Pénteken rögtön egy Borsod megyei rangadóval kezdi meg felnőtt csapatunk az ide szereplését a bajnokságban. A felkészülésről, a csapat összetételéről és az elkövetkezendő mérkőzésről adott interjút felnőtt csapatunk vezetőedzője Drizner Péter, és csapatkapitányuk Pásztor Imre.

Drizner Péter:

„A felkészülésről annyit, hogy körülbelül ott vagyunk ahol én gondoltam, hogy leszünk szeptember elején. A játékban még több dolgot kell tudnunk, ahhoz, hogy sikeres szezon legyen, de azt az elvet valljuk, hogy inkább kevesebb dolgot csinálunk, de azt próbáljuk jól begyakorolni. Hétről – hétre, hónapról- hónapra szeretnénk hozzátenni a játékunkhoz, de jelenleg is olyan szinten vagyunk, hogy sehol, senki ellen nem vagyunk esélytelenek. Az elmúlt 8 hétben úgy látom rajtuk, hogy ők is maximálisanpartnerek abban, hogy próbáljunk meg egy minél jobb kézilabdát csinálni itt Mezőkövesden.

A keret összetétele az rettenetesen fiatal. Amennyire én visszaemlékszem, bár nem statisztikáztam ki, de a Mezőkövesdi KC legfiatalabb átlagéletkorú csapatával vesszük fel most a versenyt, illetve bal kezes átlövő nélkül. Ilyenre sem emlékszem, hogy volt. Ebből fakadóan problémákkal egész szezonban küzdeni fogunk, hogy három jobbkezessel kell támadni, de ez ugye nem lehet kifogás. Az sem lehet kifogás, hogy fiatalok vagyunk, mert a másik oldalról, viszont meg kell említeni, hogy azért van öt-hat rutinosabb játékosunk. Egyrészt életkorban, másrészt pedig olyan tapasztalattal, hogy NB1-es és korosztályos válogatott mérkőzések sorát tudhatják maguk mögött. Zöldfülűnek nevezni a csapatot erős túlzás lenne, meg elbújni mögé, tehát ezt nem is szeretném. Tény, hogy tizenéves gyerekekkel vagyunk tele. Viszont ezek a tizenéves gyerekek az elmúlt időszakban amióta a klubnál vannak, komoly munkát végeznek, rengeteg edzésen vannak túl, amit gyakorlatilag én tudok, meg ők. Rászolgáltak arra, hogy NB1/B felnőtt kerethez tartozzanak. Lehet, hogy néhányuknak picit még korai maga a bemutatkozás fizikálisan, ami mondjuk egy 16-17 éves gyereknél érthető. Amit ők az elmúlt évben csináltak úgy mond a háttérben az nagyon komoly munka és én úgy gondolom, hogy jól fel tudták venni  a felnőtt mezőny ritmusát, azt, ahogy egy felnőtt csapattal kell csinálni egy felkészülést,  és amit én kértem tőlük szezon előtt, hogy próbáljanak meg egy kicsit nyomást gyakorolni az idősebbekre. Úgy is mondhatnám, hogy akarják kiszorítani őket. Néhányukon látom is, hogy ez így van. Ez a lényeg, hogy ők hónapról- hónapra jobb játékosokká fognak válni, ezáltal ha mellé olyan hozzáállás párosul, ami eddig jellemezte őket, akkor azzal fejlődésre fogják kényszeríteni az úgymond idősebb kerettagokat is, ami az egész csapatnak, klubnak jó.

8 hetes felkészülés után végre kezdődik a bajnokság, már az egész csapaton érezni lehet, hogy nagyon várja mindenki, hogy újabb tétmérkőzést játszhasson. Így vagyok fele én is! Izgatottan tekintünk a szezon elé, tényleg szeretnénk bebizonyítani, hogy gond nélkül helyt tudunk állni a másodosztályban. A nyári eseményekkel mi már nem szeretnénk foglalkozni, ami történt megtörtént. Természetesen azért komoly nyomot hagyott azokban az emberekben, akik már régebb óta a klubnál dolgoznak. Én is és a csapat is azon vagyunk, hogy ettől az eseménytől, eseményektől függetlenítsük magunkat és csak a következő feladatra koncentráljunk, ami a pénteki bajnoki nyitány lesz, jelen esetben Ózdon. A felkészülés során Zelei Botondnak egy apróbb sérülése az, ami kihatással van a pénteki találkozóra. Ő nem fog tudni még játszani, de a többiek egészségesen várják a csatát és bízom benne, hogy sikerül pontokkal kezdenünk a bajnoki mérkőzést! „

Pásztor Imre:

„Üdvözlöm a szurkolókat! Ezen a héten bajnoki hétre ébredtünk, pénteken Ózdon lép pályára csapatunk.

A felkészülésről: Igen döcögős volt így, a vírus eléggé közbeszólt minden sportág életébe, így a kézilabdáéba is. Drizner Péter vezetőedző által összeállított programot azt gondolom maradéktalanul el tudtuk végezni. Több edzőmérkőzésen is szerepeltünk, több-kevesebb sikerrel.

Nyilván ez most egy átalakulóban lévő fiatal csapat. Van pár rutinosabb játékosunk, de sok tehetséges fiatallal kiegészülve próbálunk majd helyt állni a következő bajnokságban. Szerencsére visszatért a tétmérkőzés az életünkbe, ugyanis már egy magyar kupa mérkőzésen is pályára léphettünk. Biztató jeleket mutatott a csapat. Azt gondolom, hogy a vártnál simábban tudtunk nyerni  idegenben, ezáltal tovább tudtunk menni a következő fordulóba.

Várja mindenki az első mérkőzést. Fél éve nem játszottunk bajnoki tétmeccset. Ugye ez egy másik osztály lesz. Rögtön egy borsodi rangadóval kezdünk, nyilván ez mindig presztízs mérkőzés. Pénteken a legjobbat próbáljuk nyújtani majd a pályán! „

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •