A tavalyi év nem volt zökkenőmentes a kézilabda életében. A vírushelyzet miatt számos mérkőzés elmaradt, halasztásra került. Sok esetben a mérkőzés hetében kapott felnőtt csapatunk halasztási kérelmet, így a hétre tervezett felkészülés is felborult. A nehéz helyzet ellenére is szépen helytállt felnőtt csapatunk és sikerült az őszi szezont a tabella 4. helyén zárni. Az alábbi cikkben olvasható felnőtt, ifi és serdülő csapatunk játékosával, Csörgő Kristóffal, továbbá, felnőtt csapatunk kapitányával, Pásztor Imrével készített interjú.

Csörgő Kristóf :

A nyári felkészülés kezdetekor, mik voltak a terveid az előtted álló évre?

– A serdülőben és az ifiben az volt a célom, hogy minél előrébb legyünk a tabellán, a felnőttben pedig minél több játéklehetőséghez szerettem volna jutni és benn maradni az NB I/B-ben. Szerettem volna a serdülő válogatottba is bekerülni és a lehető legtöbbet fejlődni.

Milyennek értékeled annak a három csapatnak ( felnőtt, ifjúsági, serdülő) a szereplését, amelyekben párhuzamosan játszol?

– A serdülő bajnokságban jelenleg a második helyen állunk és jó lenne, ha legalább ezt a pozíciót meg tudnánk tartani. Ifiben szeretnénk feljutni az első osztályba és itt is a második helyen állunk. Az egyik fontos meccsen sajnos 1 góllal kikaptunk, de a második félévben szeretnénk megszerezni az első helyet és feljutni. A felnőtt csapat a negyedik helyen áll jelenleg és azt gondolom, hogy ez nem egy rossz pozíció egy ilyen fiatal csapattal. Nem vagyunk rossz helyzetben, sokat fejlődtünk év eleje óta és remélem, ezt a pozíciót meg tudjuk tartani szezon végére is.

Egyénileg mik a legkedvesebb pillanataid a 2020-as évből?

– Sok szép emlékem van 2020-ból. A legjobban annak örülök, hogy bekerültem a felnőtt csapatba. Az külön öröm, hogy ennyi játékidőt kaptam az elmúlt fél évben. Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a pályán. A Nyíregyháza elleni meccsen éreztem úgy, hogy a legjobban ment a játék, ebből kell építkeznem a továbbiakban. A serdülő válogatottba is bekerültem, aminek szintén nagyon örülök.

Mit vársz 2021-től?

– A lehető legtöbbet szeretnék fejlődni és a sérüléseket elkerülni. A legjobbamat szeretném nyújtani minden korosztályban és remélem idén is sok játéklehetőséget kapok a felnőttben. Ott tudok a legjobban fejlődni és szeretném, ha bent maradnánk az NB I/B-ben, ez a fő cél idén számomra. Illetve szeretnék továbbra is a serdülő válogatott tagja lenni.

Ősszel stabilizáltad a helyed a magyar serdülő válogatott keretében. Legutóbb december végén szerepeltél egy összetartáson. Mik a céljaid a korosztályos válogatottban?

– A válogatottban is szeretném a legjobbamat nyújtani, illetve azt, hogy stabilan a tagja maradjak. Szeretném a legjobban elsajátítani az ottani rendszert és ha a vírushelyzet engedi, akkor más nemzetek ellen játszani.

Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást az ilyen magas szintű sportolással?

– Idén három korosztályban játszok, így sokkal nehezebben, mint az előző években. Az iskolában is a legjobbat akarom nyújtani ,de sokszor csak az edzések után tudok tanulni fáradtan. Szabadidőm is nagyon kevés van, illetve a tanulmányi versenyekről is le kell mondanom a fejlődésem érdekében.

Pásztor Imre:

A nyári felkészülés kezdetekor, mik voltak a terveid az előtted álló évre?

– Ahogy emlékszem nem indult zökkenő mentesen a felkészülés! Ugye a tavalyi szezon csonka szezon volt. Amikor tudtunk és engedte a vírus edzettünk, de nagyon az alapoktól kellett kezdeni! Persze minden nyári szünet után nehéz a munka, de ez most más volt. Hosszabb időt ölelt fel a kényszer pihenő. A Mester jól össze tette a felkészülést, így rendben folytak az edzések. Személyes célom mindig van. Arról nem szeretnék beszélni, de a csapattal megbeszéltünk egy közös célt és azt mindenképpen szerettük volna elérni! Ez pedig az volt, hogy minél több meccset nyerjünk meg!

Milyennek értékeled a felnőtt csapat szereplését?

– Kicsit felemás volt ez a félév. Sok meccsünk nem maradt el hála az égnek, tudtunk sokat játszani. Voltak olyan meccsek ahol bravúrt csináltunk és volt olyan is, ahol ki énekelték a sajtot a szánkból. Összességében hétről-hétre fejlődik a csapat!

Egyénileg mik a legkedvesebb pillanataid a 2020-as évből?

– Nehéz kiemelni pillanatokat. Ha az egész 2020-as évet nézzük, akkor kedves emlék, hogy az év elejét még NB I-ben töltöttük és töltöttem. Aztán nyilván jöttek a nehezebb hónapok! Az év második fele minden téren csak jót tartogatott számomra, úgyhogy nem tudnék kiemelni dolgokat!

Mit vársz 2021-től?

– Egy jobb és gördülékenyebb évet várok! Remélem, hogy végig megy a bajnokság és szépen lassan majd vissza térhetnek a nézők is!

Véleményed szerint miben kellene a csapatnak fejlődnie?

– Talán abban, hogy jobban el kell hinnünk magunkról bizonyos meccseken, hogy nyerhetünk és ha van esélyünk idő előtt befejezni a mérkőzést.

Milyen kitűzött céljaitok vannak 2021-re?

– Amit év elején megcéloztunk az megmaradt. Minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni és minél előkelőbb helyen végezni a bajnokság végeztével.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •