Visszapillantó: U7 - U8 korosztály PDF Nyomtatás E-mail
IWIWGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2017. július 25. kedd, 13:28

Mező Gábor készítette fel a csapatokat az előző évben. Vele is elkészült az interjú, a Bővebben gombra kattintva olvasható.

 

Hogyan értékeled az előző szezont?

Én kettős érzéssel vágtam neki a szezonnak: először is a 7 évesekkel meg kellett szerettetni a sportágat, letenni az alapokat és mérkőzéseket játszani; a másik pedig a 8 évesekkel a már meglévő alapokra helyezve a hangsúlyt tovább lépni. Ez úgy gondolom sikerült, hiszen a kicsikkel az összes fordulón részt vettünk, ezen kívül év végén még Balmazújvárosban egy tornán is! A nagyobbakkal pedig szintén minden fordulón ott voltunk és óriási mérföldkő volt számunkra a Kalocsa-kupa!

Mi az, amiben nagyot léptetek előre?

A 7 éveseknél óriási lépésekkel fejlődtek a fiúk, a szülők számára is hétről-hétre látványos fejlődést mutattak. A meccsezés pedig egy külön válfaja ennek a sportágnak, mert egy felfokozott izgalmi állapotban kellett kihozni a tanult mozgásformákat! A 8 éveseknél a meccs rutin fokozása, valamint egyfajta mentális ráhangolódás előkészítése volt a cél, ami sok játékosnál megvalósult, de a legélesebb helyzetekben még nem úgy működtek a dolgok, ahogy kellett volna. A 8 éveseknél már megjelentek és alkalmaztak néhány alapfigurát, amiből eredményesek voltak.

Mit gondolsz az eredményekről, eredményességről?

Az U7-8-as korosztályban az eredmények mondhatni egyáltalán nem fontosak, sokkal inkább a tanultak visszaadása mérkőzés szituációkban. Az egyéni megoldások a 7 éveseknél, illetve a 8 éveseknél a csapatmegoldások, csapatfigurák megvalósítása sokkal nagyobb figyelmet érdemel az eredményességnél, eredményeknél!

Mi volt a legnagyobb siker / kudarc a szezon során?

A 7 éveseknél nem tudok beszámolni jelentős tornán elért kimagasló eredményről. A 8 éveseknél a Kalocsa-kupán elért szép eredmény, hiszen a 12 csapatból a 4 helyezést értük el!

Mit vársz a következő évtől?

A következő évtől a már 9 éveseknél eléggé nehéz feladat elé leszek állítva, hiszen a két csapatból kell kiválasztanom az arra érdemes játékosokat, és alakítani egy csapatot! A fiúktól a csapatjáték erősödését, a tudatos cselezést és egyéni megoldások fejlődését várom el! A 8 éveseknél pedig az egyéni megoldások javulására, és a pontosság fejlődésére számítok!

Üzennél valamit a sportág választás előtt álló gyermekek szüleinek? J

A kézilabdázás egy rendkívül összetett sport, ami minden féle mozgásformát, atlétikai mozgást ötvöz! Ugyanakkor, mint minden csapatsportág fejleszti a gyermek szocializálódását, ennek következtében remek barátokra és jó közösségre tehet szert a gyermek!

 Köszönjük a válaszokat és sok sikert kívánunk a következő szezonra is! Hajrá MKC, hajrá fiatalok! 

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Média

Hirdetés
Hirdetés

Social Network

  
   
 

Támogatók

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatja a Joomla!. Designed by: Joomla Theme, what is managed dns. Valid XHTML and CSS.