Az év egyik legfontosabb meccsén, a PLER otthonában sem tudott nyerni az MKC,amely így csak a Pécs legyőzésében, egy jobb tavaszban és az ellenfelek bukásában reménykedhet.


Fotó: Boon.hu

 

PLER KC–MEZŐKÖVESDI KC 29–26 (12–11)
Lőrinci Sportcsarnok, 200 néző. V: Nagy F., Turóczy
PLER: IGLESIAS – RÉV 2, SZALAFAI 5, PÁL 4, KOCSI 5, Orsós 1, Pálos 5 (2). Cs: Székely (kapus), Lendvay 2, Gazdag 4, Forgács 1. Edző: Adorján Gábor
MEZŐKÖVESD: Tóth K. – Papp M. 2, BÉCSI 5 (2), Juhász K. 2, Milicsevics 2, FEKETE 9 (2), Juhász Z. 1. Cs: Szabó P. (kapus), ROSTA M. 2, Rácz 2, Fülöp 1, Molnár F., Nyikes. Játékos-edző: Rosta István
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4

A PLER otthonában 100 százalékos teljesítménnyel kellett előrukkolnia az MKC-nak, hogy megszerezze a két pontot. Ennek megfelelően nagy lendülettel és akarással kezdte a mérkőzést a kövesdi csapat, pár perc alatt 4-1-re elhúzott. Mindkét fél jól védekezett, (és támadásban többször is hibázott) lassan formába jött a fővárosiak kubai válogatott kapusa, Iglesias, a kövesdi oldalon pedig Tóth Koppány hárította a lövéseket magabiztosan. A félidő derekán is még a mieink vezettek, de a hazaiak a huszadik percre fordítottak. Előnyben azonban csak néhány percig voltak, hiszen Feketéék a hajrában fordítottak. Hogy mégsem sikerült előnnyel az öltözőbe vonulni, az egy buta hibának volt köszönhető, a vége előtt pár másodperccel fölöslegesen dobtuk el a labdát, a lőrinciek pedig egy gyors indítás után 29:57-nél belőtték a 12. góljukat.

A második félidő eleje bővebb elemzésre szorul majd kövesdi részről, hiszen három perc alatt 14-12-re módosult az állás, majd az elöl elkövetett hibák (lépés, kapufa, támadó fault, tendenciózus játékvezetői tévedések) megbosszulták magukat, gyors indításokkal hét perc alatt hétgólos fórra tett szert a PLER, Rosta István időkérése sem használt. A második félidő 13. percéig még két gólt hozzá tettek az előnyhöz a fővárosiak, s 23-14-re vezettek. Ezt a játékrészt Szabó védte végig, de ezekkel az indításokkal szemben tehetetlen volt, a játékrészben csak néhány védése volt. A szurkolók (köztük hatvan kövesdi) úgy gondolhatták, hogy eldőlt a mérkőzés, s ezt hihették a hazaiak is, akik azonban ahelyett, hogy lassították volna a játékot, tönkre akarták verni a kövesdieket, ám ez nem jött össze, most ők léptek vonalra, dobták ki az oldalvonalon a labdát, s követtek el lépéshibát, vagy egyszerűen elaludtak, s az MKC pillanatok alatt fölzárkózott -2-re, úgy, hogy négygólos vezetésnél még Adorján Gábor kérte ki idejét. A kövesdiek lendülete azonban ekkor megbicsaklott, Milicsevics ellen fújtak támadó faultot, s Bécsi lövését védte Iglesias. Ebből profitáltak a vendéglátók, hiszen előnyüket ismét ötre növelték. A vége előtt három perccel, három gólos hátránynál még kettős emberelőnyt kapott a Kövesd, de ezzel nem sikerült élni, az utolsó percben kétszer indítottunk hosszan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.