Lejátszotta csapatunk a 4. edzőmeccsét a következő szezon felkészülése során. Ellenfelünk az Eger SZSE gárdája volt.

A felkészülés 4. hetében találkozott egymással a két gárda. Mindkét oldalon kiütközött már a fáradtság a játékosokon, ami a felkészülés ezen szakaszában teljesen természetes.

Tóth Edmond újra számíthatott Kiss Gergőre, azonban a veszprémi Tóth Attila egy sérülés miatt nem kapott szerepet. Rédei István pedig a 20. percben szállt ki a játék egy combizom sérülés miatt.

A mieinknél mindenki egészséges volt és maradt is a meccs végére. Döcögött a játék nálunk és a hevesieknél is: a közönség néha nagy kapkodást, néha pedig igazán parádés megoldásokat is láthatott.

Hazai oldalon az első félidőben Mojsilov volt különösen elemében: sorban hárította az egri támadásokat. A két jobbszélső vívott nagyon izgalmas gólpárbajt: Jancsó 5 gólig jutott, Lezák 6 gólt szerzett az első játékrészben.

A gólcsata a második félidőben folytatódott, ekkor két átlövő vette át a szélső szerepét: Bernatonis és Faruk dobálta egymás után a gólokat. Előbbi végül 4 gólt lőtt, Halilbegovic 9-nél állt meg.

A vége 3 gólos hazai győzelem, ezzel a csapat és új meze is győzelemmel debütált hazai pályán.

Szeretnénk mindenkinek megköszönni a türelmet, amelyet a beléptetés kapcsán tanúsítottak. A megfelelő következtetéseket levontuk, az első hazai bajnokin felkészülten fogjuk várni a kedves nézőket.


Mezőkövesdi KC – Eger SZSE 30:27 (16:14)

Mezőkövesdi KC: Mojsilov – Jancsó 5 (1), Kovács B. 2, Horváth 2, Halilbegovic 9 (2), Sárosi, Martins 3

Cserék: Pásztor, Pelyhe (kapusok), Varjú 1, Szöllősi 3, Stankovic 4, Menyhárt 1, Dávid

Eger SZSE: Moscoso – Lezák 7 (3), Rédei 1, Schmid 1, Bernatonis 4, Molnár 2, Füzi 6

Cserék: Nagy (kapus), Péter, Tóth R. 5 (1), Tóth A., Kiss, Hajas, Papp 1, Szepesi

Büntetések: 10, illetve 4 perc

Hétméteresek: 4/3, illetve 6/4

Buday Dániel így értékelte a látottakat: “Volt, amivel elégedett lehettem, volt, amivel nagyon nem. Fáradtak a játékosok, ez azért látszott mindkét oldalon. Igyekeztünk mindenkinek hasonló mennyiségű játékidőt biztosítani. A célegyenesbe fordulunk, most már azért az alagút végén a Dabas meccs van, lassan elkezdünk rájuk is készülni és persze a második fordulóban a hazai debütálás is nagyon fontos lesz. Dolgoznak a srácok becsülettel, ezzel nincsen gond, az előre megtervezett munkát végezzük el a továbbiakban is. Köszönjük, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk, azért is dolgozunk, hogy a teljesítményünkkel rászolgáljunk a közönség bizalmára.”

A mérkőzésről ezúttal Tóth Balázs által készített fotókat közöljük. Ezúton köszönjük Balázsnak a fotókat és a hozzájárulást a közlésükhöz!

A fotók ezen a linken érhetőek el: https://bit.ly/2KwHAWl

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •