szezon előtt senki nem gondolta volna. Igaz, hogy még csak 17 éves és remélhetőleg még igencsak a karrierje elején tart, de már most is egyfajta hivatkozási pont a klubon belül, hogy mi kell ahhoz, hogy valakinek egyáltalán esélye legyen arra, hogy komoly játékos legyen. ” – Drizner Péter, vezetőedző

NB I/B Férfi Felnőtt – kelet

Mezőkövesdi KC – Vecsési SE 24-27 (Félidőben: 11-12)

Mezőkövedi KC: Pásztor Imre, Pelyhe Patrik József, Varga István (kapusok) , Jancsó Nándor 3 , Sárosi Balázs 3 , Fekete Dániel, Szöllősi Olivér 2 , Rosta Bálint, Csörgő Kristóf 8 , Bakó Bence Norbert, Boda Tamás Márton 1 , Gulácsi Bálint 5 , Szabó Dániel 2 , Dócs Árpád.

Hétméteresek: 4/3

Kiállítások: 8 perc

Vecsési SE: Balogh Ádám 1 , Horváth Kristóf (kapusok) , Győrfi Zoltán 3 , Antal Levente 5 , Újvári László 8 , Antal Máté 1 , Simotics Mátyás, Kökény Tibor 1 , Kis Dániel 3 , Gáspár Attila 2 , Félegyházi Zsolt, Szamos Marcell 3.

Hétméteresek: 3/2

Kiállítások: 8 perc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Csapatok